Review: Het duurzame Landal Twenhaarsveld

door | okt 29, 2018 | Accommodaties, Duurzaam, Overijssel

Duurzaam weekendje weg in Nederland? Dan zijn de vakantieparken van Landal een goed begin. Sinds kort hebben ze duurzame vakantiehuisjes en wij gingen een duurzame vakantiewoning testen bij Landal Twenhaarsveld.

Duurzame vakantiehuisjes bij Landal

Een duurzaam vakantiehuisje is een woning waar nagedacht wordt over verduurzamen. Dit kan op verschillende manieren. Als het duurzaam gebouwd is, dan is er nagedacht over deze stappen tijdens het bouwproces. Denk aan een wikkelhouse. In het geval van Landal, zijn de vakantiehuizen er al en worden ze stap voor stap onder handen genomen voor een verduurzaming.

Hoe verduurzaam je een vakantiewoning?

Ik had geen idee, maar Landal legt mij uit dat ze dat in 3 stappen hebben gedaan.

  1. Het reduceren van energieverbruik. Dat komt in de praktijk neer op betere isolatie, warmteterugwinning en hoogwaardig glas. Op deze manier wordt het energieverbruik van de huizen omlaag gehaald. Dit levert uiteindelijk veel resultaat op, gezien de hoeveelheid vakantiewoningen die Landal telt.
  2. Aardgasvrij wonen. Zonnepanelen op het dak van je vakantiehuisje en de vakantiewoningen voorzien van een goede warmtepomp.
  3. Duurzame stroom. Daar kunnen we natuurlijk allemaal ons steentje bijdragen. Niet alleen bij de vakantiehuisjes.

Merk je daar iets van tijdens je verblijf? Nee, door de warmtepomp is er een constante warmte in het huis. Dus je komt niet in een koud huis aan en dat is zeker tijdens een verblijf in het najaar extra fijn!

Landal duurzaam vakantiehuisje

Vakantie aan zee bij Landal Ooghduyne in de kop van Noord-Holland

Een duurzaam interieur bij Landal

Ook het interieur van het vakantiehuisje is waar mogelijk duurzaam gemaakt. Denk aan led-lampen, een eco keuken op inductie en de frontjes van de keukenkastjes zijn gemaakt van maisblad. We hebben er zalig geslapen en toen ik ging kijken welk bed dat mede mogelijk maakte, was dat Auping, op duurzame wijze geproduceerd maar met het gevoel van een luxe boxspring. Ook de dekbedden zijn van gerecycled materiaal en daar voel je verder helemaal niets van. Duurzaam, maar geen concessies gedaan op luxe gevoel.

Met een goed gevoel genieten in een duurzaam vakantiehuis.

Landal duurzaam vakantiehuisje

Hoe duurzaam is Landal?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij Landal. Dat zie je terug in de volgende punten

  • Aandacht voor elektrische autorijder
    Op veel parken staan laadpalen op de algemene parkeerplaatsen en Landal Aelderholt in Drenthe beschikt sinds kort over een grote carport met zonnepanelen met daaronder laadpalen voor elektrische auto’s.
  • Zonne-energie; steeds meer huisjes bij Landal zijn voorzien van zonnepanelen.
  • Green Key: Ieder Landalpark is voorzien van een Green Key certificaat
  • Meer weten; lees het op Landal Duurzaam

Landal Twenhaarsveld

Het Landalpark heeft zelf ook van alles te bieden. Naast een indoorzwembad met een glijbaan, is er een grote speeltuin, een kabelbaan, midgetgolf en nog veel meer. Je kan voor je aankomst alvast boodschappen bestellen, die liggen dan al in de woning bij aankomst. Wij hebben tijdens ons verblijf gebruik gemaakt van de ontbijtservice. Dan wordt er ‘s ochtend tussen 8.30-9.00 uur een ontbijtje langs gebracht aan de deur, echt ideaal!! Je kan verder pizza’s of snacks bestellen bij De Smulgaard of uit eten gaan bij de brasserie. Genoeg keuze om de innerlijke mens te verwennen.

Attachment 2 3 e1540743895413
?c=20132&m=1842679&a=383285&r=&t=html

Wat te doen in de regio?

Wandelen bij de Holterberg en op de Sallandse Heuvelrug

Landal Twenhaarsveld ligt tegen het dorpje Holten aan. En Holten ligt in Overijssel, een prachtige regio die bekend staat om de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug.  Huur fietsen aan de receptie en binnen 15 minuten fietsen door een bos sta je midden op de hei. Op de Holterberg vind je het Natuurmuseum vol met prachtige diorama’s van opgezette dieren, echt een dikke aanrader. Eten en drinken kan je daar bij allerlei terrassen.

Dit zijn de mooiste natuur spots in Nederland

Een bezoek aan Hanzestad Deventer en Zutphen.

Liever de stad in om te winkelen? Hanzesteden Zutphen en Deventer liggen op nog geen half uur rijden van Landal Twenhaarsveld vandaan. Ik was enorm gecharmeerd van Deventer. Prachtige huisjes en zalige winkelstraten zonder al die ketens. Hier vind je nog unieke winkels en kleine boetiekjes van lokale ondernemers. Wat een verademing.

TIP:  Zorg vooral dat je de Walstraat, De Kleine Overstraat en de Grote Overstraat niet overslaat. Lunchen deden we bij “N0 11 by Jackies”, die tip kreeg ik van een volger op Instagram.

Ook genieten van een duurzame vakantiewoning bij Landal? Kijk dan snel de huidige aanbiedingen. Landal is eigenlijk in alle seizoenen leuk. Een dikke aanrader!

?c=20132&m=1842697&a=383285&r=&t=html

Nog meer duurzame vakantiehuisjes:

Deze review is in samenwerking met Landal tot stand gekomen. Ik ben hiervoor uitgenodigd om langs te
komen en de duurzame vakantiewoning te ervaren. Mijn ervaring is persoonlijk en eerlijk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *