Alibi Hostel Leeuwarden – overnachten in een voormalige gevangenis

door | jun 16, 2017 | Accommodaties, Friesland, leeuwarden, Nederland

Altijd al afgevraagd hoe het is om in de gevangenis te zitten? Dan ben je bij Alibi Hostel aan het goede adres. Het hostel heeft ruim 65 slaapplekken gecreëerd in voormalige cellen. Say what? Ja, bij het Alibi Hostel slaap je in een cel. Ze hebben de hele gevangenis zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gelaten. Dit zorgt ervoor dat de muren soms op je afkomen, maar wat een prachtige plek.

Hoteltip in Leeuwarden: Hotel via via, contactloos inchecken in Leeuwarden

Een nachtje in de cel slapen

Alibi is een hostel gevestigd in een oude gevangenis. De meeste kamers hebben toilet en badkamer op de gang. Die deel je dus net als op een camping. Overigens is alles ontzettend goed verzorgd en schoon. Eén minpuntje. Ik mist echt een aflegplek in de douche. Ik kon op 2 haakjes na niets kwijt, waardoor schoenen en toilettas na mijn douchebeurt compleet doorweekt waren. De cel waarin wij verbleven had 2 losse bedden. Ik begreep van 1 van de eigenaars dat er ook cellen waren met douche op de kamer, maar die waren helaas al bezet.

Ontbijten achter de tralies

Vanuit de ontbijtzaal kijk je door het raam op de oude luchtplekken en dan zie je dat de gevangenen het echt niet ruim hadden. Na het ontbijt ben ik gaan kijken naar een cel die nog voorzien was van de oorspronkelijke inrichting en bij de isoleercellen. Ik kreeg er eerlijk gezegd een beetje kippenvel van. Imponerend ook dat waar je ook kijkt er tralies voor de ramen zitten, je slaapkamer is daar dus in dit hostel geen uitzondering op.

alibi-hostel-ontbijtzaal

Blokhuispoort – creatieve broedplek in Leeuwarden

Op de begane grond van Alibi Hostel vind je allemaal kleine creatieve bedrijfjes en ondernemingen wat het geheel een stuk levendiger maakt. En in De Bak, een klein cafeetje op de binnenplaats, kan je eten en drinken. Aangezien het gebouw nog grotendeels in renovatie is, nodigde dit nog niet heel erg uit om te gaan zitten. In de nabije toekomst gaat het er hier alleen maar leuker op worden. Maar of ik ooit nog eens in de cel wil slapen? Ik vraag het mij af! Meer weten? Bekijk de site van de Blokhuispoort.

begane-grond-alibi-hostel
gevangenis-omgebouwd-tot-hostel
gevangenis-omgebouwd-tot-hostel

Alibi Hostel wordt overigens gerund door 4 enthousiaste beheerders, alle 4 onder de 30. Zo zie je maar, als je een goed plan hebt, is het soms slechts een kwestie van wachten tot die ene kans voorbij komt. Grijp je hem met beide handen aan, dan run je ineens een goedlopend hostel in een voormalige gevangenis.

TIP: Doen in Leeuwarden; een bezoek aan Aquazoo

Low Budget overnachten in Leeuwarden

Ben je op zoek naar een goedkope slaapplaats in Leeuwarden? Dan is Alibi Hostel wel echt the place to be. Hun groepszalen zijn super inventief ingericht. Kleine smalle slaapplekken naast elkaar. Gordijntjes kunnen dicht en bij het voeteinde zit een stopcontact wat handig is voor je telefoon. Ideaal voor de low-budget reiziger.

Alibi Hostel vindt je aan het Blokhuisplein 40 in Leeuwarden

Slapen in de gevangenis bij het Alibi Hostel in Leeuwarden

Uniek plekken om te overnachten in Nederland:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *