Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

O, wat hou ik ervan om te ontsnappen naar en te ontspannen aan de Belgische kust. Een vleugje nostalgie aan het strand waar ik vroeger vaak kwam in combinatie met alle geneugten die Belgie te bieden heeft. Zo spendeer ik regelmatig een weekendje weg in Oostende en...

Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

O, wat hou ik ervan om te ontsnappen naar en te ontspannen aan de Belgische kust. Een vleugje nostalgie aan het strand waar ik vroeger vaak kwam in combinatie met alle geneugten die Belgie te bieden heeft. Zo spendeer ik regelmatig een weekendje weg in Oostende en...

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

[/et_pb_column]
Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

De zomer tegemoet zeilen op zeilkamp bij ‘T Garijp in Friesland

door | jun 5, 2017 | Friesland

Ik heb toch zoiets geks, ik heb een zeilcomplex. Het begin van een liedje wat voor de rest van mijn leven niet meer uit mijn hoofd zal gaan. Opgedaan in die ene week in mijn leven dat ik zelf op zeilkamp ging. Herinneringen voor het leven en nu was het de beurt aan de mini. Ze ging twee dagen proefdraaien op zeilkamp bij ‘t Garijp in Friesland.

zeilkamp-friesland-garijp-boerderij

De fijnste vakantiehuisjes in Gaasterland (Friesland)

https://www.instagram.com/p/BUhr4r1Agyq/?taken-by=elianeroest

De jongedame is 7 jaar oud en niet vies van een spannend avontuur, want dat is op zeilkamp gaan zonder ouders toch echt wel op die leeftijd. Gelukkig mocht ze een vriendinnetje meenemen. Aangezien het de eerste keer was, kozen we voor 2 dagen en 1 overnachting tijdens de Hemelvaartvakantie. De zeilschool biedt meerdere mogelijkheden voor zowel intern (blijven slapen) als extern (einde dag weer naar huis). Hier een verslag in geheel eigen bewoording van mijn dochter.

zeilkamp-friesland-garijp-boerderijde-zomer-tegemoet-zeilen-zeilkamp-friesland

Zeilkamp

Jala en ik moesten vandaag heel vroeg op om 7uur want raad eens………we gingen op zeil kamp! En we moesten helemaal naar Friesland. Toen we daar aankwamen kreeg ik meteen een zwemvest. Daar gingen we het water op, even mama uitzwaaien. Doei mama, dagdag.

Toen we ongeveer een paar uurtjes hadden gezeild, kregen we een grote pauze. Na de pauze gingen we naar een oppervlakte daar gingen we ons zeil weer aftuigen. En daarna werden we gesleept weer terug. Daarna werden we naar onze slaapkamer gebracht, dan ga je je bedje opmaken en wat had ik een leuke kamergenootjes. Daarna mochten we even wat voor onszelf doen. Daarna kregen we een boekje wat we half mochten invullen. Daarna krijgen de grote kinderen regels over wat je niet mag doen op het zeilkamp.

En de jeugdkinderen zoals ik mochten even buiten spelen. Daarna gaan we avondeten, we hebben pasta pesto met kip en groentes gegeten, en ik had wel 3 x opgeschept! Daarna gaan we sporten en ik heb wel alle potjes gewonnen! Daarna mochten we nog een minuutje spelletjes gaan doen en toen had ik 30 secondes gedaan. Daarna moesten de jeugdkinderen gaan slapen en de grote kinderen mochten nog even wakker blijven.  Ik sliep in een stapelbed en boven mij lag Roos. Naast mij lag Jala.

zeilkamp-friesland-garijp-boerderij

In de ochtend gingen we ons aankleden en we hebben stiekem een grap bij de orde (leiding) uitgehaald. Toen kwam Mark binnen en toen zei ik; iedereen slaapt nog, maar dat was niet zo. Iedereen deed net alsof. Toen kwam Mark bij mij op bed zitten en toen zei ik, ik kan van 3 naar 0 tellen. En vond hij me zo schattig dat hij zo; nou doe eens. Hihihi. En toen ging ik aftellen van 3 naar 0. En toen ik bij 0 was, gingen al mijn kamergenootjes tegelijkertijd BOEH! zeggen. En Mark gaf zich over hij zei dat hij schrok en het grappig vond. Bij het ontbijt heb ik wel 5 boterhammen gegeten.

Daarna gingen we weer zeilen. Hebben we weer hetzelfde gedaan. En toen we klaar waren, gingen we de boot weer aftuigen en daarna werden we weer terug gesleept. Toen moest ik mijn bootje schoonmaken en hij moest glinsterend en schoon zijn. En daarna gaf ik papa en mama een knuffel en gingen we Jala terug brengen naar haar huis. En toen ik eindelijk thuis kwam was ik zoooooo moe dat ik nog niet eens in mijn bed lag en ik viel al in slaap. En ik vond het heel leuk. Ik zou het graag nog een keer willen doen.

de-zomer-tegemoet-zeilen-zeilkamp-friesland

Zeilschool ‘t Garijp is in de zeilwereld wel echt een begrip en ze bestaan al meer dan 40 jaar. Bij aankomst waren we al meteen onder de indruk van de super knusse boerderij waar de zeilschool in gevestigd is. De geblokte gordijntjes en rode deuren hebben een leuke uitstraling. De vloot bestaat uit enorm veel bootjes die worden ingezet tijdens de diverse zeilkampen, dagverhuur en bedrijfsuitjes. Van optimistjes en valkjes tot grotere boten. Er zijn meerdere kampen op het water tijdens de zomer, het is aan jou om te beslissen, wanneer en hoe jouw zomer eruit gaat zien!

de-zomer-tegemoet-zeilen-zeilkamp-friesland-optimistjes

De optimistjes waarin de jongere kindjes zeilen tijdens het kamp.

zeilkamp-friesland-garijp-boerderij

De leukste kids-proof vakanties in Nederland:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *