Amsterdam Nieuw West – De leukste plekken van

door | sep 17, 2019 | Amsterdam

Amsterdam blijft zich uitbreiden en wij zoeken steeds vaker naar fijne plekken buiten de stadsring om de toeristen te ontwijken. Nieuw West is onze achtertuin, en dat is een prima achtertuin, met een Sloterplas als kers op de taart. Maar wat zijn nou de leukste plekken, noem het hotspots, om te vertoeven in Nieuw West?

Flink Amsterdam | Jan Tooropstraat

Yoga en healthy hotspot in 1, dit is een heuse win/win situatie aan de Jan Tooropstraat in Nieuw West. Roxana en Maaike zitten achter dit topconcept. Behoefte aan een snelle lunch of wat eten meenemen naar huis, dat kan dus ook! Bijna alles is in Flink is gerecycled, de bar is van Mosa tegels gemaakt, muren van leem, hout uit het Rembrandtpark. Een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen.

https://www.instagram.com/p/Bs53VRkAo6e/

Hotel Buiten

Wat mij betreft, is het restaurant Hotel Buiten de ideale afsluiter van een zomerse dag aan de Sloterplas. Een ongedwongen sfeer, altijd gezellig en smakelijke opties op het menu. Wel vind ik ze (persoonlijk) een tikkie aan de prijs voor de plek, laten we wel wezen, hier komen vooral locals.

TIP: Check @duifies020 die organiseren regelmatig pop-up luisterconcerten in Amsterdam-West, o.a. in Hotel Buiten.

https://www.instagram.com/p/Bt80nVCFkY9/

Lely

Gelegen naast Station Lelylaan, kan Lely je niet echt ontgaan zijn. Prachtig ruim terras en altijd goede vibes. Check de Hangover Club, ideaal als je het laat gemaakt hebt in de Marktkantine of Radion.

https://www.instagram.com/p/BsDwtClho1l/

BRET Amsterdam

Als je regelmatig in Nieuw West komt, zijn de rode kubussen je vast al eens opgevallen. Dat is de thuisbasis van BRET, vernoemd naar de Bretten, het groene gebied er vlak achter. BRET is een restaurant, club en hangplek.  Vooral op zonnige dagen is dit de place to be, maar je kan er zeker ook terecht voor een goed feestje!

https://www.instagram.com/p/CBvHRkBl0rD/

Lily’s Lunchroom (Osdorp)

We mogen Osdorp best als Nieuw West rekenen toch? Want Lily’s Lunchroom is het vermelden waard! Een fijne plek om te ontspannen en uitgebreid te lunchen op het Osdorpplein. Een andere tips voor Osdorp is trouwens de Nike Outlet Store.

https://www.instagram.com/p/CB0TTCVDPuQ/

Fruittuinen van West

De ideale plek om op zondag heen te gaan. Koop lokale producten in de winkel, snij je eigen witlof, pluk je eigen appels naar gelang het seizoen. Bak pizza’s in de oven, ga naar The Brave, het singer songwriter-festival, of drink gewoon een kop koffie met wat lekkers, terwijl de kids zich buiten uitsloven. Wat een pareltje. Hou de FB-pagina in de gaten voor leuke activiteiten in het weekend, denk aan oogstfeest en andere leuke activiteiten.

TIP: Op het terrein staat een klein huisje wat je af kunt huren voor een verjaardagsfeestje. Alle ruimte, lekker buiten en koffie en/of thee wordt gewoon verzorgd.

https://www.instagram.com/p/B1eJcYSI_X7/

Rijk van de Keizer / Cantina

Uit eten is een groot woord, maar je kan je culinair in de watten laten leggen bij Cantina in Nieuw West. Het Rijk van de Keizer zal bij de meeste mensen bekend staan als een van de mooiste trouw locaties van Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/BxcIyRooNWt/

De Duikelaar

Je verjaardag vieren, een kinderfeestje of je bootje stallen. Dat doe je allemaal bij De Duikelaar. Voor alle watersporters in Amsterdam is dit “the place to be” in Nieuw West. Op de derde zondag van de maand hebben ze een brunch, een idyllische plek om je zondag te starten!

https://www.instagram.com/p/BvybtYdDIc_/

Koffie Academie

Recht tegenover station Sloterdijk kan je de Koffie Academie vinden, een rustige oase in deze ietwat industriële omgeving. Als je dus een fijne plek zoekt om af te spreken aan de rand van de stad of vlakbij het station, dan is dit je go-to plek. Dat industriële hebben ze mooi weten te verwerken in het interieur, een stoere plek!

https://www.instagram.com/p/BzadjiQIxIb/

Benji’s Nieuw West

Benji’s blijft maar nieuwe plekken openen. Na Oost, kwam er West en nu zelfs Nieuw West! Aan de Maassluisstraat is de parel vanaf nu te vinden, ze noemen dit café Benji’s Bro. Deze Benji’s is alleen maar overdag open, dus let op de openingstijden. Ook fijne plek om te flexwerken ze hebben grote tafels om aan te werken.

DSCF4565 e1568721630300

Amsterdam Nieuw West is een buurt die zich steeds verder zal gaan ontwikkelen. Terwijl de bewoners van de stad steeds meer opschuiven naar buiten de ring, blijft dit een plek om in de gaten te houden. Aangezien ik zelf aan de rand van Amsterdam-West woon, ben ik steeds vaker te vinden in Nieuw West. Weet je nog plekken die ik gemist heb? Laat het mij vooral weten, dan blijven we de leukste plekken in Nieuw West steeds uitbreiden.

Ook de gemeente Amsterdam houdt je goed op de hoogte van alles wat er te beleven is in Nieuw West. Via hun Instagram ontdek je alles over dit stadsdeel.

https://www.instagram.com/p/B2UPQBqoAIq/

Nog meer leuke plekken in Amsterdam Nieuw West

https://www.instagram.com/p/Bzkj1KdIzrg/

Favoriete hotspots in Amsterdam:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *