Bootje varen in Amsterdam met sloepdelen

door | mei 16, 2020 | Amsterdam

We hebben in Amsterdam lang niet allemaal de luxe van een eigen sloepje. Het goede nieuws is, dat hoeft ook helemaal niet. Amsterdam loopt voorop qua deelcommunity en heeft meerdere bootverhuur waarbij je met een druk op de knop je de eigenaar waant van je eigen sloep. Zo ook met sloepdelen.nl. Via een app of de website kun je een elektrische sloep huren en ben je in enkele momenten kapitein van je eigen sloep.

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Haarlem, Leiden en Delft kan je deze volledige elektrische boten huren. Je boekt online en een kwartier voor vertrek krijg je een bericht met alle details doorgestuurd. Easy does it. Sloepdelen.nl biedt met zijn boten, plek aan wel 12 personen. De kosten bedragen 60 euro per uur. Voor 200 euro per jaar kun je lid worden en dan kost het je nog maar 30 euro per uur. Een snelle rekensom vertelt mij dat je dit er al snel uit hebt!

Vaarroute van 2 uur door Amsterdam

Beginnende op de Nassaukade heb je een prachtige route voor je liggen die je via de Brouwersgracht, Prinsengracht, stukje Amstel, zo weer over de Singelgracht langs het Rijksmuseum, terug brengt bij je startpunt. Dit is een mooie route van net iets minder dan 2 uur. Benieuwd waar je allemaal langs vaart?

vaarroutes in Amsterdam

Laat ik eerlijk zijn, ik weet mijn weg door Amsterdam op de fiets ook nog steeds niet te vinden. Ik was dan ook blij dat de app van sloepdelen verschillende grachtenroutes laat zien, wisselend in tijd. Een boel is eenrichtingsverkeer en sommige stukken zijn zelfs verboden vaargebied. Wel zo handig dat je dan weet welke kant je op moet varen.

Waternet heeft ook een app met leuke vaarroutes in Amsterdam, maar ook voor daarbuiten!

Praktisch:

Via sloepdelen kan je op de volgende plekken een bootje huren:

  • Amsterdam
  • Utrecht
  • Leiden
  • Haarlem
  • Loosdrechtse plaatsen

In Amsterdam kan je aan boord op deze plekken:

  • Nassaukade
  • Mauritskade
  • Borneosteiger

De kosten voor een boot huren in Amsterdam. Als je een lidmaatschap afsluit voor een jaar, huur je de bootjes al voor de helft van de prijs per uur. Dan betaal je dus 30 euro per uur in plaats van 60 euro per uur. Een lidmaatschap kost 200 euro per jaar. De tarieven variëren per stad, dus kijk even op de site voor de juiste tarieven.

Doen in Amsterdam:

Dit blog is in samenwerking met sloepdelen.nl tot stand gekomen. Mijn persoonlijke ervaringen
deel ik altijd in alle eerlijkheid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *