Breda, een stad vol design en street art

door | sep 24, 2017 | breda, Kunst & Cultuur, Noord-Brabant, Stedentrip

Breda, ook wel bekend als de “Parel van het Zuiden”. Wat ik niet wist, is dat Breda meer dan 60 prachtige muurschilderingen heeft. Maar dat is niet alles, Breda is dé stad voor liefhebbers van street art die op zoek zijn naar een leuke stedentrip in eigen land.

Dutch Design in Breda

Design is een van de iconen waarmee Brabant zich onderscheidt van andere provincies in Nederland, en daar hou ik van. Ik bezocht Breda, ook wel bekend als de Nassaustad, een stad met een rijk verleden. En dat verhaal wordt op verschillende manieren verteld, onder andere via het Design Festival Graphic Matters – een van de Dutch Design Iconen van Brabant. Dit festival barst van het design en biedt een geweldig inzicht in het hedendaagse talent op het gebied van grafisch ontwerp.

Breda-stad-vol-design-en-street-art-blind-walls-gallery

Weekendje Brabant? Tip: Check dan ook het blog van collega Droika Engelen, zij bezocht de Design Route met de fiets!

Graphic Matters

De projecten van Graphic Matters laten je stilstaan bij het belang van beeldcultuur in onze maatschappij. Eens in de twee jaar organiseren ze een festival met een programma van tentoonstellingen, workshops en events. Naast het festival organiseren ze door het jaar heen aan verschillende projecten in de openbare ruimte gerelateerd aan grafische vormgeving.

graphic-matters-design-festival-breda
Picture by @currystrumpet
graphic-matters-design-festival-breda

Blind Walls Gallery in Breda

De muurschilderingen van de Blind Walls Gallery zijn altijd te bewonderen. Supertof dat zogeheten Blind Walls een nieuwe functie krijgen door middel van street art. De meeste muur schilderingen verbeelden een verhaal gelinkt aan het verleden of de omgeving van de locatie. Download hiervoor de app, zodat je de precieze locatie en het achtergrondverhaal kunt vinden! Blind Walls organiseert ook regelmatig tours check hiervoor hun website.

Street Art in Breda
De blind walls gallery in Breda is een must visit
De blind walls gallery in Breda is een must visit
De blind walls gallery in Breda is een must visit
Street Art Breda | Graphic Matters

Breda geeft je vleugels!

Breda geeft je letterlijk vleugels met het werk; “What Lifts you” van Kelsey Montague. Je kan deze vinden aan de Oude Vest in Breda.

Street Art in Breda geeft je vleugels
Street Art in Breda geeft je vleugels

De conclusie? Breda is een eigenzinnige stad met veel aandacht voor design en street-art. Hou je meer van natuur? Lees dan ons blog over de mooiste plekken om naar buiten te gaan in Breda en lees ook de Tips voor een dagje Breda vol goede koffie en leuke hotspots.

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *