Hotspots Antwerpen – de 10 leukste (Instagram-proof) hotspots

door | mei 17, 2018 | Antwerpen, België, Europa

Als geboren en getogen Nederlandse ben ik ruim 3 jaar geleden voor de liefde verhuisd naar Antwerpen. We wonen in de wijk ’t Zuid, wat meteen ook ons favoriete stukje stad is. Er zijn veel restaurantjes en barretjes, je kan er goed winkelen en er zijn diverse musea te vinden. Deze 10 leukste (Instagram-proof) hotspots zijn dan ook allen gelegen buiten het centrum van Antwerpen en voornamelijk in ’t Zuid, Berchem en de prachtige Art Noveau wijk Zurenborg van Antwerpen.

PAKT

De oprichters van PAKT omschrijven deze plek als een Hotspot en Hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. De horeca-ondernemers en uiteenlopende bedrijven zijn gevestigd in oude industriële pakhuizen die mooi zijn opgeknapt, maar waar gelukkig nog alle charme bewaard is gebleven.

Lees ook ons blog met de leukste adresjes en hotspots op Het Eilandje in Antwerpen

De beste koffie van Antwerpen bij Caffènation

Het motto van Caffènation is ‘giving people a second home’, dat zegt al genoeg. Er zijn ondertussen drie zaken, 1 in Amsterdam en 2 in Antwerpen, waarvan één sinds 2017 dus ook midden in het hart van PAKT. Hier hebben zij hun eigen roastery waar zij de bonen verwerken voor tientallen koffiebars in binnen- en buitenland. Alleen geopend van maandag t/m vrijdag.

Boek hier je hotel in Antwerpen

Vegan lunch bij RACINE

Je kan bij RACINE terecht voor o.a. quinoa boterhammen, salades en koudgeperste plant-based sappen. De groente en kruiden die worden gebruikt zijn afkomstig van de daktuinen bij PAKT in de wijk Berchem. Alleen geopend van maandag t/m vrijdag aan het Regine Beerplein 1 in Antwerpen.

Barchel

De gerechten bij All Day Foodbar Barchel zijn geïnspireerd door roadtrips in Californië en citytrips in Londen. Hun soul-food is, zoals zij zelf zeggen, gemaakt met liefde en zorgvuldig gekozen door lokale leveranciers. En al dat lekkers smaakt nog beter in het prachtige en vooral lichte en extra Instagram-proof interieur! In 2018 is er zelfs een tweede zaak bijgekomen in het Nieuwe Zuid. Barchel heeft locaties in de Van Bréestraat 6 (centrum) en Jos Smolderenstraat 70 (Zuid) in Antwerpen.

Hümm House of Hummus

De naam zegt het al, hier moet je dus naartoe als je hartje sneller gaat kloppen van hummus. Zij combineren smaken uit de Midden-Oosterse, Aziatische en Europese keuken en serveren hummus op bijvoorbeeld brood of in een bowl met veel andere frisse ingrediënten. Je kunt er ook terecht voor een aperitief. Hümm zit aan de Dageraadplaats 31/33 in de wijk Zurenborg in Antwerpen.

Cesar (heeft helaas de deuren gesloten)

Bij Cesar tref je een uitstekende combinatie van origineel interieur en vegetarisch ontbijt of lunch. En als je tijdens je bezoek verliefd bent geworden op je koffiekopje, kan je het erna kopen. Het is namelijk ook een mooie interieurzaak met fijne spullen voor in huis. Hun kleurrijke en beschutte terras is een ideale plek om even rustig van het zonnetje te genieten. Lees hier tips om te eten & drinken in Antwerpen.

koffie, lunch en boeken bij Buchbar

Koffiebar en boekwinkeltje in één; het blijft een gouden combi. Maar je hoeft zeker geen boekenwurm te zijn om hier vaak en met plezier terug te keren. Het knusse terrasje op de stoep is wat mij betreft het grootste pluspunt van deze aangename plek. Buchbar is open van maandag – zondag van 10.00 – 18.00 uur, maar gesloten op woensdag. Scheldestraat 79 in Antwerpen.

Koffie, lunch en interieur bij St. Vincents

Alleen maar lof over deze topplek! Hier komen wij het liefst voor dé perfecte kop koffie en een heerlijke lunch. Het is eveneens een aanrader als je van o.a. tijdloze en handgemaakte (Japanse) serviezen, unieke interieur spullen en kleding houdt wat nét een tikje anders is. En dit alles is te vinden in een mooie, grote ruimte met een ongepolijste look. St. Vincents kan je vinden aan de Kleine Markt 13 in Antwerpen.

Walvis

Zowel binnen als buiten, op het zonnige terras onder de kersenbomen, is het heerlijk rustig toeven in deze aangename wijk. Het is een mooi hoekpand met veel ramen en top inrichting. Op deze prachtplek weten ze als geen ander een kleurrijk feestje op je bord te creëren. Lekker en gezond eten bij Walvis aan de Walvisstraat 1 in Antwerpen.

Lees ook! Mechelen het kleine en charmante zusje van Gent en Antwerpen.

Glutenvrije pizza bij Orso

Op 2 minuutjes wandelen van bovengenoemde Walvis tref je een klein stijlvol zaakje waar ze zalige pizza’s uit de oven toveren. De pizza smaakt zelfs nog beter in combinatie met de eigen familiewijn ‘Leoni’. De druiven zijn geteeld volgens de regels van de biodynamica en de wijnen zijn ongefilterd. Hier is het overigens mogelijk je pizza te laten maken met glutenvrij deeg. Orso zit in de Grote Beerstraat 46 in Antwerpen.

photspots-antwerpen-instagram-proof-Orso1

stedentrip in België:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *