De leukste Franse kindermerken.

door | nov 24, 2023 | Frankrijk

(Updated augustus 2023) Als je als lezer van mijn blog nu nog niet weet dat ik Francofiel ben, lees dan maar eerst even dit of dit blog. Zo, dan kunnen we nu door met het onderwerp van deze keer. Altijd als ik weer terug ben uit Frankrijk, loopt mijn hoofd weer over van de toffe dingen die ik daar zag. Nu is het geen geheim, wat je ver haalt is vaak fijner, lekkerder en vaak ook toffer. Deze Franse merken (voor kinderen) zijn niet alleen heel erg leuk, maar ook gewoon hier in Nederland te vinden. Franse kindermerken om blij van te worden.

Illustratief speelgoed van het Franse DJECO

Hier in huis hebben we ladingen stickers, (nep) tattoos, puzzels, blokkentorens en stiften versleten van het Franse Djeco. Prachtige illustraties en altijd een hit als cadeau.

Rompers en ondergoed van Petit Bateau

In de categorie altijd goed; de rompers en ondergoed van Petit Bateau. Door de smalle pasvorm zijn de rompers met name voor de wat minder bolle baby’s ideaal. Ze sluiten mooi aan en vallen wat smaller. Het ondergoed kan je in bulk kopen wat mij betreft en wil je echt all out gaan, dan mag de klassieke gele regenjas ook niet ontbreken in de garderobe van je kleintje of van jezelf.

Rompers en ondergoed van Petit Bateau

De avontuurlijke kinderkleding van Wander & Wonder

De liefde voor reizen met kinderen vormde de basis voor designer Hilda Yim. De nieuwsgierigheid, de liefde voor andere culturen vormen de leidraad in haar collectie. En we love her for it! Te koop bij 1 van mijn favoriete winkels; JPH.

Dit zijn mijn favoriete adresjes in Amsterdam West

wander-wonder-frans-kindermerk
wander-wonder-frans-kindermerk

OMY design & play

Voor het eerst spotte ik dit Franse kindermerk op de Maison & Objet beurs in Parijs. Het was liefde op het eerste gezicht. Nog geen maand erna ging ik weer naar Parijs en liep ik de Merci uit met onder mijn arm een enorme poster van Omy. Wat heb ik daar destijds iemand blij mee gemaakt. Sterker nog, die poster is natuurlijk nog lang niet ingekleurd. Dus zo nu en dan kleuren we hier samen een uurtje aan. In de spotlight vandaag het merk: OMY Design & Play uit Frankrijk.

franse-kinder-merken-om-blij-van-te-worden-omy-design
franse-kinder-merken-om-blij-van-te-worden-omy-design

Naast de erg leuke XL posters die verkrijgbaar zijn in een heleboel versies (wij hebben fantasy) heeft OMY nog veel meer leuks in hun collectie. De kleurplaten zijn ook te krijgen als kaart, placemats, puzzel en sinds kort ook als katoenen tas. In dezelfde illustraties hebben ze trouwens ook stickers zag ik onlangs. Scheelt weer kleuren, alhoewel wij dat nou juist zo leuk vinden. De posters zie ik regelmatig terug in winkels en cafées, prima tijdverdrijf voor de kleintjes. In Amsterdam scoor je de producten van OMY o.a. bij Big en Belg.

Sokken en sloffen van Collegien

franse-kinder-merken-om-blij-van-te-worden-collegien

De ultieme slof met anti-slip zool in heel veel diverse prints. Die slofjes zijn zo fijn dat ze er in Japan gewoon de straat mee opgaan. Dat laatste zou ik zelf niet zo snel doen, maar hier in huis hebben we allemaal een paar. Sinds dit jaar hebben ze ook een “Glow in the Dark” editie. Hoe tof is dat? In het donker op je sloffen naar beneden om te kijken of er iets in je schoen zit. Kende je de sok sloffen misschien al wel? Dan kan ik de maillots en sokken van dit merk ook erg aanraden, die klassieke ribbel erin maakt hem zo lekker Frans.

Speelgoed met de Franse slag van Ratatam

Speelgoed om blij van te worden alleen al door er naar te kijken, dan heb je mij. Zo liep ik in Bonton, mijn favoriete kinderwinkel om inspiratie op te doen en spotte ik deze bal van Ratatam. Hoe kan je daar nou aan voorbij lopen? Groot heb gehalte en dat geldt niet alleen voor de bal, wie wil er nu niet een glitterset jeu des boules? Ok, ik moet bij deze even toegeven dat de verpakking het verschil maakt. Fijn om te weten dat alles in Frankrijk geproduceerd wordt. De ballen van Ratatam scoor je o.a. bij de MiniMarkt.

Franse manicure voor de kleine nageltjes van Nailmatic

Wat is er nu leuker dan dingen samen doen? De mini en ik lakken ook graag nagels. Ik heb een bak vol nagellak, maar van mijn dure nagellakjes moet zij afblijven. De hoogste tijd dat ik wat potjes speciaal voor haar ging scoren. En zo ontdekte ik Nail-O-Matic. Nagellak voor moeder en dochter. En met name die laatste variant is erg fijn, aangezien deze er met warm water en zeep weer afgepoetst kan worden. De nagellak is in Frankrijk geproduceerd en dermatologisch getest. Niet alleen leuk voor haar, maar vooral ook om cadeau te doen aan haar vriendinnen.

Oh la la leuke kleren van Tape a L’oeil

Een wat groter merk met enorm veel keuze. Fijne en betaalbare afwisseling met de grotere winkels in Nederland. Veel keus, kleurrijk en ook voor de iets grotere kinderen (lees beginnend tieners) volop aanbod.

Nog meer Frankrijk en winkelen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *