Dé mooiste foto (hot) spots van Tenerife

door | nov 17, 2021 | Europa, Spanje

Een outdoor vakantie naar Tenerife in het vooruitzicht? Wat fijn! Wij verzamelden de beste plekken om te fotograferen op Tenerife. Mooie plaatjes gegarandeerd, doe er je voordeel mee.

Foto spot rotsformatie ‘Roques de García’ op Tenerife

In het hart van Nationaal Park Teide ligt de fotogenieke rotsformatie ‘Roques de García’. Ben je een (hobby) fotograaf, dan móet je hierheen. Mijn fototips:

  • Midden op de dag is het best een druk bezochte plek. Maar ga je er heen met zonsopkomst of -ondergang dan zijn de meeste mensen vertrokken en vang je natuurlijk het mooiste licht en de spannendste kleuren in de lucht. Hou er rekening mee dat de zon er sneller opkomt en ondergaat dan op onze noorderbreedte. Dit omdat je dichter bij de evenaar bent. Probeer daarom van tevoren te prioriteren in de foto’s die je wilt maken.
  • De hele formatie is vanuit allerlei posities fotogeniek, maar een van de rotsen, Cinchado, trekt vooral de aandacht. Het is een imposante pilaar. Om de schaal van deze 27 meter hoge rots te laten zien, en te benadrukken dat wij mensen heel klein zijn ten opzichte van moeder Aarde, is het tof een silhouet van een of meer personen aan de voet van de rotspilaar vast te leggen. Ik wachtte bij zonsondergang net zo lang totdat er een koppel aan de voet van de immense pilaar stond en ik deze foto kon maken. Mooiste foto spots Tenerife
  • De García rotsformatie is ook de perfecte voorgrond voor nachtfotografie. Er is hier geen lichtvervuiling waardoor je in de zomer zelfs de Melkweg kan vastleggen. Ook in de andere seizoenen is het met helder weer dé uitgelezen plek om ons heelal met de sterrenbeelden te fotograferen.
  • Om wat diepte en spanning in je foto te krijgen kun je spelen met het vangen van stenen of vegetatie op de voorgrond.
  • Wanneer je de eerste wandeling uit mijn vorige Tenerife-blog maakt, kun je de rotsen van alle kanten fotograferen en heb je sowieso minder kans dat je daarna (groepjes) mensen moet verwijderen met een retoucheertool. De meeste toeristen blijven namelijk hangen bij de parkeerplaats en Mirador de la Ruleta. 

Foto spot rotsformatie ‘Roques de García’ op Tenerife

Hotel vlak bij de vulkaan op Tenerife

Hoteltip: Logeer in hotel Parador de las Cañadas del Teide als je optimaal gebruik wil maken van de fotomogelijkheden bij de rotsformatie en vulkaan. Ik had vanuit mijn hotelkamer zicht op de rotsformatie en mijn reisgenoten keken bij het openen van de gordijnen uit op vulkaan El Teide. Mooier kun je het niet krijgen. Vanaf het hotel wandel je enkele minuten naar de plek waar je wil shooten. Twee aantekeningen: het bedienend personeel van het hotel heeft geen haast ;0 en de kamers zijn vrij sober. Dat laatste past overigens wel bij een verblijf in een landelijk gelegen hotel.

Foto spot Vulkaan ‘El Teide’

Vanaf bovenstaande rotsformatie heb je meteen de gelegenheid om vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje, te fotograferen. Ik heb ook foto’s op Instagram gezien waarbij mensen over de weg TF-21 lopen, voor het hotel dat ik hierboven tip, met de vulkaan op de achtergrond. Zeker een mooi plaatje, maar pas wel op voor het verkeer als je voor dat plaatje gaat. En misschien vind je zelf een originelere insteek.

Tips voor een actieve outdoor vakantie op Tenerife

Sterrenwacht ‘Observatorio El Teide’

Je creëert een surreëel filmisch beeld met de spierwitte gebouwen van de sterrenwacht van Tenerife op de berg Izana als foto-onderwerp. De berg Izana bevindt zich ook in Nationaal Park El Teide en ligt 3718 meter boven de zeespiegel. Het hele observatorium beslaat een oppervlakte van 50 hectares en is een van de belangrijkste ter wereld. De toegang is streng bewaakt, dus als je geen rondleiding hebt geboekt kun je niet heel dichtbij komen. Maar niet getreurd. Ook op een afstandje is het een dankbaar onderwerp. Je kunt vanaf Carrera del Observatorio El Teide foto’s maken van de futuristisch ogende gebouwen met vulkaan El Teide op de achtergrond. 


Sterrenwacht ‘Observatorio El Teide’

Camino Viejo al Pico del Ingles

Je verwacht het misschien niet, maar op Tenerife kan het behoorlijk moody ogen als je op pad gaat in het noordelijke deel van het eiland. En een moody sfeertje werkt natuurlijk perfect op foto’s. Veel mooier dan een strakblauwe hemel, al zal niet iedere niet-fotograaf dat begrijpen. Een van de meest mysterieuze fotospots op het eiland is Camino Viejo Pico del Ingles. Het is een weggetje, met aan weerszijden een hoge met mos begroeide muur en een ‘dak’ gevormd door de grillige takken van de bomen. In de ochtend hangt er vaak mist op deze fotospot, wat garant staat voor fijne foto’s. Ik bracht een onverwacht bliksembezoek aan deze plek en had a) bijna geen tijd en b) geen statief bij me met als gevolg dat ik naar mijn smaak te veel ruis in mijn foto heb doordat ik snel uit de hand moest schieten. Het is er namelijk best donker. Maar jíj kan er dankzij deze blog voor zorgen dat je de rust neemt en met statief of een heel lichtgevoelige camera/ lens fotografeert en zo de ISO laag kan houden. Vanaf het kruispunt van de camino met de TF-114 kun je deze foto maken.

Foto spot Tenerife: Camino Viejo al Pico del Ingles

Anaga kustlijn

De Anaga kustlijn met haar zwarte lava stranden en verlaten baaitjes is een genot voor het oog. Je krijgt er een beetje Hawaii dan wel IJsland associaties. Ga je hier naartoe dan scheelt je dat toch uren vliegen en geld ofwel een dikke winterjas. Ik bezocht met een hike Playa de Roque Bermeja met een verdwaald bootje op het strand en een enkel blokvormig huis. Zulke zwarte strandjes met rotsen en bergen vind je echter om de hele noordoostelijke punt van het eiland heen. Let op: ze zijn niet allemaal makkelijk bereikbaar en je hebt er geen of slechte telefoonverbinding. Vaak moet je je wandelschoenen aantrekken en doe je er goed aan om onder begeleiding van een gids op pad te gaan.

Foto spot Tenerife: Anaga kustlijnMooiste foto spots Tenerife

Laurierbos

We blijven nog even in Nationaal Park Anaga want op de hoogst gelegen delen van het park (tevens UNESCO werelderfgoed) vind je het mooiste voorbeeld van laurierbos (laurasilva) van heel Tenerife. Een fotografiewandeling, zoals die over het Pad van de Zintuigen door Las Montañas, tussen de grillige stammen vol mos in dit vochtige woud is als een reis door de tijd. Luister, voel, en adem de prehistorische lucht in en leg de sfeer vast. Het pad begint bij La Cruz del Carmen, waar meteen ook het bezoekerscentrum te vinden is.

Mooiste foto spots Tenerife

TIP: Rondwandling La Cumbrecita

Extra foto spots op Tenerife

Mijn verblijf op Tenerife was van vrij korte duur. Ik heb daardoor lang niet alle fotogenieke plekken aangedaan. Daarom deel ik nog een aantal bonus fotospot-tips van een van mijn reisgenoten, Vlaamse fotograaf Michiel Pieters. Hij bezocht Tenerife al vaker onder perfecte omstandigheden en kent de fotogenieke plekjes op zijn duimpje. Laat je inspireren door zijn foto’s van hotspots:

  • Playa de la Tejita met Montaña Roja (de rode berg) op de achtergrond

  • Arco de Tajao en waan je in Arches NP in Utah

  • Taganana, het meest afgelegen deel van natuurpark Anaga

Hotel- en lunchtip vlakbij foto hotspot Masca

Wil je van de gebaande paden af lunchen en/of logeren dan is boetiekhotel La Casona del Patio misschien wel wat voor jou. Hier genoot ik tijdens mijn verblijf van een heerlijke lunch en het leek me ook een fijne laid back plek om vlak bij de natuur te logeren. Je kunt er gratis gebruik maken van sauna en jacuzzi en ook een paardrijtocht boeken. Bovendien ligt het dicht bij Masca, een super fotogeniek authentiek bergdorpje. 

Ben jij zelf ook al eens op Tenerife geweest en heb je aanvullende fotospot tips, be our guest en laat ze in de comments achter! Maak je na het lezen van deze blogfoto’s van bovenstaande spots dan vind ik het ontzettend leuk als je me dat met een tag, mention (@simone_wit) of dm op Instagram laat weten.

Ken je deze foto spots ook al?

De mooiste foto spots van Tenerife

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *