Een wandelvakantie vanuit Landgoed Zwaluwenburg

door | jun 6, 2019 | Accommodaties, Gelderland, Natuur, Nederland

Halverwege onze vakantieweek stuurde ik een bericht aan Eliane dat dit onze saaiste vakantie ooit was. En het was heerlijk. Onze vakanties zijn altijd om mijn, Suus, inner-bejaarde te vieren. We kunnen een wandelvakantie vanuit Landgoed Zwaluwenburg dan ook van harte aanraden.

wandelvakantie-veluwe-landgoed-zwaluwenberg

Een wandelvakantie vanuit Huis Boslust op Landgoed Zwaluwenburg.

Op dit landgoed kun je huis Boslust huren. Een schattige woning met rietkap die helemaal is verbouwd. Ook met een haardkachel en veel ruimte om je boeken kwijt te kunnen. Ook vind je hier wandelpaden en de homeopathische tuinen van A. Vogel. In deze tuin van 12 hectare groot kun je vrij rondwandelen. Hier wordt een groot gedeelte van de grondstoffen verbouwd op biologische wijze voor hun producten. Ook kun je overdag de landgoedwinkel bezoeken en de theetuin waarbij je zelf de kruiden voor je thee mag plukken.

homeopathische tuinen van A. Vogel

Hou je van wandelen? Dan is het reisboek “Wandellust” van Twan Huys een aanrader. Lees over onze favoriete reisboeken hier.

Een dagtripje naar Vestingsstad Elburg

dagtripje naar Vestingsstad Elburg dagtripje naar Vestingsstad Elburg

Ook het plaatsje Elburg is zeer zeker een bezoek waard. Je kunt je auto makkelijk aan de rand van het dorp parkeren waarna je heerlijk door smalle straatjes kunt slenteren. Je vindt er diverse musea en terrassen. Ook zijn er overblijfselen uit de middeleeuwen dit is alleen al te zien aan de plattegrond van de stad.

Ook leuk; Winkelen in Hanzestad Zutphen

dagtripje naar Vestingsstad Elburg

Wandelen door natuurgebied de Veluwe

Maar we hebben voornamelijk gewandeld. Hier begint eigenlijk de Veluwe (waar je goed kunt kasteel hoppen of wild spotten). Een aaneengesloten natuurgebied waar je herten, zwijnen en reeën tegen kunt komen. In de buurt van het huisje vind je De Haere, een groot heidegebied, Petrea en Algemene Veen. Wij waren vooral verliefd op de Dellen. Een mooi afwisselend gebied naast het plaatsje ‘t Harde. Dit gebied, ooit het bezit van de KNMI oprichter wisselt heide met spar -en dennenbomen af en je kunt er eindeloos wandelen.

wandelen in het Vierhouterbos

Ook in het Vierhouterbos is wandelen een must. Vanaf het plaatsje Vierhouten kun je rijden naar Elspeet, waar wij al eerder een heerlijke wandelweekend hadden rond Landgoed Leuvenhof, waarbij je verschillende boswachterijen tegenkomt. En ook een fijne ijscoman. Staatsbosbeheer schreef bij het Vierhouterbos dat je nog echt rust kunt vinden en dit was niet gelogen. De zon speelt hier prachtig door de bomen en we hebben verschillende sporen gezien van wilde dieren. We kwamen – en dit op Hemelvaartdag- maar twee wandelaars tegen. Verder hadden we het bos voor onszelf.

Ben jij al eens op wandelvakantie geweest?

wandelen in het Vierhouterbos

Als je langer in de buurt verblijft kan een dagje Harderwijk ook de moeite waard zijn. Lees hier de tips die Eliane verzamelde toen ze verbleef bij Bed & Breakfast Sonnevallei in Harderwijk.

wandelen in het Vierhouterbos

De leukste tips in de regio van Elburg:

  • Kasteel Cannenburgh; heeft een vrij toegankelijke kasteeltuin maar je kunt het kasteel ook bezoeken.
  • Er zijn twee pluktuinen in de buurt: Hanneke’s pluktuin, hier kun je zelf een veldboeket samenstellen. (was helaas gesloten toen wij er waren) en pluktuin Het platteland hier kun je niet alleen oogsten maar ook koffie drinken en vintage schatten vinden.
  • Zelf wandelen? Kijk dan ook eens op de site van Natuurmonumenten. Hier geven ze diverse wandelingen aan met een goede omschrijving en vind je in de app ook extra wandelingen die je niet in het gebied zelf vindt.
  • Wij hebben ook gewandeld in het Deelerwoud, dichtbij Hoenderloo. Dit landschap is meer glooiend.
  • En let ook eens op sporen als je wandelt: het hazenpad kiezen is niet alleen een uitdrukking maar vaak kun je een dun pad zien door met name gras. Dit pad wordt gekozen door de haas. Op de Veluwe kun je vaak modderpoeltjes vinden waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door everzwijnen. En zie je zwarte keutels? Lijkt op konijnenkeutels. Grote kans dat dit van een ree is.

Een wandelvakantie vanuit Landgoed Zwaluwenburg

Nog meer Buiten Leven vakanties:

weekendje weg vakantiehuis "Leuvenhof"

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *