Dark ‘n Stormy net even anders. Inclusief gemberbier test!

door | aug 2, 2017 | Komt van pas

Naast een gin-tonic, kan ik ook erg blij worden van een Dark ‘n Stormy, net even anders en het is een echte lift-me-up cocktail en met name het gemberbiertje maakt dit voor mij echt een favoriet. Door de toenemende populariteit van de Dark ‘n Stormy zie je steeds meer creatieve inhakers op deze cocktail. Een goed moment om deze even op een rij te zetten en te vergelijken.

Dark ‘n Stormy

Laten we aftrappen met een officiële. Die drink je namelijk met een (Dark) Rum en een (Stormy) gember bier, over ijs heen geschonken in een highball glas met een schijfje limoen. Oorspronkelijk werd dit drankje geclaimd door Gosling’s Rum, in de loop der jaren zijn er oneindig veel variaties gekomen. Het is wel essentieel om een rum van goede kwaliteit te pakken en ook een gemberbiertje varieert erg qua smaak. Zo heb je iedere keer weer een ander soort cocktail te pakken. Daarnaast toont het aan hoe makkelijk je zelf zo’n drankje thuis in elkaar kunt draaien.

gemberbier-test-dark-n-stormy-instagrambloggers

We hebben voor deze sessie, 7 verschillende gemberbiertjes uitgeprobeerd. Aangezien smaak persoonlijk is, stel ik voor dat je het zelf ook vooral uitprobeert. De lekkerste bevonden door 3 verschillende mensen is: Bundaberg. Een alleskunner. Dit drankje drink je heerlijk gewoon zo en is niet te overheersend waardoor het een perfecte match is met welke rum dan ook.

Ondanks dat ik enorm fan ben van de Loopuyt Gin & tonic, vonden we dit gemberbiertje het meest teleurstellend. Enorm zoet, een overheersende citroensmaak en geen gember te bekennen. Het deed me heel erg aan bitter-lemon denken. Watskeburt?

Top 3 gemberbier:

  1. Bundaberg gemberbier, zacht en goede gember smaak, niet te heftig.
  2. Luscombe gemberbier, lekker bittertje, gember smaak goed aanwezig
  3. Fentimans gemberbier, kriebelt in de neus en laat een subtiel branderig gembergevoel achter in je keel.

Dat wil overigens niet zeggen dat de andere gemberbiertjes niet lekker zijn. Ik hou persoonlijk enorm van die van Fever-Tree omdat die lekker pittig is en mijn keel bijna wegbrandt ;).

Wat is jouw favoriete gemberbiertje?

In de mix met: (v.l.n.r.)

Isautier rum gember & citroen

Naast gin, begin ik steeds meer fan te worden van rum, zo kocht ik vorig jaar in Frankrijk al de Isautier rum, die hebben ze in alle soorten en smaken. Dit is mijn favoriet (Gember Citroen), het smaakt naar zomer en als je hem in de vriezer bewaart heb je een prima vervanger voor je limoncello.

Don Q

Don Q Rum wordt al sinds 1861 gestookt door de familie Serrallés volgens eeuwenoud familie recept. Don Q is de rum die de basis vormde van de Piña Colada, hét nationale drankje van Puerto Rico en nog steeds één van de grootste cocktails wereldwijd. Sinds 2004 staat Roberto Serrallés Jr. aan het roer van het familiebedrijf. Met zijn achtergrond als milieu wetenschapper wist hij het bedrijf nog verder te ontwikkelen tot één van de meest groene spirit-producenten wereldwijd. Daarnaast is deze rum dus een perfecte basis voor een Dark ‘n Stormy!

Captain Morgan Spices Gold

Kruiden, specerijen en andere natuurlijke aroma’s geven Captain Morgan Original Spiced Rum een zachte en verrassende smaak. Het distillaat heeft een jaar gerijpt in eiken vaten. Deze bijzondere versie van Captain Morgan bruine rum zou je puur kunnen drinken, maar ik vind hem vooral lekker om te mixen. Let’s Cocktail!

Kever Genever

We vonden de Dutch ‘n Stormy op de kaart van Bar De Vlieggemaakt met een jenever van Ketel One en geschonken met een Fever-Tree gemberbier. Superlekker, niets meer aan doen! Geen Ketel One in huis? Dan is er natuurlijk ook de heerlijke Kever Genever. Deze laatste is trouwens ook erg lekker met ginger-ale als je het wat meer easy going wilt.

rum-test-dark-n-stormy-instagrambloggers

Onze favoriete drankjes:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *