Weekendje weg in een duurzaam Tiny House in Gorssel, Gelderland

door | apr 24, 2020 | Accommodaties, Duurzaam, Gelderland

Hallo, Suus van Food Bandits hier! Door de jaren heen hebben we op enkele van de mooiste en rustigste plekken van Nederland gelogeerd. Dit jaar brachten we onze vakantie door in een piepklein huisje in Gorssel, een klein stadje gelegen tussen hanzesteden Zutphen en Deventer. Omgeven door landbouwgrond, is er een klein huisje in een klein nationaal park, naast slechts één ander klein huisje.

De vakantiehuizen van Buitenleven vakanties staan bekend om hun ligging midden in de natuur. 

Wat te doen in de omgeving van Gorssel?

De eerste dagen hebben we voornamelijk lange wandelingen gemaakt en de omgeving verkend, maar we hebben onder andere Nationaal park Sallandse Heuvelrug bezocht, waar ook de Holterberg te vinden is (een van de weinige echte heuvels in De Nederland). Je kunt met een auto door het park rijden, dat is ongeveer 10 kilometer rijden door bos en heide, maar er zijn ook tal van wandelpaden en fietspaden. In Nijverdal vind je een bezoekerscentrum met een eigen observatorium, dat je elke vrijdagavond kunt bezoeken. Aan de andere kant van het park ligt het kleine dorpje Holten, waar je een pannenkoekenhuis kunt vinden, evenals het startpunt van veel verschillende wandelroutes.

walking-Holterberg-Instagrambloggers.nlwalking-Holterberg-Instagrambloggers.nl

Een bezoek aan het More Museum

In Gorssel hebben we het MORE museum bezocht. Dit is het grootste museum voor modern realisme van Nederland, met onder meer werk van Willink en Toorop. Wil je nog meer zien, bezoek dan ook hun tweede locatie in Ruurlo, ongeveer een half uur van ons piepkleine huisje in Gorssel.

Museum-More-Gorssel-Instagrambloggers

Weekendje weg in een duurzame vakantiewoning bij Landal Twenhaarsveld

Zutphen, just one of the pretty Hanzesteden

Daarnaast zijn we ook een dagje naar Zutphen geweest. Nog niet zo lang geleden vertelde Eliane op haar Instagram hoe mooi de stad Deventer is, maar Zutphen is ook echt niet slecht. We dronken een kopje koffie in een oude broodfabriek, waar ze ook lekker lunchten. Daarnaast was er een biotoko waar we een heerlijke veganistische (ja, je leest het goed, veganistische én glutenvrije) Indonesische rijsttafel hebben om mee te nemen. Ik kan je vertellen dat mijn innerlijke 70-jarige hippie erg blij was met de keuze die deze Indonesische winkel te bieden had, maar je kunt er ook je klassieke rendang vinden.

Bio toko en Bio Brood café-zutphenVegan-bio-toko-Zutphen-Instagrambloggers

TIP: lunchen in Vaticano, een Italiaans restaurant in het centrum van Zutphen, dat ook in de warme zomermaanden buiten zit.

restaurant-Vaticano-Zutphen-Instagrambloggers

TIP: Ten slotte hadden we ook een plak rauwe, veganistische cake bij Safa. 

raw-vegan-gebak-bij-safa

Andere leuke activiteiten in de buurt:

  • Gelderland staat bekend om zijn prachtige landhuizen en landgoederen. Het dorp Warnsveld is zeker een bezoek waard als je van dit soort dingen houdt.
  • We zijn eerder in dit gebied geweest, dus als je nog meer tips wilt voor leuke dingen om daar te doen, kun je ze hier lezen.

Safa raw vegan gebak-zutphen

 
Hanzestad-Zutphen-Instagrambloggers

Hou je van rustige plekken en veel natuur:

Tiny House in Gorssel
 
We hebben via Buitenleven Vakantie ons verblijf geboekt in tiny house in Gorssel "Nieuw Senneke". 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *