Duurzaam reizen met de NORTVI koffer

door | apr 14, 2021 | Duurzaam

Duurzaam speelt een steeds grotere hoofdrol in reizen en allang niet meer alleen op dit reisblog. Een logische volgende stap is duurzame travel essentials. Je maakt een goede keuze als je voor een duurzame koffer van NORTVI gaat. Duurzaam geproduceerd en gaat jaren mee, Simone en ik kregen beide een duurzame koffer van NORTVI om te reviewen.

NORTVI een duurzame koffer

Never far from you, but always far with you….

NORTVI is duurzaam, maar valt op door het design. Maar je weet wat ze zeggen over “mooie praatjes”. In dit geval blijft het niet bij praatjes. De producten van NORTVI worden met de hand ontworpen en zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen. De binnenkant van de koffer bestaat voor 100% uit gerecyclede PET flessen. De buitenkant is bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled polycarbonaat. 

Leuk: de koffer wordt ontworpen in Amsterdam.

Nortvi hotel Jakarta 8359 1024x683 1

5 Jaar garantie op je koffer

De meeste koffers bieden geen lange garanties. Daar maak ik persoonlijk al uit op, dat ze waarschijnlijk niet zolang zullen meegaan. Ik ben dan ook aangenaam verrast, dat NORTVI maar liefst 5 jaar garantie geeft. Alle koffers zijn gemaakt van de sterkste materialen, zodat de koffer een leven lang meegaat. Dat wil je. 

Knappe koffer

Mooi meegenomen dat de NORTVI koffer eruit ziet om door een ringetje te halen. Prachtig subtiel logoprintje aan de binnenkant en beschikbaar in drie mooie kleuren; donkergroen, zwart en crème. Hier kan je mee gezien worden op het vliegveld! En dat niet alleen, het voldoet aan alle maatstaven van handbagage. Het zou voor mij niet de eerste keer zijn dat een koffer geweigerd wordt op het vliegveld omdat het (nèt) niet aan de richtlijnen voldoet. Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken.

Nortvi 2020 Autunm 7995 1024x683 1

De ideale koffer voor een weekendje weg

Omdat wij vaak op reis zijn voor ons blog, reizen we regelmatig met laptop. Dat vind ik in een koffer altijd een beetje spannend. Gelukkig heeft NORTVI ook over de zakelijke reiziger nagedacht; er zijn ook speciale koffers met een vak voor je laptop in. Verder neem je deze koffer makkelijk mee voor een weekendje weg of een staycation.

Nortvi hotel Jakarta 8359 1024x683 1

De duurzame missie van NORTVI

Waarom is er nog geen kwalitatief koffermerk dat design en duurzaamheid combineert?’, dit was de brandende vraag van drie Nederlandse ondernemers. Zij introduceren NORTVI: een nieuw premium reismerk dat de mooiste hoogwaardige reisproducten maakt van eco-vriendelijke materialen. En daar worden wij bij Instagrambloggers erg blij van.

En NORTVI is niet alleen een goed verhaal met een mooid koffer. Ze hebben ook nog eens als doel om in 2022 een volledig circulair bedrijf te zijn. Dat doen ze door het inzamelen van oude koffers en reistassen met als intentie deze volledig te recyclen en er nieuwe duurzame reisproducten van te maken. Mark my words; we gaan nog meer horen van NORTVI.

Nortvi S2 1461 1024x1024 1

Onze tips om je Nortvi koffer in te pakken:

  • Maak gebruik van packing cubes.
  • Eerst je kleding vouwen en dan oprollen. Kreukt minder en neemt minder plek in.
  • Zware spullen onderin je koffer. Hoe dichter bij de wieltjes, hoe beter je koffer blijft rollen.
  • Sla in op gebied van “travel-size” cosmetica en inklapbare borstel en tandenborstel. Dit scheelt heel veel ruimte.
  • Weeg je koffer even voor vertrek, dat voorkomt teleurstelling op het vliegveld!

Duurzaam op pad in Nederland:

Dit blog is in samenwerking met NORTVI tot stand gekomen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *