Met deze tips kom jij jouw detox prima door.

door | feb 2, 2017 | Amsterdam

Voorbereiding is key bij het plannen van een detox. Hoe je dat het beste doet? En hoe je een detox rockt als een superster vertel ik je hieronder. Mijn detox van 3 dagen was door deze tips dit jaar echt een eitje. Met deze tips kom jij jouw detox prima door.

klaever-health-detox-amsterdam-sapjes

Samen eten tijdens een detox?

Aangezien ik niet de enige ben, was ik mij erg bewust van mijn gezin. Ik heb er daarom bewust voor gekozen om vooruit te koken. Tijdens mijn detox kon ik ze dus een handje helpen en voorkomen dat er allerlei lekkers werd afgehaald. Want als je 1 ding niet wilt, is dat iemand tijdens jouw detox een pizza voor je neus zit op te peuzelen. Voor je het weet is de verleiding te groot.

Ruim je agenda leeg

Je agenda compleet leegruimen is wel redelijk essentieel. Hou hierin ook rekening met je opbouw en afbouw dagen. Tijdens die gehele periode drink je geen alcohol en geen koffie. En zet die detox gewoon in je agenda en plan de rest er gewoon omheen.

Hou je lichaam warm

Het is handig om tijdens je detox een extra laagje kleren aan te doen, je kan het er soms wat koud van krijgen. Niet gezegd dat jij daar ook last van hebt. Maar bij mij was dit alle keren het geval, een warm vest of een dekentje is dan extra fijn.

klaever_health-tips-voor-je-detox-warm-aankleden

Zorg voor een vast ritme

Mijn ritme is tijdens een detox echt anders. Geen enorme ondernemingen gedurende de dag. Werken gaat natuurlijk prima, mits je geen intensief werk hebt waarbij je de hele dag moet staan. Achter een computer zitten zoals ik is dikke prima. Maar probeer ondanks je detox, niet al teveel af te wijken van je vaste ritme.

Wandelen tijdens de lunch

Tijdens de lunch ga ik graag een flink stuk wandelen. Neem je camera mee en dat levert meteen een aantal fijne foto’s op voor mijn Instagramfeed. Het fijne aan een sapje is dat je deze wandelend op kunt drinken. Of ga even op een bankje buiten zitten voor wat frisse lucht. Ook een aanrader als je niet aan het detoxen bent.

klaever_health-tips-voor-je-detox-wandeling

Persoonlijke voorlichting

Ik lees wel eens dat je een detox online kunt bestellen. Mijn voorkeur heeft dat niet. Ik vind voorlichting en begeleiding zelf heel erg fijn. Stefanie van Klaever Health, bespreekt je hele detox, geeft een document vol lekkere recepten voor tijdens de op- en afbouwdagen. Daarnaast vertelt ze je over de supplementen en vraagt ze dagelijks hoe het met je gaat en waarbij ze eventueel kan bijsturen.

stefanie-klaver-persoonlijke-begeleiding-detox

Supplementen

Geloof mij als ik zeg dat ik niet zo van de supplementen ben. Maar het doet natuurlijk wel wat met je lichaam als je drie dagen geen vast voedsel binnen krijgt. Daar zijn deze supplementen dus erg wenselijk bij. Mocht je iets ouder zijn dan is het sowieso goed om supplementen toe te voegen aan je dagelijkse inname.

Lekkere serie kijken.

Mijn hoogtepunt van de dag is tijdens een detox in bad gaan. Daarna lekker onder de dekens met mijn avondmelkje een serie kijken. Geen afleiding, geen voorraadkasten in de buurt en al helemaal geen vriendje met een zak chips op schoot.

Nog meer tips voor me-time? Lees dan even dit blog!

In balans blijven

Doe een detox vooral niet omdat je af wilt vallen, dan kom je bedrogen thuis. De kilos’ die je verliest tijdens een detox, zitten er binnen enkele dagen weer aan. Doe een detox vooral wel als je op zoek bent naar balans of gewoon je lijf of hoofd even wilt resetten.

DIY detoxen?

Oh maar die sapjes kan ik toch ook zelf thuis maken? Uhm nee. Ik moet er werkelijk waar niet aan denken. Hoe fijn is het om dit ‘s ochtends op te kunnen halen en dan de hele dag niet meer hoeven na te denken over iets. Daarnaast zorgen zij er dan voor dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt.

ME-time

Een detox is een perfect moment voor me-time. Doe wat jij leuk vindt, is dat een massage, zonnebank, lange wandeling, tijdschriftje lezen of een filmpje kijken? Do it. En dan rock jij die detox net zo hard als dat ik hem deed.

klaver-health-detox-me-time

Sharing is caring.

Dit jaar deed ik hem alleen. Vorig jaar deed ik hem samen met een vriendin. En ik moet eerlijk bekennen dat samen detoxen echt fijner is. Als je even een dipje hebt, kan je samen erover kletsen. En gedeelde smart, ach je weet!

klaver-health-detox-amsterdam-rozengracht

KLAEVER Health | Rozengracht 217| Amsterdam

Goed voor jezelf zorgen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niet te missen, deze tentoonstellingen in België in 2024

Niet te missen, deze tentoonstellingen in België in 2024

Geen betere reden voor een stedentrip richting België dan de opening van een mooie expositie in een van de Belgische steden. In 2024 staat er een boel op stapel op gebied van kunst en cultuur. Lees verder voor de niet te missen tentoonstellingen in België volgend...

Niet te missen, deze tentoonstellingen in België in 2024

Niet te missen, deze tentoonstellingen in België in 2024

Geen betere reden voor een stedentrip richting België dan de opening van een mooie expositie in een van de Belgische steden. In 2024 staat er een boel op stapel op gebied van kunst en cultuur. Lees verder voor de niet te missen tentoonstellingen in België volgend...

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Het Franstalige deel van België staat bekend om de rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Steden...

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Wallonië, het Walhalla van kunst en cultuur

Het Franstalige deel van België staat bekend om de rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Steden...

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Naast winkelen, struinen, koffietjes drinken en lekker eten door de mooiste steden van België. Ontdek ik ieder jaar tijdens die trips ook weer meer Belgische ontwerpers. De hoogste tijd om een aantal in het zonnetje te zetten. Hier mijn favoriete lijst van Belgische...

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Naast winkelen, struinen, koffietjes drinken en lekker eten door de mooiste steden van België. Ontdek ik ieder jaar tijdens die trips ook weer meer Belgische ontwerpers. De hoogste tijd om een aantal in het zonnetje te zetten. Hier mijn favoriete lijst van Belgische...

[/et_pb_column]
Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Naast winkelen, struinen, koffietjes drinken en lekker eten door de mooiste steden van België. Ontdek ik ieder jaar tijdens die trips ook weer meer Belgische ontwerpers. De hoogste tijd om een aantal in het zonnetje te zetten. Hier mijn favoriete lijst van Belgische...

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Gemaakt in België; 7 Belgische ontwerpers

Naast winkelen, struinen, koffietjes drinken en lekker eten door de mooiste steden van België. Ontdek ik ieder jaar tijdens die trips ook weer meer Belgische ontwerpers. De hoogste tijd om een aantal in het zonnetje te zetten. Hier mijn favoriete lijst van Belgische...