5x Met de auto op roadtrip in de meivakantie 

door | apr 7, 2023 | Europa

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie met het hele gezin, maar niet te ver van huis, zodat 2 weken meivakantie voldoende is? Dan zijn deze 5 culturele autovakanties in Europa, die allemaal binnen 1 dag rijden van Nederland te bereiken zijn, perfect voor jou! Deze routes bieden niet alleen prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en adembenemende uitzichten, maar ook talloze activiteiten voor het hele gezin.

De voorbereiding op een roadtrip

Voordat je op avontuur gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je autoverzekeringen op orde zijn. Controleer of je verzekering geldig is in het land waar je naartoe gaat en of je de juiste dekking hebt voor je reis. Zorg ook dat je auto in goede staat is en veiligheidsvoorzieningen zoals een EHBO-kit en een gevarendriehoek bij de hand hebt. Zo kun je met een gerust hart op roadtrip.

Duurzame roadtrip naar Frankrijk met de Peugeot 308 Hybrid e
  1. Roadtrip langs De Moezel, Duitsland 

Een tocht langs de Moezel is een adembenemende reis door heuvels en valleien, langs middeleeuwse stadjes, indrukwekkende kastelen en eindeloze wijngaarden. Jong en oud zullen genieten van een bezoek aan het kasteel van Cochem, waar ze de middeleeuwse geschiedenis van Duitsland kunnen ontdekken. Daarnaast kunnen jullie een boottocht maken op de Moezel en het recreatiepark Cascade in Bitburg bezoeken.

  1. Roadtrip door De Ardennen, België 

De Belgische Ardennen zijn prachtig in de herfst en bieden veel mogelijkheden voor het verkennen van de omgeving. Er zijn veel interessante plaatsen om te bezoeken, zoals de stad Namen met zijn Citadel, de binnenstad en de Kathedraal van Namen. In Redu kun je het boekendorp bezoeken en het Mudia museum, waar je kunt leren over kunstgeschiedenis. Andere bezienswaardigheden zijn het Euro Space Center, Saint-Hubert, de hangbrug over de Semois, Bouillon en de Abdij van Orval. Dinant is ook een prachtige stad om te verkennen en biedt bezienswaardigheden zoals de Citadel en de Collegiale kerk. Meer weten? Lees dan hier onze ervaringen in de Ardennen.

Roadtrip Belgische Ardennen: Citadel Namen
  1. Roadtrip over De Veluwe, Nederland 

Wil je liever in Nederland blijven en toch genieten van prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden? Maak dan een tour door het hart van de Veluwe, langs uitgestrekte bossen, heidevelden en pittoreske dorpen. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van Nederland, breng dan een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum biedt een unieke kijk op het leven in Nederland door de eeuwen heen en heeft verschillende interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud.

En als je toch in de buurt bent, mag een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in Otterlo niet ontbreken. Het museum is gelegen in het prachtige Park de Hoge Veluwe en heeft een indrukwekkende collectie moderne kunst en beeldhouwkunst. Combineer je museumbezoek met een fietstochtje op de kenmerkende gratis witte fietsen door het park en je hebt een geweldige dag.

Fietsen op de Hoge Veluwe
  1. Roadtrip langs De Belgische Kust, België 

Een leuke bestemming met (of zonder) kinderen, nét over de grens, is de Belgische kust. Denk aan levendige badplaatsen, mooie zandstranden en historische bezienswaardigheden. Een topattractie voor kinderen is uiteraard Plopsaland in De Panne. Maar bezoek ook het zandstrand in Oostende of het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, waar jullie kennis kunnen maken met de lokale flora en fauna.

  1. Roadtrip in de Loire, Frankrijk  

De Loirestreek biedt veel te ontdekken tijdens een roadtrip, zoals het bijzondere Chateau du Rivau met moderne kunst en een sprookjestuin. Ook het historische stadje Chinon en de stad Poitiers zijn de moeite waard om te bezoeken, waarbij laatstgenoemde veel terrasjes en winkelmogelijkheden biedt. De stad Tours, ook wel klein Parijs genoemd, heeft een prachtige kathedraal en ligt aan het water. Tot slot mogen de lokale markt in Richelieu en wijnproeverijen in Saumur ontbreken tijdens een roadtrip. Lees hier onze roadtrip ervaringen in De Loire.

roadtrip-frankrijk-peugeot-3008
Dit artikel is een samenwerking. e1670871295337

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *