Brunchen in Amsterdam – de lekkerste plekken

door | jun 12, 2019 | Amsterdam

Van fluffy pancakes tot avocado-toast, en van eggs benny tot french toast – de brunchscene in Amsterdam is alive-and-kicking. Bereid je voor op een culinair avontuur terwijl we je rollend meenemen langs de meest hemelse brunchplekken van Amsterdam. Nom, nom, nom.

Celia’s Bottomless Brunch Nieuwendijk

De brunch is allang niet meer weg te denken in de weekendroutine van menig Amsterdammer. Zo schreven we al over de boozy brunch, de luxe Sunday brunch en zelfs de kindvriendelijke brunch doet het erg goed. Dus gaan we over op de zoektocht naar de lekkerste plekken om te brunchen in Amsterdam.

Gevestigd aan de Nieuwedijk in het fotogenieke Kimpton de Witt kan je genieten van een bottomless brunch. Op het menu brunch klassiekers van bagels, crispy chicken sandwich, brioche Benedict and cinnamon bun French toast. Ondanks dat Celia’s midden in de drukke binnenstad zit, is het restaurant zelf super relaxed met vriendelijke en gastvrije staf. Dikke aanrader.

Brunch bij Little Collins | Bilderdijkstraat

Little Collins is al jaren een begrip in Amsterdam op brunch-gebied. Bij Little Collins kan je in De Pijp al heel lang terecht voor een all day brunch. En daar hebben ze onlangs een extra vestiging in Amsterdam-West aan toegevoegd. Ons hoor je niet klagen, het tegendeel. Onlangs genoten wij op een zonnige dag van een brunch bij Little Collins in West. Met een duidelijke knipoog naar de eet- en wijncultuur van de Little Collins-straat in Melbourne, biedt het menu een frisse kijk op seizoensgebonden ingrediënten en klassieke gerechten uit de hele wereld. En alles wat ze beweren is waar; smaakvol, mooie ingrediënten, tikkie, verrassend en vooral heel erg lekker.

Brunch bij Greenwoods | Singel

Buiten de deur lunchen met zijn drieën is iets wat we graag doen op zondag. Het liefst een beetje brak en dan ergens aanschuiven voor een brunch of wat gebakken eieren en dan lekker loom de middag doorbrengen. En zo kwamen we aan bij Greenwoods.

brunch bij Staring at Jacob | Jacob van Lennepkade

Uit volle borst roep ik hier “chicken en waffles”. Lekkerder ga je het gewoon niet vinden in Amsterdam. Extra fijn, je krijgt waar voor je geld. Ruime porties en op zonnige dagen, schuif je gewoon lekker aan op het terras van Staring at Jacob.

TIP: Je kan hier ook ‘s avonds erg lekker eten. 

21371878 121692751892324 9177086273817411584 n e1602014950882

TEDS Place | Bosboom Toussaintstraat

Ok, ok, ik geef het toe, ik heb een zwak voor “anything France”, de reden dat Ted’s mijn aandacht trok. Ze serveren een “Monster Croque”. Ohja, ze hebben een brunchboot. Had ik al gezegd dat ze een brunchboot hebben?

https://www.instagram.com/p/Bxokq_3I4zk/

Wat is jouw favoriete plek om te brunchen in Amsterdan? We gaan met liefde testen en voegen hem graag toe aan onze lijst!

Nog meer Amsterdam-West

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *