koffie in Haarlem? hier drink je de lekkerste

door | nov 25, 2020 | Haarlem, Noord-Holland, Stedentrip

Oh wat houden we toch van Haarlem (en van koffie) en laten die twee nou goed samen te voegen zijn? Ik vroeg local @fikaenfest naar haar favoriete koffietentjes in Haarlem.

Thuiskomen bij Anne&Max

Anne&Max is al 15 jaar een begrip in Haarlem. Inmiddels ben ik dus al 15 jaar fan van deze huiskamer in de stad, nou ben ik wel een beetje bevooroordeeld, omdat ik ook voor ze werk, maar dat is niet voor niets. Anne&Max staat voor gastvrijheid, duurzaamheid en eerlijk ondernemen, de koffie van Utrechtse brander Keen is heerlijk. Bij mijn koffie neem ik graag een taartje, het liefst (ook al jaren op de kaart en favoriet), de worteltaart, zo lekker! Bij alle vestigingen kun je terecht voor all day breakfast & brunch, koffie & taart, lunch, high tea & borrel.

Grote Markt 5
2011 TP Haarlem

Thuiskomen bij Anne&Max
Foto @fikaenfest

Koffie in haarlem bij Mogador

De kleine maar fijne koffiezaak van Anna aan de Botermarkt. Een koffiezaak met goede koffie en een vitrine, boordevol taartjes én kaneelbroodjes, jummie! Van plaatselijke bakkers! Ik kan meestal niet kiezen welk taartje ik neem, want alles is lekker! Zomers heeft Mogador een fijn en groot terras, een lekker plekje om mensen te kijken en te genieten van je koffie of iets anders lekkers. Naast koffie serveren ze ook ontbijt en lunch en ze hebben een klein winkeltje met mooi servies, koffie en duurzame to go bekers.

Gasthuisstraat 48
2011 XP Haarlem

Koffie bij Native

Bij native leggen ze je graag in de watten, zowel met goede White Label koffie, de lekkerste huisgemaakte taartjes en/of een fikse portie liefdevolle aandacht. Inmiddels is Native alweer ruim 4 jaar een begrip in Haarlem, het is een sfeervolle zaak waar je thuis mag komen bij jezelf. Alle kwaliteitsproducten die ze serveren hebben een bijzonder verhaal en zijn duurzaam. Aanrader!

Breestraat 23
2011 ZX Haarlem

Mica

Koffiebar Mica wordt gerund door de zussen Annemarie & Sophie sinds 2015. De zussen hebben in Denemarken gewoond en daar inspiratie op gedaan voor hun fijne plek, dat Scandinavië een inspiratie was is wel te zien, het interieur is lekker licht en fris. Naast koffie van Blommers heeft Mica ook lekkere thee en allerlei lekkers zoals goddelijke amandelcroissants (mijn favoriet) bananenbrood, raw snickers, carrotcake en méér.

Mica Coffee Bar
Kleine Houtstraat 103
2011 DK Haarlem

Ax Specialty Coffee

Gepassioneerde koffie liefhebber Axel opende zo ongeveer anderhalf jaar geleden zijn specialty coffee bar aan de Kruisstraat in een mini monumentaal pandje, wat hem meteen de kleinste coffee bar van Haarlem maakt. Axel schenkt onder andere koffie van Stooker en thee van By Trinitea. Daarnaast kun je er ook genieten van allerlei lekkere zoete hapjes van Rowan van ree, zij bakt overheerlijke cannelés (kleine franse gebakjes) lavendelcake en sinaasappelcake

Ax Specialty Coffee
Kruisstraat 4 zwart
2011 PX Haarlem

Als je voor goede koffie naar Axel gaat, ga dan zeker ook even naar binnen bij buurvrouw Guusje van de Slagersdochter, deze delicatessenwinkel is een lust voor ‘t oog vol met heerlijke hapjes, drankjes en maaltijden aanrader!

Broekhof de Slagersdochter
Kruisstraat 4
2011 PX Haarlem

Nog meer Haarlem?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *