Koffie Boekarest – op deze plekken drink je de beste koffie

door | mei 2, 2020 | Europa, Stedentrip

Hallo daar! Mijn naam is Oana en het grootste deel van mijn passie is specialty koffie. Als ik je hiermee ben kwijtgeraakt, excuseer mijn arrogantie, maar ga een beetje op onderzoek uit en kom dan terug. Ik beloof je dat het geen tijdverspilling zal zijn als je nieuwe dingen wilt leren en alleen la crème de la crème van koffie in Boekarest wilt drinken.

Ik ben 5 jaar geleden naar Amsterdam verhuisd en sindsdien is mijn leven veranderd in koffie. Geen metafoor of literaire overdrijving. Zozeer zelfs dat ik in mijn eerste jaren sinds mijn verhuizing naar het buitenland een week vrij nam om nieuwe plaatsen te verkennen die in Boekarest waren geopend (uitgesproken als Bucureshti, geschreven București), vanwege FOMO, om meer te leren over deze nieuwe liefde van mij, en omdat ik op de hoogte wilde blijven van alles wat nieuw is. Tegenwoordig kan ik het nauwelijks bijhouden. Dus ieder bezoek aan Boekarest begint altijd met deze fijne koffiemakers. Ze zijn mijn first-go-to als ik weer thuis kom.

NOTE: Boekarest wordt steeds meer een populaire bestemming voor Nederlandse toeristen. (Betaalbaar eten, misschien heb je ook wel eens gehoord van goedkope meisjes … bah! En veel uitgaan). Nederlands horen wanneer ik naar mijn favoriete plaatsen ga, is van onschatbare waarde! <3

ORIGO 

ChatGPT

Voor mij en andere vaste klanten zoals ORIGO is er geen alternatief. Het was mijn allereerste kennismaking met echt goede, maar ook dure koffie, zonder dat ik destijds begreep wat het betekende. Jaren later werd ORIGO de plek waar ik uit nieuwsgierigheid ontdekte wat Gesha-koffie is – de koffiehemel. Hier ben ik het vaakst te vinden in Boekarest, alleen of met oude en nieuwe vrienden (of ze nu via IG zijn ontmoet of elders). Geweldige koffie, onbetaalbare conversaties en dezelfde ongeëvenaarde service (met tafelbediening, water, deskundige barista’s, Engels sprekend personeel en klanten).

hanging-cups-bar-coffee-bucharest-origo

TIP: Beautiful latte art but also amazing looking cocktails served after 8:00 pm.

Ik praat niet over koffiebranderijen, bonen of technische informatie, maar over hoe ik me voel of voelde om daarheen te gaan. Ik houd van deze plek vanwege zijn hoge normen, consistentie en onze geschiedenis, omdat ik hier het merendeel van mijn smaakpapillen heb opgeleid en hart-tot-hartsessies heb gehad met mijn vrienden.”

STEAM Coffee Shop

Deze perfecte blauwe ACME-bekerplaats heeft ook een hoge plaats in mijn koffieherinneringen. Ze begonnen met koffie van Origo en veel hipsters. Onnodig te zeggen dat ze erg snel erg populair worden, dus nu hebben ze twee locaties in Boekarest.Als het weer het toelaat, neem je koffie om een ​​wandeling te maken in het nabijgelegen park, om een ​​beetje Boekarest-jongeren met hun fietsen te zien. Ja, in Boekarest fietsen we meer in parken dan in de stad. Triest verhaal van steden zonder fietsinfrastructuur. Maar koffie en groene bladeren, misschien een nieuwe stad, is er iets beters?

steam-coffee-shop-bucharest

M60

Nou, deze plek schreeuwt Amsterdam als geen ander. Veel expats of freelancers brengen hier hun dagen door, nippen aan geweldige koffie, eten wat (brunch, hamburgers enz.) In deze ruime stedelijke woonkamer. Plat wit, matcha latte of chocolade alles is hier goed om in te gaan. Ga ervoor, heb geen spijt! Meestal is mijn motto als ik op vakantie ben: ik zie, ik wil, ik neem.

Koffie in Boekarest bij M60

NOTE: They also have more locations in Bucharest but the one in Piata Amzei is your place.

Artichoke Social House

Voor deze stuur ik je in zo’n prachtig gebied van Boekarest, een van de hoofdstraten genaamd Calea Victoriei. De plaats zelf is verborgen aan het einde van een lange gang, met bogen, en om daar te komen is het charmante deel. Als u besluit Boekarest te bezoeken wanneer iedereen de stad uit is, zoals tijdens de paasvakantie, wacht u een traktatie. Als je heen en weer gaat op de lege Calea Victoriei en de architectuur bewondert, laat je proeven waarom deze stad uniek is. Dus terug naar Artisjok, goede koffie, eclectische sfeer, groot menu met eten en interessante bieren. Oh en veel planten en een schattige binnentrap.

artichoke-coffee-bucharest

PS: Most of the times I went there, I noticed that baristas were not Romanian. Hm, cute no?

Two Minutes

Deze plek is vooral voor de koffieliefhebber in jou, eerder de toerist, omdat het je niet in de weg zit en het niet groot is, dus je kunt rondhangen. Ik stop altijd bij hun locatie op weg naar huis, vanaf het vliegveld. Het duurde een tijdje om mijn ouders te overtuigen (ze komen me ophalen). Het is belangrijk dat we elke keer stoppen bij deze koffietent en ik drink een hele goede cappuccino in het eerste uur na de landing. Het is een must! Ik drink geen koffie omwille van caffeïne, omdat het helemaal niet zo werkt voor mij, maar omwille van mijn geluk. Smaakpapillen zijn hier behoorlijk blij mee.

two-minutes-coffee-bucharest

De plaats is erg klein en heeft ook een klein buitenzitje, dus ik denk dat een pitstop van een half uur meer dan genoeg is. Terwijl je daar altijd een gesprek kunt voeren met de barista’s of de eigenaar, gretig gepassioneerd door koffie en het zal soepel verlopen, ze zijn vriendelijk. Hoe dan ook, de plaats is zo klein dat het bijna lastig is om geen enkele woorden uit te wisselen.

Uber is goedkoop in Boekarest. Op de meeste van deze plaatsen zijn kaarten in orde, maar heb wat contant geld bij je (RON). Gewoonlijk kost een koffie ongeveer 15 Ron oftewel 3 Euro. Kraanwater is een ding, wordt geleverd bij uw koffie, als u er niet om vraagt. Geniet van deze koffiespecialiteiten in Boekarest!

Volg Oana op haar persoonlijke IG of hier voor haar c0ffee talks. Oana, over and out.

Nog meer koffie?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *