Reistips voor Beverley en de Yorkshire Wolds in Engeland

door | aug 6, 2019 | Engeland, Europa, Natuur

De Yorkshire Wolds. Een vakantie gevuld met glooiende groene heuvels. Waar je dagen aan een stuk kunt wandelen en de middagen steevast eindigen in een tearoom of de pub. Dat zijn de Yorkshire Wolds, waar David Hockney zijn inspiratie vond en ik zijn voetsporen trad.

Tips om te doen in East Yorkshire

En zo bevond ik mij na een middag in Hull ineens in Beverley een prachtige market town, zoals ze dat noemen in East Yorkshire. En Beverley is het ideale startpunt om de Yorkshire Wolds te ontdekken. Ontdek de omgeving van tearoom naar tearoom of wandel één van de prachtige trails. Ook kunstliefhebbers komen aan hun trekken en reizen in de voetsporen van David Hockney door een meer dan inspirerende groene omgeving.

DSCF3323 e1565076771227

De meest pittoreske dorpjes in The Cotswolds, het échte Engeland

Beverley Market Town

Welkom in Beverley, 1 van de mooiste stadjes te vinden op het Engelse platteland. Op nog geen 12 minuten met de trein vanuit Hull sta je al midden in dit stadje. Een prachtige plek waar vanuit je zo het Engelse platteland kunt gaan ontdekken. Of je nu gaat wandelen, fietsen of autorijden. Voor ieder transport is er wel een mooie tocht te bedenken. Eerst nog even terug naar Beverley en haar bezienswaardigheden.

vakantie-yorkshire-wolds-engeland

Bezienswaardigheden in Beverley

  • Beverley Minster; De Beverley Minster in East Riding of Yorkshire, is een parochiekerk in de Engelse kerk. Het is een van de grootste parochiekerken in Groot-Brittannië, groter dan een derde van alle Engelse kathedralen en door velen beschouwd als een gotisch meesterwerk. Tijdens ons bezoek aan deze minster zijn we een kleine torentrap op geklommen voor een mooi uitzicht over Beverley.beverley-minster beverley-minster
  • Winkelen in Beverley is een uitstekend idee. Naast de lokale markten op woensdag en zaterdag heeft Beverley veel boetiek winkels die de moeite waard zijn en een Marks & Spencer “food”. De autovrije straten hebben een heerlijk Engelse uitstraling, waar je prima een dagdeel kunt vermaken
  • .winkelen-in-beverleyDSCF3326 e1565093536813 DSCF3328 e1565093473995
  • Overnachten in Beverley bij het Beverley Arms Hotel; Het Beverley Arms is het afgelopen jaar compleet gerenoveerd en dat is aan alles te merken. De kamers zijn nieuw en in charmante landelijke Engelse stijl uitgevoerd. Het restaurant heeft een fikse make-over gekregen en je kunt er heerlijk Engels dineren, we love it.beverley-arms-hotel beverley-arms-hotelbeverley-arms-hotel beverley-arms-hotelbeverley-arms-hotel beverley-arms-hotel

5 Tips om te doen in de omgeving van Beverley

Ik zie mijzelf al helemaal roadtrippen in de omgeving van Beverley. Dagelijks wandelen van tearoom naar tearoom. Een galerie bezoeken of een Engels landhuis, ik kan er aan wennen en het is leuk voor jong en oud. De landschappen zijn afwisselend en ik heb mij laten vertellen dat je er zelfs nog een dag naar de klif rotsen aan vast zou kunnen plakken. Zoveel keuzes, zo divers, genoeg redenen voor een weekje Beverley en omgeving.

5 Tips om te doen in de omgeving van Beverley5 Tips om te doen in de omgeving van BeverleyWandelen in de Yorkshire Wolds

  • Sledmere House + Tearoom; Laten we maar direct beginnen met een prachtig Engels landhuis met een behoorlijke geschiedenis om te vertellen. Die geschiedenis laat ik over aan de gastvrouw, die zit vol anekdotes over de familie en haar gasten, de een nog sappiger dan de ander. De tuinen om het landhuis zijn prachtig en stonden in volle bloei bij aankomst. In de tearoom kan je heerlijk Engels lunchen met zalige scones en sandwiches. Maar ook voor koffie en taart kan je er terecht. De winkeltjes op het landgoed verkopen een brede selectie aan lokale producten. Het Sledmere House ligt op nog geen 30 minuten rijden van Beverley vandaan.Doen in Yorkshire Wolds; Sledmere House Doen in Yorkshire Wolds; Sledmere House Doen in Yorkshire Wolds; Sledmere House
  • Wolds Village Tearoom; De tearooms in Engeland staan als de beste bekend. Scones, cakes en echte Engelse thee. Dit laatste moeten wij Hollanders nog een beetje aan wennen, dus haal dat theezakje er maar zo snel mogelijk uit. Ik zou zo een roadtrip kunnen plannen van tearoom naar tearoom. Vaak zeer charmant ingericht met een winkeltje erbij voorzien van lokale producten. Naar buiten lopen met lege handen is een mission impossible.

wolds-tearoom

  • Robert Fuller Gallery; Robert Fuller is een kunstenaar die de dieren uit de regio tot leven roept door zijn kunst. De galerie is dagelijks te bezoeken. In de rondleiding die wij kregen, zagen we zijn natuurstudies, waarbij hij meerdere camera’s geplaatst heeft in het gebied rond zijn huis. Door middel van deze camera’s krijgt hij een veel beter beeld wat er bij de dieren speelt, zo goed zelfs, dat hij een programma heeft op BBC Springwatch.

DSCF3398 e1561630580914 DSCF3401 e1561630587294

  • St James Church in Warter; Dit prachtige kerkje behoort tot het Yorkshire Wolds Heritage Centre. Een klein kerkje, mooi om even rondom te wandelen als je toch door Warter heen komt. Warter is een pittoresk dorpje gelegen in de Yorkshire Wolds.

In de voetsporen van David Hockney

Na het zien van de David Hockney expositie dit jaar in het Van Gogh Museum, was ik meer dan geïnspireerd geraakt door waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. In de regio kan je een David Hockney trail wandelen, die je langs 3 onderwerpen uit zijn schilderijen zal leiden. In werkelijkheid is het wel even zoeken wat het specifieke punt is, maar de woelige omgeving maakt het de trail meer dan waard. Het idee dat David hier rond gereden heeft en een paar van zijn meesterwerken heeft geschilderd, raakt mij.

64253560 387184162141760 5427737411056757609 n 1024x817 1 61900783 904321893258348 2256078068299883698 n 1024x822 1

Ik ga hoe dan ook nog eens terug naar de Engelse countryside, een trip van tearoom naar tearoom en wandelen langs de ruige kustlijn en de heuvelachtige binnenlanden. Ja, die combinatie gaat mij een zomer lang gelukkig maken.

DSCF3303 2 e1565079097179

b67aad61 f93b 477c 849b 973ba06668f9 e1565167284556

Natuur in Europa:

Ik was op uitnodiging van Visit Hull en Visit East Yorkshire op een persreis. Wij maken gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever,
of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *