Wellness weekend in Walcheren, Zeeland

door | apr 18, 2021 | Nederland, Zeeland

Hi, mijn naam is Sandra Jaipal, foodie, fotograaf en globetrotter in hart en nieren. Nu reizen naar het buitenland er voorlopig niet inzit, trek ik er graag op uit in ons eigen kikkerlandje. Afgelopen weekend zijn vriendlief en ik vertrokken naar Zeeland, Walcheren om precies te zijn, voor een heerlijk wellness weekend. Lees verder voor mijn leukste Walcheren tips. 

Wandelen aan de Zeeuwse kust

Vanuit onze thuisbasis Den Haag is het slechts anderhalf uur rijden tot we arriveren in Vrouwenpolder, gelegen aan strand Breezand. ‘Nomen est omen’  in dit geval want het strand hier is inderdaad heel breed. Heerlijk al die ruimte en perfect voor een lange strandwandeling of picknick! We waren hier net buiten het seizoen, dus hadden vrijwel heel het strand voor onszelf.

Wandelen aan de Zeeuwse kustWandelen aan de Zeeuwse kust | BreezandStrandhuisjes op het strand bij Breezand | ZeelandWandelen aan de Zeeuwse kust | Breezand

Natuurparken & buitenplaatsen in De Manteling (Walcheren)

Zeeland is vooral bekend vanwege haar stranden en badplaatsjes, maar wist je dat er in Walcheren ook een aantal natuurparken te vinden zijn? Voor onze eerste dag trokken we erop uit naar ‘De Manteling’. De Manteling beslaat grofweg het gebied tussen Oostkapelle en Domburg. En als je vroeg genoeg arriveert is er ook nog wild te bewonderen.

Natuurparken & buitenplaatsen in De Manteling (Walcheren)

Er zijn hier verschillende wandel en fietsroutes mogelijk, onze ervaring is echter dat deze routes niet heel duidelijk zijn aangegeven. De Manteling is gelukkig wel een mooie plek om te verdwalen. De Manteling staat ook bekend om haar vele buitenplaatsen. Tussen de 17e en 19e eeuw lieten rijke kooplieden uit Middelburg namelijk buitenverblijven bouwen, zoals Berkenbosch en Duinoord. Een juweeltje is toch wel Kasteel Westhove, inmiddels omgevormd tot een Stay-Okay waar je kunt overnachten.

Kasteel Westhove

NOTE: Voor ons middagje wandelen in De Manteling navigeerden we naar de parkeerplaats nabij Kasteel Westhove (betaald parkeren tussen april – oktober).

Natuurparken & buitenplaatsen in De Manteling (Walcheren)Natuurparken & buitenplaatsen in De Manteling (Walcheren)

Wandelen in Natuurpark Oranjezon (Walcheren)

Op onze tweede dag in Walcheren zijn we na een luie ochtend in onze hotelsuite naar natuurpark Oranjezon gereden. Oranjezon is beduidend groter & uitgestrekt in vergelijking met De Manteling, en ligt tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. Het is hier ook niet zo vlak als in De Manteling, dus heb je behoefte aan een flinke wandeling dan kun je juist hier je hart ophalen. Ondanks dat we beiden best sportief zijn, werden we regelmatig ingehaald hier door de geoefende wandelaars.

Wandelen in Natuurpark Oranjezon (Walcheren)

Oranjezon kent kronkelige paden, uitgestrekte vlaktes en beslaat ook een flink stuk duingebied, lekker afwisselend om doorheen te wandelen. Het is ook een begrazingsgebied voor een kudde konikspaarden, die ik helaas niet op de plaat heb kunnen zetten. Misschien was die luie ochtend toch niet zo’n goed idee geweest?

Wandelen in Natuurpark Oranjezon (Walcheren)Wandelen in Natuurpark Oranjezon (Walcheren)

TIP: Heb je trek gekregen van je wandeling, loop dan richting het duingebied/ strand. Daar vind je strandtent Aloha voor take-away snacks & fris.

Snacks en drinken bij Aloha

Wellness in Vrouwenpolder

Voor ons wellness weekendje verbleven we in Duinhotel Breezand in Vrouwenpolder, vlakbij het strand. Duinhotel Breezand bestaat net een jaar en richt zich op de luxebeestjes onder ons.  Een superfijn hotel met zwembad en wellness faciliteiten (wel vooraf je tijdslot reserveren bij de receptie i.v.m. de COVID). Wij boekten hier de wellness suite met bad, regendouche en een eigen privé sauna, zeker een aanrader! Heel fijn om na een middag wandelen, te ontspannen in onze sauna om vervolgens wat hapjes te laten aanrukken van hotelbrasserie Dune.

Liever met de hele familiie op hotel aan de Zeeuwse kust? Lees hier waar Reismuts naar toe ging.

Welness weekend bij Duinhotel BreezandWelness weekend bij Duinhotel Breezand

Tijdens onze wellness weekend waren de restaurants nog gesloten i.v.m. de Covid maatregelen. Een paar fijne adresjes waar we terecht konden voor take-away lunch & diner:

  • Proef Zeeland, een begrip in Zeeland. Een vis speciaalzaak en restaurant waar je spartel verse visgerechten inslaat ofwel om thuis af te maken of direct op te peuzelen. Deze zaak is erg populair, bel van tevoren je bestelling door om lange wachttijden of teleurstelling te voorkomen (Let op ze zijn op zondagen gesloten).
  • Visbar Domburg, ook een begrip in de buurt en 5 minuten rijden van natuurpark De Manteling vandaan. De take-away sushi zag er fantastisch uit, maar ik was dit weekend op zoek naar de beste garnalenkroketten van Zeeland. Visbar Domburg
  • Wij zijn er niet aan toegekomen om hier wat af te halen maar op een steenworp afstand van het duinhotel, zit  De Dam, een prima plekje om wat af te halen na een lange strandwandeling.
  • Ben je niet zo’n visliefhebber dan biedt hipster café Bier & Melksalon ook te vinden in Domburg, uitkomst. Hier kun je terecht voor (vegan) sandwiches, taartjes & cake. Ze hebben ook een ontbijtpicknick deal, leuk als je er vroeg op uit trekt in een van de natuurparken.

Wandelen aan de Zeeuwse kust | Breezand

Nog meer genieten van Zeeland:

Welness weekend in Walcheren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *