De leukste spelletjes voor op vakantie met tieners

door | jul 3, 2022 | Komt van pas, vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om flink in te slaan op boeken en vakantiespelletjes. We hebben de afgelopen tijd weer flink wat spelletjes gereviewd met de tiener. Dit zijn de leukste spelletjes om mee te nemen op reis.

Dobble spelen op reis

Toen we onlangs een weekendje gingen glampen met de tieners had het vriendinnetje van onze dochter Dobble meegenomen om te spelen. Dit was een instant hit bij ons. Klein verpakt en makkelijk mee te nemen en simpele spelregels, daar houden we van. Er zitten een lading ronde kaarten in met kleine icoontjes. De bedoeling is dat je pas een kaart op de andere mag leggen als er een icoontje matcht. Wie als eerste zijn kaarten kwijt is. Kan het leuker en makkelijker? Ook handig te spelen in de trein en het vliegtuig. In de auto heb je er iets onder nodig, alhoewel een boek of een been al voldoende kan zijn. Je zou het spel zelfs alleen kunnen spelen.

Leuke spelletjes voor tieners

Skip Bo mee op vakantie

Van de makers van Uno, nou dan weet je het wel. Net als bij Dobble is het doel van het spel om als eerste je kaarten kwijt te raken. Je moet je kaarten (1-12) weg zien te raken in het midden. Verslavend leuk.

Beverbende Kaartspel

Voor Beverbende moet je je koppie er goed bij houden. Hoe meer spelers hoe leuker. Hoe kleiner de kaart die je hebt hoe beter, maar vergeet niet wat waar ligt. Het wordt nog leuker, als je een beetje in de smiezen hebt, wat er bij je buren ligt. Wie eindigt het spel met de laagste score?

Uno, easy peasy

Ik weet het, UNO is bij velen bekend. En toch wil ik deze noemen, inmiddels hebben we geen doosje meer, maar zit er een elastiek om heen. Deze gaat altijd, maar dan ook altijd mee. De snelheid en de makkelijkheid van het spel zorgen ervoor dat dit al jarenlang een hit is.

UNO mee op vakantie

De klassieker Rummikub in reiseditie

Soms zijn klassiekers nog het leukste. De meeste bekende spelletjes hebben tegenwoordig al wel een reiseditie beschikbaar, zo ook Rummikub.

Monopoly voor onderweg

Nu denk je misschien, wie neemt er nou Monopoly mee op reis. Sinds Monopoly een handzame editie heeft uitgebracht “Monopoly Bieden”, in de vorm van een kaartspel. Idee blijft hetzelfde, alleen de regels zijn net iets anders. Nog een voordeel aan deze Monopoly voor op reis, is dat het spel een stuk korter duurt. Dat voorkomt ruzies op vakantie.

Wat zijn jullie favoriete spelletjes voor op reis? We horen jullie tips graag in de comments!

Ook leuk om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *