Lystang camping, een kleine familie camping midden in de Telemark regio, Noorwegen.

door | sep 17, 2017 | Europa, Noorwegen

Terugkijkend op onze fijne roadtrip door Scandinavië, hebben we aan een aantal campings echt zulke fijne herinneringen over gehouden. Eén van die campings is toch wel Lystang Camping, die gerund wordt door Norun, een zeer zelfstandige dame. Met verschillende terrassen, gelegen aan een prachtig meer, is dit de ultieme stop in de Telemark regio.

Lystang camping - Telemark regio, Noorwegen.

Camping Lystang

De camping is niet te groot en niet te klein. Het sanitairgebouw is voorzien van een keuken met koelkast, een kookplaat, een boel handig keukengerei en ook een wasmachine en droger. Het sanitair is schoon en in goede staat. Beneden aan het water vind je een overdekte plek met tafels en stoelen en ook op deze camping meerdere picknicktafels om lekker aan te eten. Bij het strandje staan strandstoelen waar je heerlijk op kunt zitten als de kindjes in het water liggen.

Extra leuk, er is een grilhut. Een klein houten huisje waar je een vuurtje in kan stoken en lekker op kan warmen tijdens wat koudere avonden. Heb je het echt geschoten met kamperen? Dan kan je altijd nog een klein huisje huren voor een nacht, ook ideaal als je op doorreis alleen met de auto bent. De beroemde rode huisjes in Scandinavië zijn een fijne low budget vorm van reizen. 

Notodden

Camping Lystang ligt midden in de regio Telemark, ter hoogte van Notodden. Van daaruit is er genoeg te ontdekken in de omgeving en daar helpt Norun, de eigenaresse van de camping je graag bij.

Lees ook: Regio Telemark ontdekken in Noorwegen

Lystang camping - Telemark regio, Noorwegen.

Kano varen en bevers zoeken

Op de camping kan je de kano’s gratis lenen. Norun weet daarnaast ook nog eens precies te vertellen waar de bevers in de buurt hun dam aan het bouwen zijn. Uiteraard konden wij de verleiding niet weerstaan om er ‘s avonds op uit te gaan om de bevers te spotten. Twee avonden achter elkaar probeerden wij zo stilletjes mogelijk deze lieve diertjes te verrassen met een bezoek, maar ze gaven helaas niet thuis. Wel leverde het een prachtig zicht op het meer en als de avond valt, heeft het toch altijd iets magisch om op het water te zijn in zo’n klein bootje.

Lystang camping - Telemark regio, Noorwegen.
Familiecamping Telemark

Kleine wandeling

Vanaf de camping loop je via een klein paadje zo een stuk het bos in langs een waterval. Een perfecte kleine wandeling om met kinderen te doen waarmee je de directe omgeving van de camping kunt ontdekken. Je kan de rode lintjes volgen die voor het gemak opgehangen zijn. Uit alles blijkt dat Scandinaviërs de natuur als entertainment ziet, geen camping vertier of animatie. De natuur hier is genoeg om je dagenlang te kunnen vermaken.

Familiecamping Telemark direct aan water

Klimmen

Het sanitair van de camping bevindt zich helemaal bovenaan. Dat betekent dat als je helemaal onderaan een plek hebt gevonden voor je camper of tent, je wel een flinke klim moet doen voor je bij het toilet bent. Wellicht handig om te weten voor die kampeerders die midden in de nacht nog wel eens wakker worden.

Camping Lystang

Conclusie: Als we ooit weer op roadtrip naar Scandinavië, gaan we hoe dan ook langs bij Norun!

Lees ook:

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *