Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

O, wat hou ik ervan om te ontsnappen naar en te ontspannen aan de Belgische kust. Een vleugje nostalgie aan het strand waar ik vroeger vaak kwam in combinatie met alle geneugten die Belgie te bieden heeft. Zo spendeer ik regelmatig een weekendje weg in Oostende en...

Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

Hotel in Oostende – 5 hoteltips aan de Belgische Kust

O, wat hou ik ervan om te ontsnappen naar en te ontspannen aan de Belgische kust. Een vleugje nostalgie aan het strand waar ik vroeger vaak kwam in combinatie met alle geneugten die Belgie te bieden heeft. Zo spendeer ik regelmatig een weekendje weg in Oostende en...

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

[/et_pb_column]
Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Tips musea Brugge & highlights van triënnale Brugge 2024

Op een inspirerende stedentrip naar Brugge, ontdek de musea in Brugge en onze persoonlijke highlights van de Triënnale Brugge. Ook lees je in dit blog een tip voor de niet te missen expositie Rebel Garden. Musea Brugge - 11 musea - 1 card Wist je dat je met de...

Mobiele fotografie anno 2017 | Huawei Mate 9 review

door | aug 24, 2017 | Komt van pas

En dan zitten we wel op weg in 2017. Met in mijn linkerhand de iphone 6 en in mijn rechterhand de Huawei mate 9, om mijn nek hangt mijn Fuji XT20. Hoe staat het ervoor met de mobiele fotografie anno 2017? Klaar voor mijn Huawei Mate 9 review?

Leica Lens

Ondanks mijn nieuwe camera, wint mijn nieuwsgierigheid het keer op keer als er weer een nieuwe mobiele telefoon mijn pad kruist. En niet voor niets. Deze mobiele telefoon, de huawei Mate 9, komt langs met een speciale lens. Een Leica Lens. Leica is een beetje de Porsche in de camera wereld. En dan heb je als telefoon ineens mijn volle aandacht weer getrokken. Bij deze mijn Huawei mate 9 review.

Maar wat valt er nog meer op? De mate 9 is een stuk groter dan mijn Iphone. Dat vind ik overigens geen nadeel. Als vrouw kan ik niet zonder mijn handtas, dus de grootte speelt in mijn keuze geen rol. Ik loop ook niet in spijkerbroeken en al deed ik dat. Dames, een telefoon in je kontzak doet niets maar dan ook niets voor je figuur. 😉

De Huawei mate 9 is dan misschien groot, ze is ook slank, en daarnaast een powerhouse op het gebied van de android telefoons en onderscheid zich van alle anderen door de eerder genoemde Leica Lens.

Technische details Huawei Mate 9

Groot 6 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
Krachtige Kirin 960-chip van Huawei met acht cores, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte
20 megapixel – én 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
Loopt op Android 7.0 Nougat met nieuwste versie van Huawei’s EMUI-interface

Heb ik jullie aandacht nog?

Hoe werkt dat dan? Fotograferen met zo’n grote mobiele telefoon? En levert die Leica Lens dan echt zulke mooie plaatjes op?

05-huawei-mate9-mde 05-iphone-apple-6

04-huawei-mate-9-mde 04-apple-iphone-6

04-huawei-mate9-sdr 03-apple-iphone6

02-huawei-mate9-cof 02-apple-iphone6

01-huawei-mate9 01-apple-iphone6

Oordeel vooral zelf.
Links de foto’s die ik met de Huawei Mate 9 maakte. Rechts de foto’s die ik met mijn Iphone 6 maakte.

Als je alle toeters en bellen afzet, ontlopen ze elkaar niet heel veel als je het mij vraagt. De bestanden van de Huawei zijn groter in file size en ietsjes in pixel afmetingen. De Huawei lens is ietsje wijder dan die van de Iphone.
De Huawei heeft een iets fletser gamma, en heeft de neiging om dingen iets lichter te maken.
De huawei gaat iets beter met hooglichten om, maar dat is naar mijn idee meer een software truc dan een hoger dynamisch bereik. (en is misschien niet helemaal eerlijk aangezien de HDR functie van Apple hier uitstond)
In low-light zijn ze behoorlijk vergelijkbaar, wellicht is de Huawei een tikkie beter, de foto’s ogen iets meer ‘gemaakt’ dan bij de apple, maar dat is puur smaak en op het oog, alsof er al een laagje overheen zit.
Instabuddy Vanessa van Culinessa.nl ging ook aan de slag met de Huawei Mate 9, benieuwd wat zijn ervan vindt?
Maken jullie nog wel eens foto’s met een mobiele telefoon? Zo ja, met welke?
https://www.instagram.com/p/BXyLd7YgH6c/?taken-by=elianeroest

SaveSave

6 Reacties

 1. Sabine

  Fijn he dat die telefoons tegenwoordig zulke goede camera’s hebben! Kan deze nou ook nog iets qua scherptediepte doen? Ik ben net overgestapt van iPhone 6s naar iPhone 7 en merk dat deze camera nog wel iets beter is. Ook scherptediepte in je foto is mogelijk. Toch grijp ik vaak naar m’n spiegelreflexcamera. Daar kan ik nou eenmaal nog wat beter mee uit de voeten. Voor onderweg is de telefoon natuurlijk prima om bijvoorbeeld even snel een storie op Insta te posten.

  Antwoord
  • Eliane Roest

   Hey Sabine, Het variabele diafragma zorgt ervoor dat je met de scherptediepte kunt spelen en dat is best leuk, maar niet te vergelijken nog met je camera. Maar in de categorie mobiel fotograferen valt hij absoluut niet tegen!

 2. Mirjam Hart

  Ik vind de kwaliteit van mijn iPhone 6s foto’s dramatisch, dus gebruik die camera alleen voor snelle snapshots. Tot nu toe houd ik het vooral bij mijn spiegelreflex!

  Antwoord
 3. Sanne Horlings

  Mijn telefoon doet het ook erg goed! Mijn vriend heeft de Huawei en verbaas me er ook vaak over wat hij er allemaal mee kan?

  Antwoord
  • Eliane Roest

   Grappig he, dat gaat alleen nog maar beter worden denk ik!

 4. Hedwig

  Ik gebruik alleen nog mijn Canon. Wie weet met de nieuwe iPhone straks ook meer telefoon foto’s.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *