Waarom jouw volgende fiets ook een duurzame fiets van ROETZ moet zijn

door | aug 23, 2021 | Amsterdam, Duurzaam

Al langere tijd was ik op zoek naar een duurzame fiets. Na het aanbod duurzame fietsen flink te hebben gescand, bleef het Amsterdamse ROETZ mijn aandacht maar trekken. Met name het circulaire aspect spreekt mij aan. Lees snel waarom jou volgende fiets ook een ROETZ moet zijn.

Duurzame fiets van ROETZ

Waarom investeren in een duurzame fiets van ROETZ? Ik deel de voordelen met je.

 • Een ROETZ fiets is duurzaam en sociaal
 • Een ROETZ fiets wordt handgemaakt in Amsterdam
 • Je kan een ROETZ fiets helemaal zelf samenstellen
 • Een ROETZ fiets is mooi, Dutch design all the way
roetz elianeroest5 e1635936079426

ROETZ, duurzaam en circulair design.

Als je op een duurzame fiets van ROETZ rijdt, rij je niet alleen op een hergebruikt frame. Waar mogelijk worden alle onderdelen van een ROETZ hergebruikt. Extra leuk is het natuurlijk om je eigen oude fiets, of onderdelen daarvan, bij ROETZ in Amsterdam-Noord in te leveren. Op die manier kan wellicht het frame opnieuw gebruikt worden.

Als ambassadeur van ROETZ mag ik een kortingscode delen: elianexroetz (daarmee krijg je 50 euro korting op de gewone fiets en 100 euro korting op de e-bike). Hou daarnaast ook mijn Instagram account in de gaten. Bij een foto met mijn gele ROETZ fiets, kun je vaak meer informatie vinden met leuke nieuwtjes, kortingen en de aankondiging van hun jaarlijkse sample sale in Amsterdam-Noord.

roetz elianeroest1 e1635935147420

ROETZ, handgemaakt in Amsterdam

De fietsen van ROETZ worden handgemaakt in Amsterdam-Noord. In de werkplaats werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die lastig ergens aan de slag kunnen. Met een diploma van Roetz kunnen deze mensen bij een fietsenmaker, of in een fabriek een baan vinden. Zo zijn de fietsen goed voor mens en milieu. In de ROETZ Fair Factory in Amsterdam-Noord komt dit allemaal tezamen. Daar kan je ook je fiets ophalen of laten repareren.

ir attachment 186513

Je eigen ROETZ fiets customizen

ROETZ heeft twee modellen in de collectie; de VIGOUR en de ROAD, beide zijn er in een mannen- en vrouwenuitvoering. Daarbuiten zijn er dan ook nog de E-bikes. Goed om te weten dat die geen losse accu hebben. Als je net als wij op drie hoog wint, is dat niet heel praktisch. Maar wie weet komt hier in de nabije toekomst nog verandering in.

Ik heb zelf een ROAD laten samenstellen (de man heeft een VIGOUR gekocht):

 • Matt Rebel Yellow
 • Framemaat Small (ik ben 1,63 cm)
 • Single Speed (er is ook Shimano 3-speed en 7-speed)
 • Kurken handvaten
 • Aluminium spatborden (ze zijn er ook in hout)
 • Voordrager
 • Mandje
 • Standaard zadel
 • Zijstandaard
 • Verlichting

De prijs voor deze uitvoering is € 828,00 euro

roetz design
WhatsApp Image 2021 04 08 at 14.11.07

Dutch Design

Dat iets duurzaam is, wil nog niet zeggen dat het niet mooi hoeft te zijn en dat bewijst ROETZ. De fietsen zijn mooi qua vormgeving en vallen op door de details. Denk aan de kurken handvaten, de okergele kleur en prachtige afwerking. Hoe een goed en duurzaam verhaal ook mooi kan zijn.

Kijktip: Nog meer overtuiging nodig? Bekijk dan vooral de laatste campagnevideo, waarin wederom duidelijk wordt, hoe belangrijk het is om circulair te werk te gaan! One planet, one bike.

IMG 4776 e1629887227893

Duurzame e-bike van ROETZ

Soms lijk ik wel de enige in Amsterdam die geen elektrische fiets heeft. Een elektrische fiets zou voor mij ideaal zijn om wat vaker de stad uit te fietsen en wat langere fietstochten te maken, maar binnen het centrum (waar ik woon) vind ik de elektrische fiets nog steeds geen toegevoegde waarde. Het feit dat ik op de derde etage woon, zorgt er overigens ook voor dat ik een elektrische fiets nodig heb met een losse batterij.

Guess what? ROETZ heeft zijn collectie duurzame e-bikes uitgebreid met een elektrische fiets met een losse batterij. Die batterij kun je dan mee naar binnen nemen om op te laden. En hij is er ook in geel. Misschien dan toch maar eens gaan sparen?

Scherm afbeelding 2023 01 29 om 20.33.02 e1675020856394

Inspiratie voor een duurzaam leven:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *