De favoriete Instagram accounts van @simone_wit

door | apr 10, 2020 | Komt van pas

Mijn naam is Simone. Ik woon samen met man en 2 zonen in Waalre bij Eindhoven. Op mijn account @simone_wit deel ik vooral rustgevende plekken aan zee, op het land of in de stad. Ik noem ze ‘calmspots’. De hele wereld is mijn speeltuin maar ik richt me steeds meer op Europa en Nederland. Vanuit de overtuiging en ervaring dat onze eigen omgeving ook zo ongelofelijk mooi kan zijn. Zo ontdekte ik deze week nog een bijzondere serene plek op een heuvel met uitzicht op de skyline van Eindhoven. Om kippenvel van te krijgen.

https://www.instagram.com/p/B-urzTjlLHy/

Ik ben sinds 2014 actief op Instagram. Elke dag laat ik me weer inspireren door de community. Ik hou ervan om verschillende soorten accounts te volgen. Dus ik scroll niet alleen naar de accounts die veel op die van mij lijken. Ik vind juist inspiratie door een andere blik, een andere aanpak, een andere plek, een andere techniek. Inspiratie en connectie zijn mijn drijfveren op Instagram, daarom deel ik met veel liefde mijn favoriete Instagram accounts van dit moment:

@helloemilie

Ken je Instagramer Emilie Ristevski nog niet? Ga je dan heel hard schamen ;0) Emilie is voor mij en voor velen met mij de ware koningin van de reisfotografie. Wanneer je haar foto’s bekijkt valt je direct op hoe nietig wij zijn op onze indrukwekkend mooie aarde. Emilie is een groot voorvechter van het natuurbehoud op aarde. Een fotografe met een boodschap dus. Haar beelden, die ze samen met haar vriend @jasonharleshill maakt, zijn adembenemend mooi. Check it out.

https://www.instagram.com/p/B7YSWhbJfof/

@vhgreet

Één blik op het account van Greet en je wordt stil. Greet post minimale serene beelden in zachte tinten. Vooral van strand, zee, tropisch groen en desolate landschappen. Zo fascinerend dat de leegte, de ‘empty space’, in haar beelden juist de betekenis geeft. Ik hou ervan. Zodra de Corona crisis voorbij is gaan Greet en ik een kopje koffie met elkaar drinken, want ze woont niet zo ver van mij vandaan over de grens in België.

https://www.instagram.com/p/B3MUUOlHifd/

@and.bloom

Dit Instagram account van ex-model en fotografe Denise Boomkens krijgt van mij de handen op elkaar. Denise portretteert en interviewt vrouwen boven de 40 jaar, om vooral vrouwen zelf, te inspireren om van zichzelf te houden, te laten zien hoe mooi we zijn, van binnen en van buiten. Elke rimpel en elke grijze haar vertelt immers een verhaal. Van zorg, van liefde, van een leven vol ervaringen. Het feit dat ik zelf deze maand in quarantaine mijn 50e verjaardag vier (het wordt een knalfeest achter de geraniums ;0) draagt er vast aan bij dat ik me aangetrokken voel tot haar account en missie.

PS. Denise’s stories zijn trouwens om van te smullen. Een soort casual happy moodboard afgewisseld met glimpen van haar persoonlijke leven in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/B3L3uRDosA_/

@pie_aerts

Bij Pie draait het om de verhalen die zijn foto’s vertellen. Noem een uithoek op de wereld en hij is er geweest. Hij gaat van de gebaande paden af en dompelt zich helemaal onder in cultuur en natuur. Dat voel je in zijn foto’s en resoneert met mijn behoefte om calm spots en plekken ‘off the beaten track’ op te zoeken. Pie maakte reportages voor gerenommeerde reisbladen en publiceerde ook het fotoboek “Tales from the roads less traveled’. Ik zal het eerlijk bekennen: ben stikjaloers op zijn staat van dienst. Oh ja, Pie verzorgt ook een masterclass storytelling.

TIP: Het boek en de masterclass zouden zomaar inspirerend tijdverdrijf kunnen zijn nu we gedwongen thuis zitten. 

https://www.instagram.com/p/B3AGjEfoor8/

@celestebarber

Lachen gieren brullen met deze Australische comédiënne. Ze persifleert het perfecte Instagramplaatje. Zo zie je eerst een fit girl die haar oefeningen op onberispelijke wijze en strak in het pak doet. Swipe je naar rechts en dan zie je Celeste hetzelfde doen, maar dan….tja…anders. Zit je er even doorheen in deze Corona tijd? Zoek deze instagramsensatie met maar liefst 7,1 miljoen volgers op. Het zal je gegarandeerd goed doen.

https://www.instagram.com/p/B-R5CMdH4UJ/

@blues_and_stripes /@anu_vee

Dit is een en dezelfde persoon: Anu uit Finland. Anu is woonachtig in Malaga, een getalenteerd fotografe en bovenal een aardig mens. Ze fotografeert de talloze witte dorpen in Andalusië en is een kei in het vastleggen van zacht licht. Af en toe komt er ook een foto van haar geboorteland voorbij, wanneer zij daar voor een vakantie of familiebezoek vertoeft. Denk dan: houten huizen, sledehonden en sneeuw. Finland en een hernieuwde kennismaking met Andalusië staan nu op mijn verlanglijstje!

https://www.instagram.com/p/BXM7zs_hQs-/

@hannahargyle

Engelse Hannah volg ik al jaren. Zij is een van mijn eerste Instagram ‘crushes’. Wat ik mooi aan Hannah vindt is dat ze als alleenstaande moeder van twee zonen een heel eerlijke blik op haar leven geeft in haar stories en heel goed de interactie opzoekt met haar volgers. Haar foto’s zijn stuk voor stuk romantische plaatjes (van gevels, flatlays, bloemen, ‘Hannah herself’ in een landschap etc). Allen met haar unieke Hannah-look. Ik herken haar beelden uit duizenden. Erg Engels, veel pastel, weinig contrast. En lief dat ze is. Onze uitstap naar de Hollandse tulpenvelden, waar ze enorm fan van is, hebben we moeten uitstellen. Maar ooit zal ik van dichtbij getuige zijn van ‘the making of’ van haar foto’s tussen Hollandse blommen.

https://www.instagram.com/p/BIegmuXDxAn/

@humphreyandgrace

Een tweede Engelse die ik met veel plezier volg. Julia woont aan de zuidkust van Engeland. Die streek heeft mijn hart gestolen. De ruige kliffen van de de Jurassic Coast, de bloemenvelden, de cottages. En daar trakteert Julia mij dan wekelijks op! Ook maakt ze heuse kunstwerkjes van bloemen. Ooit ben ik ook zo op Instagram begonnen (ik maakte gezichten van bloemen #facethefoliage). Dus wanneer ik naar haar posts kijk, denk ik met weemoed terug aan mijn eigen gefröbel met bloemetjes en takken. Op haar blog deelt ze tips over fotografie en allerlei andere creatieve uitspattingen.

https://www.instagram.com/p/BvFKSCOnmRh/

@delagallery

Op vakantie in Key West liep ik de galerie van Jorge binnen en ik was meteen verkocht. Vooral door zijn bird’s view strandfoto’s waarop je mini mensjes, parasolletjes en handdoekjes ziet. Uiteraard geschoten in zijn eigen Florida. Tegenwoordig maakt Jorge ook series met een heel ander thema. Zo schoot hij de ijsschotsen bij Groenland en het kleurrijke Cuba. Hij vertelde me laatst dat hij in elke serie zoekt naar een repeterend herkenbaar element. Als ik veel geld had, dan hing er een grote foto van zijn hand aan mijn muur. Dan kon ik elk moment van de dag wegdromen bij een zomerse vibe.

https://www.instagram.com/p/BmbtiyZlt4m/

@heyhoneyguide

Mag ik ook een beetje reclame maken voor een initiatief waar ik zelf aan werk? Honeyguide inspireert en stimuleert duurzaam reizen en beleven in ons eigen land. In plaats van de alom bekende plaatsen als Giethoorn of Amsterdam Centrum word je door Honeyguide uitgedaagd om van de gebaande paden af te gaan. Verborgen parels op te zoeken. Of bijvoorbeeld kleinschalige ondernemer die iets terugdoen voor de maatschappij te fêteren op een bezoek. Om verrast te worden door de schoonheid van ons land, toerisme te spreiden en niet alleen te nemen maar ook te geven. Neem maar eens een kijkje op het account. Je kunt zelf ook anderen de weg wijzen naar verborgen parels door de hashtag #heyhoneyguide te gebruiken en/ of je in te schrijven als honeyguide op de site. Ik zie je daar!

https://www.instagram.com/p/B-Pr4krDnBX

@frenchieyankee, @wanderwonders en @angrybaker

Ik eindig mijn lijstje met een groepje grammers die een aantal dingen gemeen hebben. Niet raar dat ze in real life ook echt bevriend zijn geraakt met elkaar. Dat zijn David @frenchieyankee, Benedicte @wanderwonders en Mendy @angrybaker. Dit trio post foto’s van mooie stedelijke spots, voornamelijk gevels en interieur. David, een fransoos woonachtig in Washington DC, laat zien hoe kleurrijk DC is. Veel kleurrijker dan alle foto’s van het ‘Witte’ Huis doen vermoeden. Deense Benedicte legt haar elegante Parijs vast en Mendy leerde ik kennen in de fase dat ze als Amerikaanse in Londen leefde maar inmiddels is ze weer terug in de VS en passeren er platen van NYC en Summit. Wat ze verder gemeen hebben? Hun liefde voor eten en drinken. Allemaal genoeg reden om ze te volgen. Voor mij is echter hun gevoel voor humor de belangrijkste reden om ze te volgen. Niet zelden moet ik hardop knorrend lachen door hun captions. Waarop mijn man me weer meewarig aankijkt op de bank. Ik heb David al de suggestie aan de hand gedaan om het boek ‘Captions voor Dummies’ te schrijven. Nu moet hij nog maar mij luisteren. David en Mendy ontmoette ik al een keer, totaal onverwacht, in New York. En mijn pad zal vast nog wel eens dat van Benedicte kruisen.

https://www.instagram.com/p/B7TS8CeBYjD/

https://www.instagram.com/p/B-cuXGqoaN6/

https://www.instagram.com/p/B943e2TjMNd/

Welke accounts moet ik volgens jou echt eens bekijken en waarom? Laat je tip achter in een comment hieronder of stuur me een berichtje op @simone_wit

favoriete-instagram-accounts-simone

Bekijk ook deze lijstjes met fijne Instagram accounts:

0 reacties