De ideale cameratas, bestaat dat?

door | nov 12, 2023 | Komt van pas

De ideale cameratas? Dat is maar net aan wie je het vraagt en wat jij allemaal mee wilt in je tas als je op pad gaat. Ik heb het internet afgestruind en meerdere tassen geprobeerd tot ik op de cameratas kwam die ik nu heb. Maar is die ideaal? Lees maar mee.

Cameratas mee op reis

Op zoek naar een cameratas waarin alles past (en meer) die ook nog praktisch en mooi is? Om even bij het begin te beginnen. Ik fotografeer niet iedere dag, maar ik fotografeer wel vaak en vooral veel op reis. Als ik op reis ben, wil ik (mits geen wandelvakantie) eigenlijk alles wat ik maar nodig kan hebben in 1 tas bij elkaar. Dan heb ik het over statief, meerdere lenzen, maar ook bijvoorbeeld, mijn laptop, opladers, een drinkfles, een regenjas of een warme trui voor als het weer onverwacht omslaat.

Daarnaast is ‘easy acces’ naar je camera en de veiligheid van je spullen belangrijk. Na het testen van meerdere tassen kwam ik terecht bij de Wandrd PRVKE 21.

Wandred PRVKE 21 V3

De tas is modulair in opbouw: Je kunt de basic tas zonder vak verdelers kopen voor 219,- euro. De photocube (waar je camera ingaat) en andere accessoires kun je los kopen. Er is gelukkig ook een bundel waar eigenlijk alles wel op en aan zit voor 299,- euro. Dat is best veel geld voor een tas. Als je echter kijkt naar de veelzijdigheid van de tas en de kwaliteit ervan is deze het naar mijn idee zeker waard.

What’s in my bag

Ter illustratie de inhoud van mijn WANDRD camerarugtas. In de achterkant past een laptop (tot 15″), paspoort, oortjes en nog wat kleine dingetjes. In het middenvak (de cube) zit mijn camera en al mijn lezen. Op dit moment zijn dat voor mij de Fuji XT5 en zo’n 4 extra lenzen. Boven deze cameracube zit nog een los vak met een etui waarin mijn accu-lader, batterijen en schoonmaakspullen zitten. Aan de bovenkant van de tas zit de rolltop, hierin zit een extra jasje, een toilettas en een warme muts. Aan de zijkant kun je een waterfles stoppen, of zoals ik doe, mijn statief. Het statief kan ook in bandjes onder je rugtas, maar daar is mijn statief net wat te groot voor. Aan de andere zijkant van de tas zit een extra deurtje naar de camera. Het idee daarvan is dat je met één makkelijke beweging de tas van één van je schouders laat glijden, zodat deze voor je buik komt hangen. Op deze wijze kun je dan van bovenaf de camera uit de zijkant van je tas pakken, zonder de tas helemaal op de grond te hoeven zetten. Er is ook een losse heupband die je aan de tas kunt bevestigen om zo meer gewicht op je heupen te dragen en je schouders te ontlasten. Ik heb hier tot op heden nog geen gebruik van gemaakt omdat de tas zonder heupband iets makkelijker en sneller op en af te doen is.

Pluspunten van de Wandrd PRVKE 21

Wat zijn de pluspunten van de cameratas van WANDRD op een rij:

  • Veel verschillende vakken, die je op verschillende manieren kunt bereiken.
  • Erg veel ruimte om nog andere zaken buiten je camera en lezen mee te nemen, met name door het inzetten van de rolltop.
  • Waterproof en gemaakt van stevig materiaal. Er komt geen druppel binnen en dat betekent dat ik geen extra regenhoes mee hoef te nemen.
  • De mogelijkheid om zelf alles in te delen. Je kunt door de verstelbare tussenwanden en de losse photocube zelf kijken wat je handig vindt. Zo zag ik laatst iemand met dezelfde tas die hem compleet anders heeft ingedeeld.
  • Ruimte voor je laptop (tot 15″), beschermd met padding en het vak heeft een klittenband sluiting om te voorkomen dat hij eruit kan glijden, ideaal.

Minpunten van de Wandrd PRVKE 21

Zijn er dan eventuele minpunten ook aan de WANDRD cameratas?

Laten we vooral kritisch blijven ;). Het ritsvak aan de zijkant, dat dus bedoeld is om snel je camera tevoorschijn te halen, is vaak minder ideaal dan je zou denken. Je tas hangt daarmee alsnog aan één schouder. En als je er een grote zoom- of tele-lens op hebt zitten, is de opening aan de zijkant wat krap. Dat geeft soms wat meer gehannes dan je zou willen. Ook als je van lens wilt wisselen biedt de klep aan de zijkant geen soelaas en moet je toch de hele tas openritsen.

Een ander kritiekpuntje is dat mijn Peak Design clip niet lekker op de schouderband past. Met name als ik outdoor ben, vind ik het fijn als mijn camera echt binnen handbereik is zonder dat je hoeft te hannesen met schouderriemen. Daarom zijn die clips nu eenmaal zo ideaal. Door de breedte van de schouderband (comfort) past de clip er net niet lekker op en hangt mijn camera een stuk lager dan ik zou willen. Ik snap dat de twee merken met elkaar concurreren en daar niet naar kijken, maar ergens vind ik het toch een gemiste kans. Geen dealbreaker, want met wat verschuiven past die clip er heus wel op.

Cameratas mee op stedentrip

Op stedentripjes is voor mij de Wndrd Prvke een big no. Ik neem de WNDRD zeker mee naar de bestemming om al mijn cameraspullen en gear veilig te vervoeren naar het hotel. Ter plekke maak ik een nieuwe set-up met mijn slingback van Crumpler of gewoon een wrap om mijn camera heen. In dat geval neem ik geen extra lenzen mee en gaat de camera gewoon in mijn handtas. Je moet je bedenken dat ik in de stad graag musea bezoek en dan is zo’n grote rugtas simpelweg onhandig omdat je deze moet inleveren bij de garderobe en ik dan weer zonder camera zit.

WANDRD heeft trouwens ook een slingback in de collectie. Die wil ik binnenkort ook wel reviewen. Ga eerst eens even bij mijn Cameranu buren zien hoe deze er van dichtbij uitziet.

Slingback cameratas

Conclusie: is de Wandred PRVKE de ideale cameratas?

Na het bekijken en eindeloos lezen van reviews, ben ik ervan overtuigd dat de WANDRD PRVKE de ideale cameratas voor mij is. Ja, hij is aan de prijs, maar ik vind het merk erg tof en de tas ziet er mooi uit. Alles is gemaakt van kwalitatieve materialen en al mijn camera spullen passen er perfect in. Zelfs dan is er altijd nog wat ruimte om er een last-minute souvenir bij te stoppen.

Lees ook:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stedentrip naar Gent, de leukste tips en meer

Stedentrip naar Gent, de leukste tips en meer

Mijn liefde voor de stad Gent komt voort uit mijn jeugd. Met een moeder die van Gent is en nog steeds een boel familie die er woont, is er altijd wel een reden om naar Gent te gaan. Inmiddels weet ik precies waar je moet zijn in Gent en die tips heb ik al vaak gedeeld...

Stedentrip naar Gent, de leukste tips en meer

Stedentrip naar Gent, de leukste tips en meer

Mijn liefde voor de stad Gent komt voort uit mijn jeugd. Met een moeder die van Gent is en nog steeds een boel familie die er woont, is er altijd wel een reden om naar Gent te gaan. Inmiddels weet ik precies waar je moet zijn in Gent en die tips heb ik al vaak gedeeld...

Roadtrip Puglia – 10-daagse route langs de mooiste plekjes

Roadtrip Puglia – 10-daagse route langs de mooiste plekjes

Roadtrip Puglia, een route voor maar liefst 10 dagen rondreizen door de mooiste regio van Italië. Ik deel de mooiste plekjes om te stoppen in het Noorden, Midden en Zuiden van Puglia, Italië. Over Puglia Welkom in Puglia, de prachtige regio die bekend staat als de hak...

Roadtrip Puglia – 10-daagse route langs de mooiste plekjes

Roadtrip Puglia – 10-daagse route langs de mooiste plekjes

Roadtrip Puglia, een route voor maar liefst 10 dagen rondreizen door de mooiste regio van Italië. Ik deel de mooiste plekjes om te stoppen in het Noorden, Midden en Zuiden van Puglia, Italië. Over Puglia Welkom in Puglia, de prachtige regio die bekend staat als de hak...

Doudou festival in Mons

Doudou festival in Mons

Melissa moet een paar keer haar hoofd schudden om wakker te worden. Ja, ze houdt het haar van een draak vast. Maar hoe is het daar gekomen? “Ik heb toch niet met een draak gevochten?” Tijd om terug te spoelen… Zondagmorgen in Mons (of Bergen, Mons is Frans voor...

Doudou festival in Mons

Doudou festival in Mons

Melissa moet een paar keer haar hoofd schudden om wakker te worden. Ja, ze houdt het haar van een draak vast. Maar hoe is het daar gekomen? “Ik heb toch niet met een draak gevochten?” Tijd om terug te spoelen… Zondagmorgen in Mons (of Bergen, Mons is Frans voor...

[/et_pb_column]
Doudou festival in Mons

Doudou festival in Mons

Melissa moet een paar keer haar hoofd schudden om wakker te worden. Ja, ze houdt het haar van een draak vast. Maar hoe is het daar gekomen? “Ik heb toch niet met een draak gevochten?” Tijd om terug te spoelen… Zondagmorgen in Mons (of Bergen, Mons is Frans voor...

Doudou festival in Mons

Doudou festival in Mons

Melissa moet een paar keer haar hoofd schudden om wakker te worden. Ja, ze houdt het haar van een draak vast. Maar hoe is het daar gekomen? “Ik heb toch niet met een draak gevochten?” Tijd om terug te spoelen… Zondagmorgen in Mons (of Bergen, Mons is Frans voor...