10 x Overnachten in de mooiste boomhutten van Europa

door | mei 16, 2020 | Accommodaties, Europa

Move over tiny house, het is de “hoogste” tijd voor deze topper onder de vakantieverblijven; de boomhut. We zien ze de laatste tijd echt overal voorbij komen, de één nog leuker dan de ander. Dat klinkt als een prima start voor een lijstje vol met de leukste boomhutten die ik her en der spotte. Dichtbij en sommige wat verder weg maar allemaal in Europa.Reizen

Boomhut in België: Treelodge (BE)

Bram en Karen gingen de uitdaging aan. Wat de uitdaging is? 8 Boomhutten bouwen voor de verhuur. Via Instagram volg ik al ruim een jaar hun hoogtepunten maar ook tegenslagen. Ik kan niet wachten om hier eens te gaan logeren. Van de 8 zijn er nu 2 af. Ze zien er prachtig uit en het geeft extra veel plezier om de noeste arbeid te hebben gevolgd die hierin gegaan is, ongelofelijk wat een klus! De boomhutten liggen vlakbij Turnhout.

https://www.instagram.com/p/B-2b5zDH-HB/

Resort Baumgeflüster (GER)

Op een speciale glamping plek in Duitsland komen slapen in een boomhut en natuur tesamen. Ook het interieur speelt een grote rol hier. Romantiek voert hier de boventoon. De boomhut ligt op een geheime afgelegen plek. Je had mij al bij geheim!

https://www.instagram.com/p/B55_3tNIjIN/

Boomhut in het Safari Resort van de Beekse Bergen (NL)

Weet je nog dat wij mochten logeren in het gloednieuwe safari resort van de Beekse Bergen? Ondanks dat we het daar fantastisch hebben gehad, zagen wij natuurlijk wel die boomhutten aan de rand van het park. Het zijn er maar twee, dus wees er op tijd bij. Te leuk, voor de complete safari experience.

https://www.instagram.com/p/Bmij3ulH4J6/

Les Cabanes de Rensiwez (BE)

Dit ziet er toch uit alsof je in Canada zit? En dit is toch echt België. Maar niet zomaar België. Dit zijn de Belgische Ardennen. Mooier gaat het niet worden, dichterbij waarschijnlijk ook niet. Omringd door de natuur in al zijn pracht en praal.

https://www.instagram.com/p/BuGcTkfgVX2/

Coucoo Cabanes (FR)

En vanuit de Ardennen zakken we af tot 60 km ten Noorden van Parijs. Daar kan je sinds 2015 de boomhutten van Coucoo vinden in de Oise. Op het wereldberoemde landgoed van Golf en Raray Castle, (bekend van de film van Jean Cocteau “Beauty and the Beast”). Er zijn 20 hutten omringd door en verborgen in tweehonderd jaar oude eiken. Allemaal uitgerust met water, elektriciteit en badkamer. Sommige zelfs met een bad op het terras voor een badsessie met uitzicht. Ooh la la!

https://www.instagram.com/p/B_-mNwaq_-Q/

TIP: De site van natuurhuisje staat vol met boomhutten.

Kudhva (ENG)

Back to basic, of zoals ze het zelf graag noemen “off the grid” doe je bij Kudhva aan de North Cornwallkust. Lees de review die éen van onze gastbloggers over deze magische hutten op palen schreef in Engeland.

https://www.instagram.com/p/CAB8PZIgxah/

d’Olde Kamp (NL)

Slapen in een unieke boomhut in alle rust midden in Nationaal Park Dwingelderveld? Dat doe je bij d’Olde Kamp in het sfeervolle dorpje Ansen nabij Dwingeloo en Ruinen. Hier hoor je de stilte en beleef je de sterren zoals je ze nog nooit gezien hebt….rechtstreeks vanuit je bed! Want één van de slaapkamers van de boomhut heeft een glazen dak!

https://www.instagram.com/p/B-pB0E8iqzR/

Avontyr; met de hele familie slapen in een boomhut (NL)

Een familiefeest? Nu is dat niet mogelijk, maar normaliter biedt Avontyr in Reek plek aan zo’n 25 man. Zie je het voor je? Met de hele familie logeren in een boomhut?

https://www.instagram.com/p/CAK-8BEDTks/

Nutchel Cabins (BE)

Zelf sliepen we bij Nutchel niet in de boomhut versie, maar alle cabins bij Nutchel zijn te gek!

Treehotel (S)

Als je dan toch in een boomhut wilt overnachten, dan maar meteen in een adembenemende omgeving. Dat kan bij het Treehotel in Zweden.

https://www.instagram.com/p/B-1DMwjBe38/

Super benieuwd of jullie deze lijstjes ook leuk vinden? Nu we niet reizen, kunnen we wel inspireren!

Origineel overnachten in Europa:

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden.
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *