Tips voor een vakantie naar Cornwall en Devon in Zuidwest-Engeland.

door | aug 28, 2019 | Engeland, Europa, Natuur

Een vakantie in Zuidwest Engeland is ruig en de ultieme bestemming voor een outdoor vakantie. Een mooie rondreis langs beroemde plekken zoals Cornwall en Devon.

ReizenReizen

De ultieme surf vakantie in Cornwall en Devon, UK

Voor de meeste mensen is een zomervakantie in Engeland niet het eerste waar ze aan denken. Het weer is niet altijd te voorspellen en kans op een regenbuitje is groot. Zelf vierde ik al vanaf mijn 3e jaar met mijn familie de zomer in Zuidwest Engeland en koester hier bijzondere herinneringen aan. Deze zomer vertrok ik met mijn eigen gezin, man en twee jongens van 6 en 8 voor het eerst weer sinds lange tijd op vakantie richting Cornwall en Devon.

capaz mirandakoopman enginehouse fotografie02 e1567012240996

Reizen naar Zuidwest Engeland?

Wij houden ervan om de reis onderdeel van de vakantie te laten zijn. Een soort van slow traveling zeg maar, geen gehaast of midden in de nacht aan een lange reis beginnen. Onze keus voor de reis naar Engeland is dan ook om in Calais (FR) de ferry te pakken die je naar Dover (UK) brengt. Wij hebben geboekt bij P&O Ferries en 175,- betaald voor een retour.

TIP: Wij boeken altijd een flex ticket, op deze manier kun je zonder kosten ook een boot eerder of later pakken of als de plannen wijzigen een afvaart op een andere dag nemen. Op de boot kunnen de kinderen lekker rondkijken en een kleine 2 uur later rijd je boot af in Dover.

De afstand van Dover naar Cornwall is dan nog zo’n 500 kilometer. Je hebt een uurtje tijdwinst door het tijdsverschil, maar rijden door Engeland gaat vaak wel wat langzaam. We rijden dan nog een paar uur om vervolgens te overnachten in een budget maar altijd goed hotel van de Premier Inn.

Kudhva, back to basic in de Cornish wildernis

capaz mirandakoopman interieur fotografie danishcabin05 e1566975402790capaz mirandakoopman interieur danishcabin fotografie04 e1566975471938

Overnachten bij Kudhva aan de Noordkust van Cornwall

Onze eerste week verbleven we bij Kudhva (schuilplaats in Cornish) vlak bij het kleine stadje Tintagel aan de noordkust van Cornwall. De keuze om hier naar toe te gaan was voor ons easy. Weg van de gebaande paden, op het ruwe terrein van Kudvha voelden wij ons als een vis in het water. Het is off-grid en echt back to basic. Hier heb je echt de mogelijkheid om tot rust te komen en te genieten van het mooie landschap.

Slapen in cabins op palen

Op het terrein staan vier kleine cabins hoog op houten palen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Ook zijn er een aantal hangtenten gespannen tussen bomen. Wij verbleven in de Danish Cabin. Een houten hut in een dalletje in het bos, omgeven door groen waar je ook kijkt.

Het is super basic, geen stromend water en geen eigen douche. Op het terrein staat een grote houten schuur waar je kunt koken en eten. Hier zijn ook de gezamenlijke douches en toiletten. De eigenaresse Louise brengt je graag met haar pickup truck zo dichtbij mogelijk naar de Cabin met een jerrycan drinkwater, campinggas-stelletje en de rest van je persoonlijke spullen.

Overnachtingstips in de buurt van Cornwall:

capaz mirandakoopman lifestyle fotografie03 e1566974781448

NOTE: Kudhva moet je vooral zien als een ervaring. De eenvoud ga je waarderen wanneer je er eenmaal aan overgeeft en dan zie je alleen nog maar hoe mooi het er is.

capaz mirandakoopman lifestyle fotografie25 e1566974678940capaz mirandakoopman lifestyle fotografie 07 e1566975636970capaz mirandakoopman interieur fotografie danishcabin08 e1566975775774

Wat kost een verblijf bij Kudva?

Met 2 personen kun je verblijven in een Kudhva (de kleine cabins hoog op houten palen) voor 135 euro per nacht. De Danish Cabin geschikt voor 6 personen kost 330,- per nacht.

capaz mirandakoopman interieur fotografie danishcabin2 e1567095681894

Trebarwith beach; Surfers Paradise in Zuidwest Engeland

Trebarwith beach is een fantastisch mooi strand in Zuidwest Engeland. Je moet soms wel even geduld hebben want bij vloed blijft er weinig strand over en zoekt iedereen een plekje op de rotsen. Het is een erg gewild strand, een waar Surfers Paradise! De zee kan ruw en onvoorspelbaar zijn. Maar er zijn altijd lifeguards aanwezig.

capaz mirandakoopman lifestyle fotografie01.jpg e1566974925218

Tips om te doen bij Trebarwith Beach:

Ben je meer een rustzoeker dan kun je naar Bossiney Cove, tussen Tintagel en Boscastle. Je parkeert je auto voor één engelse pond op een weiland van een boer en loopt zo tussen de koeien een paadje af wat leidt naar een klein strandje. Het water is werkelijk azuurblauw en glashelder. Hier zijn geen lifeguards aanwezig.

capaz mirandakoopman nature fotografie bossineycove011 e1566974749992capaz mirandakoopman lifestyle fotografie beach09.jpg e1566975963477

Nog meer Engeland inspiratie; Rondreis door tropisch Engeland

The Brake, eenvoudige vakantiehuisjes en fikkie stoken Devon

Vol met mooie herinneringen verlieten we het ruwe landschap van Cornwall naar het wat lieflijker Devon. Voor de vierde keer verbleven we op een plek genaamd The Brake. Deze plek nabij Dartmouth wordt gerund door Nick en Dolly. Zij verhuren twee vakantiehuisjes en geven daarnaast diverse workshops. Deze huisjes zijn iets luxer dan ons eerste verblijf maar zijn ook bestemd voor mensen die houden van eenvoud, buitenleven en een vuurtje stoken in de houtbrander. Een televisie of Wifi tref je hier niet aan.

capaz mirandakoopman fotografie thebrake15 e1566976029317capaz mirandakoopman lifestyle fotografie thebrake e1566976067457

Wel wordt er elke week een gezellige pizza-avond georganiseerd in the Bakery op hun eigen terrein. Hier maak je zelf de lekkerste steenoven pizza’s met de eigenaren en de andere gasten.

Wat kost het? Een huisje is te boeken op Canopy and Stars. Een overnachting kost 120,- per nacht.

capaz mirandakoopman lifestyle fotografie thebrake05 e1566976131484

Bezoek aan Devon

Devon is een ideale bestemming in Zuidwest Engeland. Je hebt er stranden in de buurt, je kunt het nationaal park Dartmoor bezoeken waar onder andere wilde paarden rondlopen of je kunt één van de typische engelse plaatsen als Dartmouth of Totnes bezoeken.

capaz mirandakoopman nature fotografie dartmoor e1566974733832

Wandelen naar de Vuurtoren Start Point

Wij houden ervan om een hele dag op uit te zijn. Een wandeling naar de vuurtoren Start Point wat op het meest zuidelijk puntje van Devon ligt kun je mooi vervolgen langs een ruig kustpad wat uiteindelijk leidt naar een rustig strandje. Met een beetje geluk spot je onderweg zeehonden, maar de route alleen al maakt het meer dan waard. Hetzelfde geld voor Berry Head nabij Brixham. Deze kustlandtong staat garant voor spectaculaire uitzichten en goede locatie om dolfijnen en walvissen te spotten.

capaz mirandakoopman startpoint fotografie04 e1566974697503

Mijn beste tip zou zijn om vooral de locals te vragen naar de mooiste plekjes. Engelse mensen maken graag een praatje en de volgende dag sta je ineens op een afgelegen strandje of een lokaal boeren festival.

capaz mirandakoopman lifestyle fotografie coastwalk10 e1567012054336

Mijn naam is Miranda Koopman. Ik ben (interieur)fotograaf en run samen met mijn man Studio CAPAZ in Utrecht. Naast mijn professionele fotografie werk wat je kunt vinden op mirandakoopman.photography documenteer ik alles wat mij inspireert op boys.stone.water. Hier vind je o.a. ook alle visuele reisverslagen die wij als familie maken.

Inspiratie voor een vakantie naar Engeland

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden.
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Limburgse Maasvallei: 5 tips voor natuurliefhebbers

De Limburgse Maasvallei: 5 tips voor natuurliefhebbers

De Limburgse Maasvallei is een prachtige regio in Belgisch-Limburg. Mooie natuurparken en wijndomeinen wisselen elkaar hier af en maken het de ultieme bestemming voor bourgondische natuurliefhebbers. Belgisch-Limburg Belgisch-Limburg, gelegen in het noordoosten van...

De Limburgse Maasvallei: 5 tips voor natuurliefhebbers

De Limburgse Maasvallei: 5 tips voor natuurliefhebbers

De Limburgse Maasvallei is een prachtige regio in Belgisch-Limburg. Mooie natuurparken en wijndomeinen wisselen elkaar hier af en maken het de ultieme bestemming voor bourgondische natuurliefhebbers. Belgisch-Limburg Belgisch-Limburg, gelegen in het noordoosten van...

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Het Franstalige deel van België staat bekend om de rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Steden...

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Het Franstalige deel van België staat bekend om de rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Steden...

[/et_pb_column]