Glamping Nederland – 5 x de leukste plekken

door | jul 10, 2022 | Accommodaties, vakantie

Als het aan ons ligt, zouden we voor de rest van ons leven op ene glamping kunnen verblijven. Dit zijn een paar van die unieke plekken in Nederland waar ze het buitenland verrassend dichtbij hebben weten te halen. De beste glamping vakanties in Nederland.

Glamping vakantie in Nederland

Geen zin (of tijd) voor een uitgebreide bloemlezing over onze liefde voor de onderstaande glampings? We hebben een shortcut gemaakt voor je. Scroll naar beneden als je wel graag wilt zien en lezen waarom wij graag naar deze glamping in Nederland gaan.

Glamping vakantie in Nederland

GLAMPING: Van yurt tot tipitent van romantische Bell tent tot dôme, inclusief panorama-uitzicht en de natuur aan je voeten.

Wat is glamping?

Alle lusten van het kamperen, maar dan zonder de lasten. Een huwelijk tussen je favoriete camping en je lievelings boetiek hotel. Vaak met privésanitair, luxe bedden (zeg maar dag matje), voorzien van alle mogelijke comfort en een interieur om je vingers bij af te likken. Uiteraard zijn er veel verschillende gradaties te vinden in glamping. Hier een lijstje waar wij graag op letten:

  • Je eigen privésanitair
  • Is er een keukentje of in ieder geval een mogelijkheid om je eigen koffie te zetten
  • Hoe zien de bedden eruit en hoeveel bedden zijn er?
  • Hoe is de rest van het glampingveld ingericht?
  • Hoe ver zit je van de buren af (glamping is nog steeds een tent en dus gehorig)
  • Wat zijn de extra faciliteiten? Kom maar door met je hottub en ontbijtmand
  • Wat is de locatie van de glamping, ligt het midden in de natuur of maakte het onderdeel van een vakantiepark. Dat is allemaal van invloed op jouw unieke glamping ervaring.
Glamping faciliteiten

Glamping op Terschelling

Luxe kamperen bij de boer in een coole duintent? Dat kan! Bij Puur Terschelling in Oosterend op waddeneiland Terschelling slaap je in een moderne tent met uitzicht op duinen. Of je nu een weekend of een week hier gaat verblijven, Simone schreef eindeloos veel tips voor Terschelling. En zeg nu zelf, deze tent ziet er toch te gek uit.

Luxe kamperen met uitzicht op de duinen op Terschelling

Glamping in Brabant

Glamping op de boerderij.  BoerenBed is voor iedereen die houdt van dat knusse sfeertje op de camping. Maar Boerenbed is ook voor iedereen op zoek naar een comfortabele “glamping” vakantie midden in de natuur en tussen de Alpaca’s in dit geval. Je logeert bij de boer, op het erf, in comfortabele kampeeraccommodaties. Het licht komt van kaarsen en olielampen in je glamping tent en koken doe je op de antieke houtkachel. Back to basic maar dan comfortabel.

Boerenbed Brabant

Glamping met tieners

Een win/win glamping experience voor het hele gezin. Hottub voor mij en zwembad plus meer dan genoeg vertier voor de tieners. Dat is precies wat je gaat krijgen als je bij Mölke in de Achterhoek naar de glamping gaat. Je eigen sanitair, een compleet ingerichte tent voorzien van alle gemakken inclusief comfortabele bedden. Dit alles op een fotogenieke plek aan De Regge in Zuna, Overijssel.

TIP: Direct boeken bij Mölke

Glamping met tieners

Glamping op zijn Zweeds

Bespaar jezelf uren in de auto, want in de Achterhoek hebben ze een klein stukje Zweden nagemaakt. Bij Oetdoor krijg je instant het gevoel in Zweden te zijn en dat in de Achterhoek. Met een Zweedse zweethut, een interieur wat in de meeste IKEA’s niet zou misstaan en koken doe je op een vuurtje.

Oetdoor; glamping in de Achterhoek

CAPCABIN

Is het een tiny house of toch een tent? Het is de ultieme combinatie van twee. Bram & Melissa gingen met de kinderen een weekendje lang genieten en ontdekten alle voordelen van deze unieke glamping in Odoorn. Lees hun uitgebreide review over Capcabin hier. Ook heel leuk in de minder warme maanden, want dit tenthuisje is heerlijk warm te houden.

Deze reisboeken staan tjokvol met leuke glamping tips:

Tips voor vakantie in eigen land:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *