Herfstvakantie Amsterdam 2024 – leuk om te doen

door | okt 3, 2023 | Amsterdam, Stedentrip

Wat is er leuk om te doen tijdens de herfstvakantie in de hoofdstad. Welke exposities zijn er te zien en wat zijn de leukste uitjes? Wij zetten de leukste tips om te doen voor je op een rij.

TIP: De herfstvakantie is van 22-29 oktober 2023 in Amsterdam, dan is de stad altijd net even wat drukker, hou daar rekening mee. Wil je uit eten, reserveer van tevoren een tafeltje en claim alvast een tijdsblok of koop je kaartjes van tevoren online, dat scheelt een boel tijd en teleurstelling.

LEES OOK: 10 Leuke uitjes met korting voor de herfstvakantie 2023

Destination Cosmos – Fabrique des Lumieres

In de herfstvakantie maakt de huidige Dalì en Gaudí expositie deels plaats voor de nieuwe expositie over de ruimte: Destination Cosmos. Altijd al eens willen wandelen over de maan, de planeten van dichtbij willen zien? Dit is je kans. Kaartjes koop je het beste van tevoren.

Soundlab – Muziekgebouw aan het IJ

In de herfstvakantie ontdek en maak je muziek tijdens de toffe Soundlab workshops in muziekgebouw aan het IJ. De workshops zijn voor kidneren tussen de 7-12 jaar en duren 2,5 uur. De kosten zijn 15 euro. Zelf een instrument kunnen bespelen is niet nodig, maar als je een instrument bespeelt mag je deze zeker meenemen. Aanvullend op de workshop krijg je een kijkje achter de schermen bij het Muziekgebouw en is er een korte pauze met iets lekkers. Als afsluiter is er een gezamenlijk optreden voor de ouders.

Museum Boijmans van Beuningen in het Rijksmuseum

Een dikke aanrader om te bezoeken, de komende maanden kun je een deel van de Boijmans collectie bekijken in het Rijksmuseum. Met een prachtige selectie uit de collectie. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Raven van Dorst een audiotour. Hardop lachen in het museum maakt Raven weer mogelijk. Verfrissend relativerend die primaire reactie op de kunstwerken. Ludo (de curator die de tentoonstelling samenstelde) brengt het met zijn rust en kennis weer mooi in balans. Wat hou ik er toch van om naar kunst te kijken door de ogen van anderen. De audiotour met Raven is elke euro (5) waard. 

Oktober is ook nog eens extra magisch in het Rijksmuseum tijdens de familiemaand met Disney. Ga je mee met Mickey op tekentour, doe een familierondleiding of ga zelf aan de slag bij een van de gratis workshops. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar het Rijksmuseum.

Kaartjes voor het Rijksmuseum

Installatie Kusama - Boijmans in Rijksmuseum

doen tijdens de herfstvakantie in Amsterdam

In de loop der jaren schreven we al veel blogs over wat er allemaal leuk is om te doen in Amsterdam. Dit zijn onze best gelegen blogs over Amsterdam en allemaal leuk om te doen in de herfstvakantie.

Frozen special bij WONDR Museum

Van oktober tot en met november is in WONDR Museum, waar je trouwens ook heel erg leuk kunt rollerskaten, een Frozen special. Heb jij een Disney-fan in huis, dan maak je er in combinatie met een bezoek aan het Rijksmuseum een Disney-dagje van. Selfies met Olaf bij WONDR en dan de Mickeyroute in het Rijks.

STRAAT Museum op de NDSM

Fan van street art, maar liever binnen kijken? Dat kan bij STRAAT op de NDSM. Een indoor street art museum met waanzinnige kunstwerken van over de hele wereld. Lees ons blog over STRAAT museum.

STRAAT Museum op de NDSM

Glow in the dark minigolf

Leuk om op een regenachtige dag met een groepje vrienden doen. Midget Golf maar dan in het (semi) donker. Leuker kunnen we het niet voor je bedenken.

Schommelen op de Adam Toren

Dit is een van die dingen die je toch ooit een keer gedaan moet hebben. Schommelen op hoge hoogte bovenop de Adam Tower in Noord bij de LOOKOUT. Met het pontje steek je zo het IJ over en wandel je in nog geen 5 minuten naar de Adam Tower. De lift is al een ervaring op zich. Schommelze!

NXT Museum

Als je dan toch in Noord bent, pak dan meteen even door richting NXT Museum. Daar is sinds kort de tentoonstelling “Life in a Different Resolution” van kunstenaars Duo Random International geopend. De “Life in a Different Resolution” tentoonstelling is een verkenning van de grenzen tussen mens en technologie, waarbij we dieper ingaan op de innovatieve kunstwerken van Random International. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is hun monumentale meesterwerk “Living Room”, te midden van andere interactieve installaties die de fysieke en digitale werelden op een unieke manier samenbrengen. Het belooft een diepgaande reflectie te zijn te zijn op kunst, technologie en bewustzijn. Leuk en leerzaam dus.

Naar de film

In de herfstvakantie (15-29 oktober 2023) vindt het jaarlijkse Cinekid Festival weer plaats. Het festival staat bol van kinderfilms, televisieprogramma’s en digitale media voor kinderen. Tijdens het festival worden talloze films en programma’s vertoond die speciaal zijn gemaakt voor jonge kijkers, en er zijn ook interactieve workshops en activiteiten om kinderen bij de creatieve mediawereld te betrekken.

Liever gewoon een filmpje pakken? Onze favoriete bioscopen in Amsterdam: Kriterion, Filmhallen, EYE, Het Ketelhuis en The Movies. Bekijk de Filmladder hier.

Herfstvakantie in Amsterdam

Weet jij nog meer leuke dingen om te doen in de herfstvakantie in Amsterdam? Tip ons in de comments, dan zorgen wij dat deze blog up-to-date blijft met de leukste tips voor Amsterdam.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *