Berlijn met kinderen; de leukste tips op een rij

door | okt 21, 2016 | Berlijn, Europa, Stedentrip

Niets leuker dan een stedentrip met kinderen. De stad ziet er door hun ogen compleet anders uit. En als je bereid bent een ander tempo aan te nemen en op een andere manier te kijken dan ontdek je zomaar een compleet andere stad. Ga je op een stedentrip naar Berlijn met kinderen? Dan heb je hier alvast wat tips, avonturen gegarandeerd

?c=943&m=1530225&a=383285&r=&t=html

Met de trein naar Berlijn

Reizen met de trein naar Berlijn met kinderen is een fantastische ervaring. De ruime zitplaatsen en mogelijkheid om vrij rond te bewegen bieden comfort en gemak voor gezinnen. Kinderen kunnen genieten van het prachtige uitzicht door de grote ramen, terwijl ouders zich geen zorgen hoeven te maken over verkeer of lange autoritten. Bovendien is er genoeg ruimte om snacks en entertainment mee te nemen, waardoor de reis ontspannen en stressvrij is. De treinreis biedt ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen, verhalen te delen en qualitytime met de kinderen door te brengen, terwijl de aankomst in het hart van Berlijn zorgt voor een vlotte start van je avontuur in de Duitse hoofdstad.

Boek je treintickets op tijd, reizen tot 12 jaar is gratis in Duitsland. (tickets vanaf 38 euro voor een enkele reis)

Reizen met het openbaar vervoer in Berlijn

Vermoeide kindervoeten zijn in Berlijn niet nodig. In Berlijn reizen kinderen namelijk gratis. En voor jezelf koop je het beste een Berlin Welcome kaart. Die kaarten zijn er voor diverse periodes en geven ook nog eens korting op de meeste musea. Naar Berlijn zelf reis je natuurlijk met de trein, lekker duurzaam en ontspannen reizen.

Koop hier je Berlijn City Card

city-trip-berlijn-met-kindereren-visit-berlin-openbaar-vervoer

Hotels in Berlijn

Boek een hotel in Berlijn hier of lees eerst onze tips voor een unieke overnachting in Berlijn.

Doen met kinderen in Berlijn

Baum und Zeit (net buiten Berlijn)

Het maakt niet uit hoe lang je naar Berlijn gaat, het is altijd te kort. De stad is gewoonweg te groot om in een paar dagen te kunnen zien. Als je je daar bij neer kunt leggen, is het slechts zaak om een aantal highlights te kiezen. Wat mij betreft, is de stad uitgaan dan wellicht niet een eerste keuze, maar als je dit uitzicht bekijkt, brengen wij je wellicht toch op een andere gedachte? Vanaf Alexander Platz ongeveer veertig minuten reizen met de trein.

10 Tips voor een stedentrip naar Berlijn met tieners

city-trip-berlijn-met-kindereren-baum-zeit

Naturkunde Museum

Dit is nu echt zo’n museum wat in vrijwel elke stad de moeite van het bezoeken waard is en zo ook in Berlijn. Tijdens de herfstvakantie, zoals wij deden, wellicht niet het beste idee, want het was enorm druk, maar nog steeds de moeite van het bezoeken waard. Het gebouw zelf is prachtig, en met de komst van Dino Tristan mag je dit museum echt niet overslaan. Vooral de ruimte met alle dieren op sterk water is enorm indrukwekkend.

LEES OOK: Unieke musea in Berlijn

Licht festival in Berlijn

Op de dag van aankomst pikten wij nog net de laatste avond van het Light Festival mee. Dit festival kennen wij al wel uit Amsterdam, maar dit is wel de overtreffende trap. Megaprojecties op de Dom en de Tv-toren gaven het nachtelijk Berlijn een compleet ander aangezicht. Het festival vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Berlijn in de maand oktober.

city-trip-berlijn-met-kindereren-light-festival

Computerspiele Museum

Had jij vroeger ook een commodore 64 en speelden jullie in het weekend met de hele familie Pong? Als er nu een belletje gaat rinkelen dan is dit museum echt wat voor jou. Een museum vol met de meest bekende computer spelletjes ooit. Het allerleukste is misschien nog wel dat er kamertjes helemaal retro ingericht zijn waardoor je je weer even in je vroegere kinderkamer waant, inclusief stickers op je bureau.

Kaartjes koop je handig van tevoren online.

city-trip-berlijn-met-kindereren-visit-berlin-computerspiele-museum

Speeltuinen in Berlijn

Berlijn staat bekend om de overvloed aan speeltuinen die verspreid liggen door de stad. Het lijkt wel alsof er op bijna elke straathoek wel een speelplaats te vinden is. Of je nu in het centrum bent of in de iets rustigere buitenwijken, er is altijd wel een kleurrijke speeltuin in de buurt waar kinderen kunnen klimmen, schommelen en spelen. Deze overvloed aan speelmogelijkheden maakt Berlijn tot een fantastische stedentrip bestemming met het hele gezin. Leuke tips voor Berlijn met tieners.

De conclusie – Berlijn met kinderen

Een stedentrip naar Berlijn met kinderen is leuk om verschillende redenen. Ten eerste heeft Berlijn een rijke geschiedenis en biedt het tal van educatieve en culturele bezienswaardigheden, zoals het DDR Museum en het Science Center Spectrum, die kinderen op een interactieve manier kunnen verkennen.

Berlijn is enorm kindvriendelijk, met tal van parken, speeltuinen en groene plekken waar kinderen vrij kunnen spelen en zwemmen. Daarnaast is het openbaar vervoer efficiënt en kindvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om de stad te verkennen. Bovendien heeft Berlijn een diverse culinaire scene, met tal van restaurants en eetkraampjes waar kinderen kunnen genieten van heerlijke gerechten. Kortom, Berlijn biedt een boeiende en vermakelijke ervaring voor gezinnen, waar zowel jong en oud van kunnen genieten. Lees nog meer tips voor Berlijn met kids in dit blog.

Handige reistips:

Stedentrips binnen Europa met kinderen!

0 reacties