Rembrandtpark Amsterdam West is de ultieme plek voor ontspanning.

door | mei 3, 2023 | Amsterdam, Natuur

Wat is het fijn als je de luxe hebt om te kiezen tussen meerdere parken in Amsterdam. Het Vondelpark, Erasmuspark en Rembrandtpark bevinden zich alle 3 op loopafstand van ons huis in De Baarsjes. En toch steelt het Rembrandtpark iedere keer weer mijn hart.

Rembrandtpark Amsterdam

Het Rembrandtpark is een heerlijke groene oase in het westelijke deel van Amsterdam, vernoemd naar de beroemde schilder Rembrandt van Rijn. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 45 hectare en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Wandelaars kunnen genieten van de kronkelende paden, terwijl kinderen zich kunnen vermaken bij de vele speeltuinen en kinderboerderij.

Rembrandtpark Amsterdam

Hardlopen in het Rembrandtpark

Het Rembrandtpark is perfect om een rondje hard te lopen en de fietspaden lenen zich goed om op te skaten. In de zomer worden alle veldjes veelvuldig gebruikt om te picknicken. Een fijne groene omgeving om rond te wandelen.

Rembrandtpark Amsterdam

Festivals in het Rembrandtpark

In de zomer vinden er in het Rembrandtpark ook diverse festival plaats zoals de buurtcamping. Een super leuk lokaal festival waarbij je met buurtgenoten kan kamperen in het park.

Rembrandtpark Amsterdam
Rembrandtpark Amsterdam
Rembrandtpark in Amsterdam West - Zwanen onder brug

Rembrandtpark voor kinderen

En ken je Het Landje al? Een bouwspeelplaats voor kinderen van 6-14 jaar waar je ouderwets kan ravotten. Achterin het Rembrandtpark, vlak bij het Leonardo Hotel vindt je de kinderboerderij. Leuk om na het spelen even op de bovenste etage van het Ramada een appelsap met uitzicht te drinken.

Rembrandtpark Amsterdam

Rembrandtpark in Amsterdam-West

Rembrandtpark is niet de enige plek in West waar ik fan van ben. Ben je benieuwd naar mijn favoriete plekken in Amsterdam-West, lees dan vooral de onderstaande blogs nog even en support your locals!

Amsterdam-West:

SaveSave

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *