9 Tips voor Amsterdam in de regen

door | aug 13, 2023 | Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad met een boel te zien, maar met regen een uitdaging. Als je de stad bezoekt en het regent, hoef je je echter geen zorgen te maken. Er zijn genoeg leuke activiteiten om van te genieten tijdens een regenachtige dag in Amsterdam. In deze blog geef ik je 9 tips om het meeste uit je bezoek aan Amsterdam in de regen te halen en je humeur niet te laten verpesten.

TIP: Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding, daar kan je in dit artikel alles over lezen.

Wat te doen met slecht weer in Amsterdam?

Tip 1: Bezoek een museum

Amsterdam staat bekend om de vele musea die de stad rijk is. En wat is er beter dan een regenachtige dag door te brengen in een van de vele geweldige musea? Bezoek het wereldberoemde Rijksmuseum of het Van Gogh Museum om te genieten van meesterwerken van Nederlandse kunstenaars. Je kunt ook combikaartjes kopen, waarbij je een aantal musea kunt combineren.

TIP 2: Schuilen voor de regen bij de Foodhallen in amsterdam

Regenachtige dagen zijn perfect om te genieten van lokale lekkernijen en unieke producten in de overdekte markten van Amsterdam. Breng een bezoek aan de Foodhallen en proef verschillende specialiteiten van over de hele wereld. In De Hallen Amsterdam zitten ook leuke winkeltjes en een bioscoop. Stopt het even met regenen, wandel dan ook even over de Ten Katemarkt die erachter ligt.

TIP 3: Winkelen in Magna Plaza

Magna Plaza is een bekend winkelcentrum in Amsterdam, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, vlakbij het Paleis op de Dam en de Dam. Het gebouw waarin het winkelcentrum zich bevindt, heeft een rijke geschiedenis en is een opvallend architectonisch hoogstandje. Het Magna Plaza-gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als het Hoofdpostkantoor van Amsterdam en werd geopend in 1899. Na een periode van leegstand en restauratie werd het gebouw omgevormd tot een luxe winkelcentrum, dat in 1992 zijn deuren opende onder de naam “Magna Plaza.” Magna Plaza biedt een divers scala aan winkels, variërend van bekende internationale merken tot boetieks met unieke producten. Sinds kort zit er op de bovenste etage ook een minifoodhallen met diverse foodstands om van te genieten.

TIP 4: Rondvaart door Amsterdam

Een van de meest unieke manieren om Amsterdam te ervaren is door een rondvaart door de grachten te maken. Gelukkig zijn er tal van rondvaartboten die volledig overdekt zijn, zodat je de stad in stijl kunt verkennen zonder nat te worden.

Tip 5: Spelletjes spelen

In Amsterdam-West kan je de hele middag spelletjes spelen bij Puck Amsterdam.

TIP 6: Katten en koffie

Ben je een dierenliefhebber en behoefte aan een goede kop koffie? Knuffel je een weg door de regen en strijk neer bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam-West

TIP 7: Rollerskaten bij WONDR

Roller Dreams is Amsterdams nieuwste pop-up experience waar muziek, dans en rollerskates samenkomen in een fantasierijk discoparadijs.

TIP 8: Varen en pannenkoeken

Geniet van een ontspannen vaart van 75 minuten op het IJ, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op alle indrukwekkende nieuwe gebouwen. Tijdens de tocht kun je zoveel pannenkoeken eten als je maar wilt! Ook leuk met het hele gezin. De Pannenkoekenboot in Amsterdam is een hit.

TIP 9: Fabrique des Lumières

Onderdompelen in kunst in plaats van regen, doe je bij Fabrique des Lumières op het Westergasterrein. Benieuwd welke kunstenaar momenteel in de hoofdrol staan, lees ons blog via de link.

tips voor een regenachtige dag in Amsterdam:

Wij maken gebruik van affiliate links. Dit kost jullie niets, maar helpt ons om inspirerende content te blijven maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *