Glamping bij Boerenbed; inclusief alpaca wandeling

door | jun 8, 2020 | Accommodaties, Nederland, Noord-Brabant

Wij zijn dol op kamperen…mits de tent er al staat! Een comfortabel bed met warme dekens èn makkelijk rechtop kunnen staan; Glamping it is! Dat zelfde gaat ook wel op voor dieren. We zijn dol op dieren, mits ze er schattig uit zien, achter een hekje staan en mega aaibaar zijn. Een vakantie bij BoerenBed scoort op beide vlakken erg hoog.

Wat is een vakantie bij BoerenBed?

Het BoerenBed is voor iedereen die houdt van dat knusse sfeertje op de camping. Maar Boerenbed is ook voor iedereen op zoek naar een comfortabele “glamping” vakantie midden in de natuur. Je logeert bij de boer, op het erf, in comfortabele kampeeraccommodaties. Het licht komt van kaarsen en olielampen in je glamping tent en koken doe je op de antieke houtkachel. Back to basic maar dan comfortabel.

Voorzieningen bij Boerenbed

De meeste locaties van BoerenBed zijn voorzien van een toffe speeltuin (bij ons waren er een trampoline, skelters en schommels) een boel dieren, een boerderijwinkel, pizza avond met zelfgemaakte pizza uit de steenoven en de extra opties om ontbijt of een privé konijntje bij de tent te bestellen. Hier maakten wij graag gebruik van, scheelt een boel boodschappen doen!

TIP voor Boerenbed: Boek je eigen konijntje voor het weekend. Dan komt er een hok bij de tent te staan en kan je het hele weekend voor je eigen konijn zorgen en ermee knuffelen natuurlijk!

NOTE: De tenten van BoerenBed hebben niet allemaal standaard een eigen douche. De HeerenBoer tenten hebben een eigen douche en soms ook een eigen hottub. Let dus bij je boeking even op in welke tent jij het liefste zou willen verblijven.

Glamping op de Alpaca-boerderij “Mariahout in de Heide”

Een uniek kijkje op de boerderij krijg je tijdens je verblijf bij Boerenbed. Niet in alle gevallen zijn de boerderijen nog in bedrijf, in het geval van de boerderij van Jos en Lilian was dit tot voor kort nog een melkvee-boerderij. Inmiddels is het een Alpaca-fokkerij, een bed & breakfast, een vergadercentrum, E-loopfietsen verhuur, koffie drinken èn logeren bij BoerenBed. Ja, Jos en Lilian vervelen zich niet snel zoals je merkt en dat merk je aan de gezellige sfeer die op de boerderij hangt.

Een tiny house groot genoeg voor 5 bij Nutchel Cabins

Boerenbed Mariahout

Back to basic zonder stroom.

Love it or hate it, maar in de tenten van boerenbed ga je geen stroom vinden. Geen licht of warm water dus. Wat dan wel? Een tent volledig ingericht met 3 slaapkamers, (1 x stapelbed, 1 x twee persoonsbed, 1 x bedstee), toilet, woonkamer voorzien van wasbak met koud water en een houtkachel. Een fijne houten vloer, zitbank, eettafel en een picknicktafel voor de deur zorgen voor precies dat stukje comfort wat je nodig hebt.

Onze hoogtepunten bij BoerenBed Mariahout in de Hei?

  • De baby Alpaca
  • De wandeling met Alpaca’s
  • Pizza Avond

En dan hebben we het nog niet eens over de pony’s, varkens, kippen en geiten. Iedere ochtend komt Boer Jos het terrein op om de beesten te voeren, hier mag mee geholpen worden en dat deed onze dame maar al te graag.

Dieren aaien bij Boerenbed

Wat is er allemaal te doen in Mariahout?

Mariahout is natuurlijk maar een klein stipje op de kaart in Brabant, maar ligt wel vlakbij Den Bosch en Eindhoven. Toch is er voldoende te doen in de omgeving.

  • In Veghel heb je de Noordkade, een culturele plek waar altijd wat te beleven is.
  • Kasteel Heeswijk.
  • En vlakbij het kasteel kan je de uitkijktoren “Heeskijk” vinden.
  • In Lieshout zit de fabriek van Bavaria
  • Leuk voor lunch en koffie.

Nog meer tips voor een vakantie in Nederland

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met BoerenBed. Het verblijf is 100% Boerenbed,
mijn ervaring is 100% benerwegvan.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *