Dat je in Istanbul lekker kunt eten is allang geen geheim meer. Tel daar een fantastisch uitzicht bij op en je hebt een stedentrip om nooit meer te vergeten. Deze restaurants in Istanbul serveren niet alleen lekker eten, maar geven je een uitzicht dat nooit gaat vervelen.
Restaurant Lacivert aan de Bosporus
Ok, geen dakterras, maar wel een uitzicht wat je nooit meer zal vergeten. Mijn eerste kennismaking met Istanbul en het was liefde op het eerste uitzicht ;). Lacivert is gevestigd in een historisch herenhuis aan de Bosporus aan de Aziatische kant van Istanbul. Het terras is de perfecte spot om in het zomerseizoen te dineren. Restaurant Lacivert combineert authentieke Turkse recepten met moderne smaken en werkt uitsluitend met biologische producten. Ik at hier de lekkerste zeebaars in tijden en een zalig zalmtartaar vergezeld van een goede witte Turkse wijn.


TIP: Kom je vanaf de Europese zijde van Istanbul dan kan je gebruik maken van een privé-transfer. In 4 minuten wordt je naar de overzijde gebracht. Vertrekpunt is Rumeli Hisar. Als je goed in timing bent, dan pak je meteen een onvergetelijke zonsondergang mee.


Meer weten: Lacivert Istanbul
Restaurant Liman in Galataport
Een historisch erfgoed dat nieuw leven wordt ingeblazen met moderne invloeden. Midden in het hyper moderne Galataport (de cruise terminal) vind je restaurant Liman. Waar voor je neus de cruiseschepen af en aan varen, heb je tussen de schepen door een prachtig en fenomenaal uitzicht over dit unieke stukje van Istanbul.

Beeld via Liman Restaurant

Meer weten: https://www.limanistanbul.com/en.html
Restaurant Izaka Restaurant met rooftop
Ze noemen zichzelf de beste tafel tussen hemel en zee en daar kan ik mij wel in vinden. Alles aan dit restaurant ademt stijl. Van de cocktails bij de entree tot het interieur in de rest van het restaurant en het uitzicht op de Bosporus? Dat is de kers op deze heerlijke taart.

De beste kebab in Istanbul eet je bij Hamdi
In Turkije zijn een geen kebab eten is natuurlijk niet een optie. Ik liet mij influisteren dat ze bij Hamdi, de beste Kebab in Istanbul serveren. Niet de kebab zoals we hem kennen in Nederland, maar op authentieke manier geserveerd. Dit restaurant is trouwens perfect te combineren met de kleine versie van de Grand Bazaar in Istanbul; de Kruidenbazaar. Minder toeristisch en druk en groot genoeg om wat fijne souvenirs in te slaan.
Leuk om te weten! Chef Hamdi kwam in 1960 vanuit Urfa naar Istanbul met een eenvoudig doel voor ogen: de sappige Zuidoost-keuken van Turkije naar Istanbul brengen. Bij Hamdi kan je twee varianten van Turkse kebab eten, de klassieke İskender-kebab en de authentieke alinazik-kebab. Daarnaast hebben ze heerlijke groente gerechtjes zoals geroosterde auberginesalade, hummus en gazpacho. Combineer dit met het magische uitzicht op o.a. Gouden Hoorn, de historische Nieuwe Moskee, zowel de Aziatische als de Europese kant van Istanbul en de Bosporusbrug. Culinair en visueel een feestje.



Restaurant Mikla
Mikla bestaat al sinds najaar 2005. Het oorspronkelijke idee was om een verfijnd maar eigentijds restaurant “Istanbullu” te creëren. Zowel het menu als de algemene sfeer van het restaurant weerspiegelen de Turks-Scandinavische achtergrond van Mehmet Gürs, de chef-kok die pionier was in de hedendaagse restaurantscene in Istanbul toen hij hier in 1996 naartoe verhuisde. Op het menu; voortreffelijke eten, adembenemend uitzicht, goede service en inspirerende muziek, Mikla werd meteen uitgeroepen tot een van de beste restaurants in Istanbul en mag niet ontbreken in dit lijstje.

Meer weten: Mikla Restaurant
Bijzondere reizen in Europa

0 reacties