REVIEW Berlin Guide for Instagrammers

door | okt 30, 2022 | Berlijn, Duitsland, Europa, Stedentrip

Berlin Guide for Instagrammers is de speelse stadsgids voor Berlijn, geschreven door één van onze vaste bloggers; Silvie Bonne. Deze visueel zeer aantrekkelijke reisgids mag dan ook niet ontbreken op ons blog. Goed nieuws, we mogen er één weggeven onder de lezers van onze nieuwsbrief.

Hoe is het boek ingedeeld

In het begin van de gids, zie je al meteen heel duidelijk een plattegrond met de wijkindeling van Berlijn. Ook worden direct de icoontjes toegelicht. Aan de icoontjes kun je aflezen wat voor een soort fotospot het is. Bijvoorbeeld een binnen- of een buitenspot. En of je te maken hebt met een monument, theater of misschien zelfs winkel.

Indeling Berlin Guide for Instagrammers

Per wijk is er ook een indeling met alle fotospots van die wijk. Stel dat je maar een dag of slechts een weekend in Berlijn bent, dan kan je je beperken tot de fotospots van slechts één wijk. Super praktisch, je voert ze makkelijk in op je “google maps” en dan heb je zo een handige route om te wandelen.

Iedere fotospot beslaat twee pagina’s. Op de rechterbladzijde een foto, een tip vanuit welke hoek je de foto zou kunnen maken. En de bijbehorende tags en hashtags, after all is dit toch echt een gids voor Instagrammers. Handig! Op de linkerpagina is een beschrijving van de Instagramspot, wat is er bijzonder aan, info over de lichtval, welke Instagrammable spots er in de buurt zijn, hoever de dichtstbijzijnde koffiepot wandelen is (<- love it) en hoe je er moet komen.

Boek review Berlin Guide for Instagrammers indeling
Fotogids Berlijn

Hoe ziet het boek eruit?

De cover lijkt al direct op een Instagramfeed. Ook hier is gekozen voor foto’s van 1:1, wat instant herkenbaar is voor de actieve grammers onder ons. Het hele boek is geprint op mat papier, een look waar ik persoonlijk wel fan van ben. Weer eens wat anders dan die glanzende reisboeken op je koffietafel. De matte look onderstreept de rauwe look die Berlijn nog steeds heeft.

NOTE: Berlin Guide for Instagrammers is geschreven in het Engels.

Boek review Berlin Guide for Instagrammers cover
Hoe ziet het boek eruit?

Past de “Berlin Guide” in je reistas?

Ja, het past in je tas, maar ik zou het zelf niet zo snel in mijn rugtas stoppen. Aangezien er 100 fotospots in Berlijn besproken worden, is het boek ook best zwaar. Ik zou een shortlist maken en deze toevoegen aan je google maps en dan op pad gaan om Berlijn aan de hand van deze mooie plekken te gaan ontdekken.

Fotospots Berlijn

De tofste 5 fotospots in Berlijn

Het is voor mij alweer even geleden dat ik in Berlijn was en als ik door deze gids heen blader, begint het alweer behoorlijk te kriebelen. Ik verzamelde even de vijf spots waar ik als eerste heen zou gaan, zou ik in Berlijn zijn.

 • Het Holocaust Monument, ik was er al vaker, maar ik blijf dit zo’n bijzondere plek vinden. Het maakt indruk op jong en oud en fotogeniek is deze plek natuurlijk niet te missen.
 • Buchstabenmuseum, ik ben een fervent museum bezoeker en dit museum over typografie en drukwerk spreekt op vele manieren tot de verbeelding. Het liefst zou je al die oude letters in je rugtas stoppen en in je woonkamer neerzetten.
 • U-Banhof Eberswalder Strasse, de metro in Berlijn is overal al fantastisch en lekker retro. Ik hou van de kleuren en de lijnen en zie instant wat Silvie hier mooi aan vindt.
 • Hotel-Pension Funk, maar dan blijf ik ook meteen een nachtje slapen, alhoewel slapen, als je hier verblijft, ben je denk ik alleen maar foto’s aan het maken en komt er van slapen niets terecht.
 • Tempelhofes Feld, ja het is een toeristische trekpleister, maar ik ben er nog niet geweest en zou hem toch graag van mijn Berlin-Bucketlist willen afstrepen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door (Sfeer)verslaggever 📸📝 (@elianeroest)

Giveaway

We mogen namens Silvie en uitgever Luster een exemplaar van deze toffe “Berlin Guide – for Instagrammers” weggeven. Laat ons weten waarom jij deze gids zou willen ontvangen in de comments, dan verloten wij hem voor eind december onder de reacties.

Giveaway Berlin Guide for Instagrammers

Over Silvie Bonne

In 2017 is Silvie met man en kind vanuit Brugge verhuisd naar NYC. Wat oorspronkelijk een kort project van 6 maanden zou zijn, werd uiteindelijk een verblijf van twee jaar. Als fotograaf wilde ze haar tijd in New York City zo goed mogelijk benutten en zocht ze naar een gids waarin ik alle fotogenieke spots in New York kon ontdekken. Ondanks dat er ontelbaar veel boeken over NYC bestaan, ontbrak een boek met een handige opsomming van de meest fotogenieke plekken. Zo besloot Silvie deze zelf te maken.

Na twee jaar NYC, koos het gezin ervoor om er nog twee jaar in Berlijn aan vast te plakken. Het samenstellen van een Berlin Guide for Instagrammers was een van de eerste foto projecten waaraan ik begon. Corona stak een stokje voor haar andere fotoprojecten, maar zorgde er ook voor dat ze alle tijd had om aan de Berlin Guide for Instagrammers te werken én om bepaalde plaatsen en instellingen te kunnen bezoeken zonder andere bezoekers (wie wil dat nou niet?!).

Het samenstellen van deze gidsen zorgde er voor dat Silvie de steden extra intens kon gaan onderzoeken en beleven. Er gaat enorm veel tijd zitten in het maken van een long-list met fotogenieke locaties. De research naar de achtergrond van deze spots en het bezoeken en fotograferen van de 100 plaatsen en hun omgeving. En het resultaat, met maar liefst 100 prachtige fotospots, mag er wezen!

Silvie_Bonne_(c)_Emilie_Bonjé.jpg
(c) Emilie Bonjé

Waar koop ik Berlin Guide for Instagrammers

Lees nog meer over Berlijn

Review Berlin Guide for Instagrammers
Alle fotografie in dit blog is gedaan door Silvie Bonne zelf. Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links.
Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje 
dan ontvangen wij een kleine commissie. Lees er meer over in ons reispartners blog.

6 Reacties

 1. Lies Haerynck

  Heerlijk! Ik probeer dit boek te winnen… anders koop ik het! 😉 Sylvie, proficiat met dit boek!

  Antwoord
  • Silvie

   Super tof, Lies! 💛 Hopelijk kan je het snel gebruiken om Berlijn te (her)ontdekken! x

  • Sarah

   Nog maar net Silvie haar werk leren kennen, maar het geeft een instant goed gevoel. En sinds een studiereis al even geleden staat Berlijn hoog op het verlanglijstje om te herontdekken, met een tiener in mijn kielzog, staat dit boek met instagram-places 2 be- dan ook heel hoog op mijn verlanglijstje!

 2. Nele Dael

  Sylvie! Met je fotografie inspireer je mensen, laat je hen meegenieten! Merci voor de hotspots!
  Berlijn is een fantastische stad…

  Antwoord
 3. Nele

  Volgend jaar willen een vriendin en ik er naartoe. We willen de favoriete plekjes verder ontdekken!

  Antwoord
 4. Annesofie Janssens

  Wow, leuk om bij te hebben op een tripje richting Berlijn. En eens niet naar Londen 😉Ruth en Katrien.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *