Duurzaam reisblog; vol tips om duurzamer te reizen

door | jan 13, 2022 | Duurzaam, Europa

Benerwegvan.nl is een duurzame reisblog over cultuur en natuur in Nederland en de rest van Europa. Op onze reisblog lees je tips om duurzamer te reizen en inspiratie voor duurzame reisbestemmingen in Europa. Hoe kun je bewuster leven en reizen en hoe maak je groenere keuzes. Lees en reis je mee?

Duurzaam reizen in Europa

Iedere stap is er één, denk ik altijd maar. Daarom proberen wij bij iedere keuze die we maken tijdens het reizen, te kijken of het duurzamer kan. Veel van de reizen in binnen- en buurlanden doen we al jaren met de trein. Zo ook deze reizen:

Duurzame reisblogger

Wanneer ben je een duurzame reisblogger? Verre reizen maken wil niet per se zeggen dat je niet duurzaam aan het reizen bent. Dat hangt volledig af, hoe jij je reis daar en op dat moment indeelt. Het gaat om een stukje bewustwording. Met ons duurzaam reisblog proberen we mensen te inspireren voor reizen dichterbij (in Europa). Als je hiervoor in het vliegtuig stapt, is dat niet duurzaam, maar een auto is ook niet altijd duurzaam. Al deze keuzes moet je onderling tegen elkaar afwegen. Maar onderaan de streep is met de trein reizen is wellicht niet de goedkoopste manier. Wel de meest duurzame manier. Uiteindelijk is het voor iedereen zoeken naar de balans en te kijken wat jij kunt doen.

Inspiratie voor duurzaam reizen:

Duurzame bestemmingen in Nederland

Blog over duurzaam reizen in Europa

Het aanbod in Europa op gebied van treinreizen neemt toe met het jaar. Mijn bucketlist voor treinreizen wordt ook steeds langer met het jaar. Laat je inspireren door een paar van deze mooie treinreizen die ik ook nog wil maken:

Simpele tips om duurzamer te reizen

Duurzaam reisblog vol tips

Wat is Duurzaam reizen?

Duurzaam reizen is een benadering van reizen die streeft naar een positieve impact op het milieu, de samenleving en de economie. Het omvat het verminderen van de ecologische voetafdruk door milieuvriendelijke vervoerswijzen te kiezen, zoals treinen of bussen, en het minimaliseren van afval en energieverbruik tijdens de reis. Daarnaast houdt duurzaam reizen in dat men respect toont voor lokale culturen en gemeenschappen, zich bewust is van de sociale en economische gevolgen van het toerisme, en tracht de lokale economie te ondersteunen door bijvoorbeeld lokaal geproduceerd voedsel en handgemaakte souvenirs te kopen. Het betekent ook het vermijden van over toeristische gebieden en het kiezen van bestemmingen die duurzaam toerisme bevorderen. Kortom, duurzaam reizen is een bewuste keuze om te genieten van reizen met respect voor de planeet en de mensen die erop wonen, met als doel een positieve bijdrage te leveren aan de wereldwijde gemeenschap.

Duurzame reisboeken vol inspiratie:

Op zoek naar inspiratie om een duurzame reis te maken? Er zijn al heel wat boeken over geschreven. Dit zijn onze favoriete duurzame reisboeken:

Onze favoriete duurzame Instagram-accounts:

Duurzaam reisblog:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *