Stayokay Gorssel – weekendje in een Duurzaam tiny house

door | jul 24, 2019 | Accommodaties, Duurzaam, Gelderland

De duurzame vakantiehuisjes springen als paddestoelen uit de grond, zo ook de zogenaamde wikkelhouses. Een duurzaam vakantiehuisje, deels gemaakt van karton en vaak neergezet midden in de natuur. Wij mochten weekend verblijven in een tiny house die op het terrein van de Stayaokay Gorssel staat in Gelderland. Een mooi en uniek verblijf voor een weekend of zelfs een week!

DSC 5865 e1563723793122

Deepa verbleef vorig jaar bij de Stayokay in Dordrecht met haar gezin, waar ze ook een wikkelhouse hebben staan op steenworp afstand van de Biesbosch!

Een tiny house midden in de natuur

Ok, technisch gezien, staat het huisje natuurlijk wel op het terrein van een jeugdherberg, maar de Stayokay in Gorssel is familie-proof. Je zal er dan ook voornamelijk families tegenkomen of natuurliefhebbers die voor hun rust komen. De huisjes staan achteraf op het terrein, er zijn er 4 en die staan in een rij naast elkaar. De wikkelhuisjes zijn zo geplaatst dat je geen zicht op de buren hebt. Naast het huisje staat nog een fijne picknicktafel zodat je lekker buiten kunt eten. Dit alles met zicht op de weilanden, en het zijn juist die uitgestrekte landschappen die ik soms mis in de stad.

DSC 5880 e1563722979590

Ook op het prachtige waddeneiland Terschelling kan je een Stayokay vinden, ideaal voor een weekendje uitwaaien met het hele gezin! Of tussen stad en natuur bij de Stayokay in Dordrecht.

Stayokay

Stayokay is een ketens van jeugdherbergen door Nederland die in de loop van de jaren een flinke ontwikkeling hebben gemaakt. Ook deze vestiging van Stayokay is flink gerenoveerd. Gevestigd in een Noors gebouw is het interieur helemaal up-to-date met hippe bar en funky behangetjes. In de ochtend schuif je hier aan voor een simpel ontbijtbuffet, einde middag drink je hier gezellig een drankje aan de bar en ook ‘s avonds is er de mogelijkheid voor een simpel buffet. Boven de entree is er een huiskamer ingericht voorzien van TV, banken, tafelvoetbal, boeken en spelletjes. In de zomermaanden is er ‘s avonds vaak een activiteit voor de kinderen, denk aan marshmallows roosteren of knutselen. Daarnaast was er een flinke speeltuin voorzien van kabelbaan en skelters, dus genoeg vertier op het terrein.

DSCF4035 e1563885449757

Wat is een Wikkelhouse?

Een wikkelhuis is een duurzaam geproduceerd huisje van deels karton, kijk vooral deze video om te zien hoe dat in zijn werk gaat, ik was enorm onder de indruk. Extra leuk dat dit in Nederland geproduceerd wordt ook! Hieromheen is hout gewikkeld. De huisjes zijn opgebouwd uit verschillende modules en worden op die manier samengesteld. Ze variëren van 4 tot 8 modules in de meeste gevallen. Aan beide kanten voorzien van een glazen pui wat er voor zorgt dat de verbinding met buiten centraal staat. Een klein keukentje, toilet en zelfs douche zorgen ervoor dat je alles precies pas bij elkaar hebt. De huisjes bieden in dit geval plek aan 4 personen. Een tweepersoonsbed en stapelbed in 1 slaapkamer geven een knus gevoel. De zwarte lijnen die je ziet lopen, zijn de punten waarop de modules aan elkaar bevestigd worden.

Wat is er te doen in de omgeving van Gorssel?

Je hoeft je alles behalve te vervelen, alhoewel vervelen heel goed voor je schijnt te zijn. Wij deden meerdere dutjes en ik las zelfs een boek. De Stayokay ligt midden tussen de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Beide leuke steden om een dag door te brengen.

Leuke plekken in Hanzestad Zutphen:

 • Genietcafé, ideaal voor lunch en gelegen in het prachtige Oude Bornhof. Op een zonnige dag zit je hier prinsheerlijk op het terras. Regent het? Genoeg plek binnen en een kinderhoek.
 • Een Stilleven, prachtige conceptstore. (Bedankt voor de tip Jurianne Matter!)
 • Radijs, ook een mooie conceptstore met veel verschillende merken inclusief kleding.
 • Het geheim van mooie dingen. Kleding en kleurrijke hebbedingen.
 • Hupsch, een klein winkeltje vol mooie spullen, veel design en interieur.
 • Hippedingenshop; de naam spreekt voor zich 🙂
 • Snoepwinkelmuseum; een winkel vol met retro snoepverpakkingen en zelf scheppen uit grote glazen potten is natuurlijk het leukste ever voor kindjes.

Leuk om te doen in de omgeving van Stayokay Gorssel:

 • Lunchen of dineren bij De Zevensprong; kindvriendelijk restaurant met heerlijke speeltuin.
 • Museum More, mooi museum, met aan de overkant een fijne lunchtent met Italiaans ijs en een enorme keus aan tosti’s en andere lekker snacks!
 • Loetje, voor als je van biefstuk houdt.
 • Jansen & Jansen, culinaire genieten met een leuke speelplek voor de kinderen.
 • Huur een fiets bij de Stayokay, vergeet niet te reserveren want wij grepen mis!
 • Er is een boel te zien in de omgeving, steek bijvoorbeeld de IJssel over met het pontje.

Bijzonder overnachten in Nederland:

Wij maken gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden.
Bestel bijvoorbeeld bij Bever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *