Tips voor de Kinderboekenweek – leuke reisboeken voor kinderen

door | okt 3, 2022 | Komt van pas

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event om de kinderboeken eens extra onder de aandacht te brengen. Voor ons vooral een jaarlijks ritueel om samen naar de boekwinkel om de hoek te gaan en een mooi kinderboek te kopen. Wist je dat er heel veel toffe reisboeken voor kinderen bestaan? De ideale voorpret voor de aankomende vakantie!

BoekenBoeken

5 Tips voor leuke reisboeken voor kinderen

En ook al gaat misschien niet ieder boek over reizen, als het zich afspeelt op een bijzondere locaatie ergens op de wereld, dan reist je kind in zijn of haar hoofd een flink eind. Een mooi begin voor die bucketlijst!

    1. Met Opa door Europa, geschreven voor de leeftijd 8-10. Kan jij het je voorstellen met je opa in een camper door Europa racen? Perfect kinderboek mochten jullie zelf plannen hebben om met de camper op reis te gaan. Het boek neemt je mee in de voorbereidingen, van het opknappen van de camper tot het maken van de reisplannen.
    2. Terra Ultima, winnaar van de gouden penseel in 2022. Een prachtig prentenboek voorzien van de mooiste illustraties. Misstaat niet op de boekenplank van welke kinderkamer dan ook. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet de schrijver (Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreizger en bioloog) in het gelijknamige boek verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren en planten die hij op deze plek aantrof.
    3. De geheimen van het stormbos, niets zo fijn als een avonturenboek om je in te verliezen. Zo ook in De geheimen van het stormbos. Flick moet op zoek naar de koffer om zo de wereld te redden. De vraag is, gaat hem dit op tijd lukken? Spannend boek wat je het liefst in een ruk uit wil lezen.
    4. Waar is Wally – De fantastische reis. Een heerlijk boek wat je prima mee op reis neemt. Het ultieme zoekboek voor op de achterbank en het is heus niet raar als je als ouder af en toe ook even mee wilt zoeken.
    5. Lampje, voor alle liefhebbers (groot en klein) van de zee en vuurtorens. Dit boek is een must read. Leuk nieuws, er komt dit najaar (2022) een serie van op de televisie. Eenmaal raden wie die gaat kijken?! Boek is geschreven door Annet Schaap. 

 

Leuke (en handige) reiscadeaus voor jonge avonturiers:

Reis jij ook veel met de kinderen, dan kan je deze handige reiscadeaus voor de kleintjes alvast op de wensenlijstjes plaatsen rond de verjaardagen of de feestdagen.

Heb jij nog goede reistips met kinderen, of weet je nog leuke reisboeken? Laat het ons weten in de comments.

Nog meer inspiratie voor kinderen:

Leukste reisboeken voor kinderen

SaveSave

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *