De 10 mooiste foto spots van Madeira

door | mrt 29, 2023 | Natuur, outdoor, Portugal

Madeira is een eiland van microklimaten en talloze unieke fotolocaties. Het is aan te raden om een auto te huren. Vanaf de hoofdstad van het eiland (Funchal) is iedere uithoek namelijk maximaal één uur rijden. En, zeker voor de fotografen, bereid je voor om iedere ochtend de zonsopgang na te jagen om de grootste mensenmassa’s te vermijden.

  1. Pico Ruivo
  2. Fanal Forestry Station
  3. Miradouro da Ponta do Rosto
  4. A Ponta Velha
  5. Miradouro de Guindaste
  6. 25 Fontes watervallen (PR6)
  7. St. George Ruins Coastal Walk
  8. Seixal & Ponta do Sol
  9. Miradouro Lombo do Mouro / Cascata do Lombo do Mouro
  10. Farol da Ponta do Pargo

Scroll voor een uitgebreide beschrijving van de mooiste foto spots op Madeira, en hoe je er kunt komen, door naar beneden.

Fotogenieke plekken op Madeira

Portugees eiland Madeira

Het eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan op zo’n 1000 kilometer voor de kust van Portugal. Madeira biedt bergen, kliffen en oneindig veel groen. Madeira wordt niet voor niets het Hawai van Europa genoemd en is de perfecte bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Er zijn eindeloos veel aanbieders om een vakantie te boeken naar Madeira. Of je boekt een ticket en huurt een auto voor een toffe roadtrip, DIY. Wij helpen je graag met een paar tips:

Madeira, het Hawaii van Europa

De 10 mooiste fotospots van Madeira

Pico Ruivo

Het hoogste punt van Madeira (1862) is ook het hoogtepunt van het eiland. Het uitzicht is magisch. Rondom de bergtop zie je diepe groene valleien en vaak laaghangende bewolking. Zonsopgang of zonsondergang zijn de beste momenten voor een bezoek.

Fotospot Madeira - Pico Ruivo

In combinatie met de 6-urige PR1 hike van Pico Arieiro naar Pico Ruivo (en terug) is Pico Ruivo een echte klassieker. Minder tijd om handen? Parkeer je auto dan bij de Achada do Teixeira en loop slechts 2,5 kilometer naar de top. Als je zeker wilt weten dat de toppen wolkvrij zijn? Hou dan de webcam van Pico Arieiro in de gaten.

Fanal Forestry Station

Fanal Forestry Station is één van de laatste laurierbossen ter wereld en creëert een mystieke ervaring bij dichte mist. Het uitgespreide bos is bedekt met mos en er lopen koeien rond. In tegenstelling tot Pico Ruivo, wil je hier juist wél bewolking. Dus hou de bergtoppen goed in de gaten!

Miradouro da Ponta do Rosto

Van de twee natste locaties van Madeira naar één van de droogste; het oostelijke schiereiland bij Caniçal. Naast de populaire PR8 hike, heb je hier vele uitzichtpunten van de hoge rode kliffen. Ik raad Maradouro de Ponta do Rosto specifiek aan omdat je onderweg naar deze locatie over een speciale weg rijdt. Om de mensenmassa te vermijden, raad ik aan om met zonsopgang te gaan.

A Ponta Velha

Onderweg van Faial naar Ribeiro Frio kom je een bijzondere brug tegen, letterlijk vertaald naar “de oude brug”. Vooral de droneliefhebbers is dit een unieke locatie. Je kunt je auto aan de kant zetten net voor de brug aan de linkerzijde.

 

Miradouro do Guindaste

De auto parkeren op een paar meter van een fantastisch uitzichtpunt, bij Maridouro do Guindaste kan dat! Je hebt aan twee kanten uitzicht, enerzijds vanaf twee glazen platforms en anderzijds vanaf het randje van de kliffen. Met de vele lagen en een vleugje zeemist in de achtergrond is dit een echte aanrader.

25 Fontes watervallen (PR6)

De hike van 25 Fontes neemt je mee langs de Risco Waterfall en 25 Fontes Fall. De Risco waterval is het meest bekend en bezocht, de 25 fontes waterval is iets meer verstopt. Een groot gedeelte van de hike leidt je langs Levada’s (irrigatiekanalen) en kleinere watervallen. De hike is overigens erg populair, dus ga op tijd op pad!

St. George Ruins Coastal Walk

Een unieke locatie die niet op Google Maps staat weergegeven, heb ik je aandacht? Parkeer je auto bij St. George Ruins en sla linksaf bij de ruïnes voor een korte wandeling langs de kust. Passeer het waarschuwingsbord en loop zo’n 10-15 minuten naar een houten brug langs de kliffen. Met een telelens geeft dit een bijzonder resultaat. Let op; de brug is oud, dus pas goed op waar je loopt.

Seixal & Ponta do Sol

Twee fotogenieke dorpen aan de kust: Seixal en Ponta do Sol. Het noordelijk gelegen dorpje Seixal staat bekend om zijn surfbare golven en de bijzondere vorm. Het lijkt namelijk alsof het dorp uit de bergen gevloeid is. Aan de zuidelijke kant is het kustplaatsje Ponta do Sol een uniek aanzicht.

Miradouro Lombo do Mouro / Cascata do Lombo do Mouro

Eén van de mooiste autowegen van Madeira is Lombo do Mouro. De route leidt je langs een gelaagde bergzijde die (indien het seizoen) volledig bedenkt kan zijn met bloemen. Indien het geregend heeft, stroomt er ook een waterval over de weg.

Farol da Ponta do Pargo

Als rots in de branding sluit ik nummer 10 af met een vuurtoren; Farol da Ponta do Pargo. De vuurtoren staat op een gedeelte van het eiland dat bestaat uit uitsluitend hoge kliffen. Vanaf de vuurtoren kun je beide kanten opkijken. De Farol da Ponta do Pargo staat ook in ons blog met mooiste vuurtorens in Europa.

Madeira, het Hawaii van Europa

Op enkele minuten vanaf de vuurtoren kun je ook een bezoek brengen aan Miradouro da Garganta Funda. Deze waterval is relatief groot en mondt uit in de oceaan, mits het regent heeft natuurlijk!

Farol da Ponta do Pargo - vuurtoren van Madeira

Nog meer tips over Madeira lees je op de website van Visit Portugal.

Dit gastblog is geschreven door Mike. Mike is reis- en outdoorfotograaf en is altijd op zoek naar de meest unieke perspectieven. Van actieve reizen tot fotospots en toffe accommodaties. Gepaard met een praktisch verhaal laat hij de wereld door zijn ogen zien. Volg zijn reisavonturen via @mitevisuals.

Lees ook:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *