Een Ouder-Kind outdoor weekend in de natuur

door | mei 5, 2021 | Natuur, Noord-Brabant, outdoor

Een weekend keihard buitenspelen, wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Ik moest oprecht even nadenken. En toegegeven bij kamperen ben je gewoon gedwongen om de hele dag buiten te zijn. Een ouder-kind weekend met Unplugged Outdoor combineert dat buitenspelen met outdoor activiteiten terwijl je offline gaat. Benieuwd hoe dit outdoor weekend mij beviel? Lees dan snel verder!

Kamperen met regen en kou

Ik val maar met de deur in huis. Drie dagen voorafgaand aan mijn Ouder-Kind weekend vraag ik mij hardop af, waar ik in godsnaam ja, tegen heb gezegd. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van mijn kind en van de natuur, maar met de weersvoorspellingen van regen en rond vriespunt haak ik al vrij snel af. Echter, er is no way back. Deze luxe poes gaat kamperen en ik zal mij er aan moeten overgeven.

Duurzaam kamperen in Nederland
Foto @nappyc

Ambassadeur voor Honeyguide

Ngoc en ik zijn beide ambassadeur voor Honeyguide en in die hoedanigheid werden we gevraagd een weekend verslag te doen tijdens het Unplugged OuderKind weekend, beide met onze dochters, die redelijk verslaafd zijn aan hun mobieltjes. En ik ben al niet veel beter. Ja, ik heb mijn werk als excuus, maar negen van de tien keer is het een smoesje om nog wat langer door mijn Instafeed heen te scrollen in plaats van qualitytime met mijn kind aan te gaan. Een betere aanleiding om over mijn kampeerangsten heen te stappen en het grote avontuur aan te gaan, is er niet. Ik pak mijn spullen (waarom is kamperen altijd zo’n enorme volksverhuizing?) en stap met mijn dochter (11) in de auto naar Brabant.

Unplugged Outdoor

In mijn blog voor HeyHoneyguide vertel ik iets meer over de achtergrond van Jimmy en Gerty en wat zo bijzonder is aan de outdoor reizen die zij organiseren in binnen- en buitenland.

Wat neem je mee naar een outdoor weekend in de bossen?

Gerty en Jimmy zijn professional buiten spelers en natuurlijk gooien ze je niet volledig in het diepe. Ook zij houden de weersvoorspellingen in de gaten. Een uitgebreide paklijst en meerdere mailings worden van tevoren toegestuurd (#voorpret). Ondanks dat de optie bestaat om in je eigen gebouwde shelter te slapen, weet ik wel beter, en regel ik een tent en voor de zekerheid een extra slaapzak. Verder krijg ik de tip voor laagjes, hééél veel laagjes. Check!

Slapen in je eigen shelter? (mag wel, hoeft niet)

In het Unplugged OuderKind weekend leer je een shelter bouwen en ondanks dat 1 ander ouder-kind besluiten er wel in te slapen, is het niet verplicht. Als de weersomstandigheden beter waren geweest, wie weet was ik dan wel overstag gegaan (yeah right). Ik kan alleen maar zeggen, dat het in de tent ook al behoorlijk fris was. Onze tent is trouwens van Coleman, heeft twee losse cabines en genoeg ruimte in het voorste gedeelte om te staan. Wel zo comfortabel tijdens het omkleden om maar iets te noemen.

Dit buitenspeel pak van Ielm is ideaal tijdens een outdoor weekend.

Wat doe je allemaal tijdens het Unplugged Ouder-Kind weekend?

Waar ik bang was voor een vol en slopend programma van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat omringd door vreemden, blijkt dat allemaal reuze mee te vallen. Het programma is ontspannen en ongedwongen. Waar ik opzag tegen een weekend doorbrengen met een groep die ik niet ken, blijken we allemaal in hetzelfde schuitje te zitten en heb je vanaf het begin al meteen een “ons kent ons” gevoel. En voordat je het weet, leef je mee in het ritme van de natuur en van Gerty en Jimmy. Ik zit niet op mijn telefoon, ik let niet op de tijd en geniet omdat ik mijn kind zie ontdooien en haar grenzen zie verleggen omdat ik het ook doe. En dat is wat het belangrijkste blijkt tijdens dit weekend. Hoe gezellig de groep ook is, ook de kinderen hebben een fijne klik, ik spendeer meer tijd met mijn kind dan ooit. Dit komt doordat Unplugged de activiteiten in duo’s laat plaats vinden. Dus bij elk programma onderdeel zijn jij en je kind weer samen iets aan het leren, elkaar helpen, supporten en er vooral zijn voor elkaar. En als je het gezicht ziet van je kind dat met een bijl een stuk hout doorklieft, dan word je vanzelf wel warm.

Wat leer je allemaal bij Unplugged Outdoor?

  • een shelter bouwen
  • hout hakken
  • vuur stoken
  • kaart lezen
  • schat zoeken
  • genieten en keihard buitenspelen

En hoe leuk en handig deze outdoor activiteiten ook mogen zijn, ik leer het meeste van de mensen om mij heen. Hoe gaan zij om met hun telefoon, hoe makkelijk kunnen ze dit (niet) loslaten en hoe is de band tussen hen? Om nog even de vooroordelen weg te nemen. Het was een moeder met dochter die besloten om wel in de zelfgebouwde shelter te gaan slapen. Chapeau voor deze dappere dames.

Samenstelling van de groep

De groep bestaat uit 8 ouders en 8 kinderen. De kinderen variëren in de leeftijd 8-12. Van de 8 zijn er 5 vaders aanwezig en drie moeders, mocht dat nog iets uitmaken voor je beslissing. Ik zie verschil tussen mensen die elkaar al kennen (trekken wat meer naar elkaar) en de mensen die nog niemand kennen. Er ontstaat een mooie groep en in de loop van zaterdag (wij waren er al vanaf vrijdagavond) zie je dat de kinderen elkaar gevonden hebben en zelf met stokken in de weer gaan en verstoppertje spelen. Prima, kan moeders even genieten van een drankje bij het vuur.

Zonder alles van deze bijzondere ervaring te willen verklappen, is het mij zo goed bevallen. Dit smaakt naar meer. En mocht jij dit lezen en op zoek zijn naar iets bijzonders om 1 op 1 met jouw kind te beleven, kan ik alleen maar roepen: DOEN en thank me later.

Meer outdoor avonturen kun je hieronder lezen:

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *