Duurzaam op vakantie in Nederland

door | mei 25, 2020 | Duurzaam, Natuur, Nederland

Duurzaam speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks bestaan. We maken bewustere keuzes, vliegen deden we al nauwelijks en reizen met de trein wordt steeds populairder. Ook vakantiehuizen spelen in op deze trend en zetten in op verduurzaming. Een toffe maar vooral belangrijke trend dit groene toerisme. Maar waar kan je in Nederland nu echt duurzaam op vakantie?

duurzaam vakantiehuisje van ECO Logies

Er is een nieuw vakantieplatform; ECO Logies. Hier vind je alleen maar duurzame vakantiehuisjes. Ik schreef hier al een blog over ECO Logies, en gastblogger Mirjam ging onlangs een weekendje weg naar duurzaam vakantiehuisje met zwembad; Het Findament.

DSCF4194 20210626 e1624890555343

Duurzame havenhuisjes van ZWIER

Bij ZWIER voel je je vrij aan een haven vlakbij de stad. ZWIER ligt aan de Vinkeveense Plassen en met aan, bedoel ik ook aan. Ons havenhuisje lag vooraan en met 10 stappen had ik in het water kunnen liggen. In dit geval koos ik ervoor om met een paar stappen in een bootje te springen natuurlijk.

De meest duurzame bed & breakfast Vinkennest

Onze duurzame gastblogger; Mirjam Hart ging voor ons naar de meest duurzame bed & breakfast van Nederland in Nijverdal. B&B Het Vinkenest probeert zo duurzaam mogelijk haar gasten te ontvangen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees de volledige review.

De Nieuwe Warande, duurzame bed & breakfast in Tilburg.

Het Vinkenest is misschien wel de eerste duurzame bed & breakfast, maar allang niet de enige meer. Anne Travel Foodie schreef een review over De Nieuwe Warande, een duurzaam bed & breakfast in Tilburg.

De 10 Beste food spots van Tilburg

Duurzame vakantiehuisjes bij Landal

Landal GreenParks heeft de Sustainable Brand Index van 2019 in de categorie Travel en Leisure gewonnen dat zegt op zich al genoeg. Waar mogelijk proberen ze al hun vakantiehuisjes steeds meer te verduurzamen. Hoe ze dat doen? Dat lees je in onderstaand blog. Wij verbleven een weekend in hun duurzame vakantiewoning op park Twenhaarsveld.

Duurzaam wikkelhouse (tiny house) in Gorssel

Ik kan alleen maar dromen van ooit een stukje land te scoren waar ik mijn eigen duurzame vakantiehuisje, wikkelhuisje, op plaats. Tot die tijd vermaken we ons prima door alle mooie reeds bestaande wikkelhouses te huren. Zoals deze in Gorssel.

DSC 5863 e1616324892607

Goeree-Overflakkee, meest duurzame vakantiebestemming van Nederland

Toen wij in de voorjaarsvakantie richting Ouddorp gingen, hoorden we onderweg erheen van een kennis dat Goeree-Overflakkee de ambitie heeft om de meest duurzame vakantiebestemming van Nederland te worden. Dat merkten we tijdens onze vakantie nog niet echt. Na afloop bleef dit toch hangen en heb ik mij er even wat meer in verdiept, de ambitie van de gemeente is om zo snel mogelijk energie neutraal te worden. Ze zijn er nog niet, maar ze zijn wel aardig op weg. Hopelijk volgt de rest van Nederland z.s.m. Wil je meer weten, lees dan hier nog even verder. 

Duurzame stedentrip in Nederland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *