Tips voor een dagje naar Hanzestad Harderwijk

door | okt 8, 2020 | Gelderland, Hanzesteden, Nederland, Stedentrip

Harderwijk, ooit gelegen aan de Zuiderzee is een kleine fotogenieke Hanzestad. Alles komt er bij elkaar, prachtige historie en een flinke dosis natuur. Het ligt aan de Veluwe en aan het water. Fijne tips voor een dagje in de Hanzestad Harderwijk (en omgeving).

IMG 9679 e1602163924532

De leukste tips voor een dagje Harderwijk

  • Taartjes eten bij Patrijs
  • Eten bij Dikke Dirck
  • Winkelen in de leuke binnenstad
  • Een bezoekje aan Marius van Dokkum museum
  • Landgoed Staverden
  • Bezoek aan Brouwerij Uddelaar

Taartjes en macarons bij Patrijs

Patrijs mag je niet missen in Harderwijk. In de zomer eet je hier het lekkerste huisgemaakte ijs (bijzondere smaken), maar toen wij er waren regende het pijpenstelen en werden wij verwend met zalige taartjes, macarons en eindeloos veel zoetigheid. De eigenaresse won ooit het programma Masterchef, leerde vervolgens verder bij niet de minste; De Librije. Maar het ondernemerschap lonkte en zo opende ze haar eigen ‘Patrijs’ in de gezellige Hondegatstraat in Harderwijk.

Hapje eten bij Dikke Dirck in Harderwijk

Sinds 2017 open en ieder weekend volle bak, er staat nog net geen rij voor de deur. Alle gerechten worden klaargemaakt op de houtskoolgrill. Het restaurant is frivool ingericht, overal waar je kijkt, zie je gekke verzamelingen, objecten of curiosa. Naast de keuken is er een ingerichte speelhoek voor de kleintjes. De perfecte plek voor een avondje gezellig uit eten in Harderwijk met het hele gezin.

TIP: op tijd reserveren!

Winkelen in Harderwijk

Harderwijk heeft een overzichtelijk stadscentrum. Alle kleine straatjes zitten vol met winkels van lokale ondernemers. Grote ketens ga je hier niet vinden (met uitzondering van de Hema). Wij vonden de winkels in de Hondegatstraat en de Donkerstraat het leukst. Vergeet ook niet af en toe een steegje in te duiken of onder een poortje door te wandelen. De gevels in Harderwijk zijn prachtig authentiek. Het gehele stadsbeeld in Harderwijk is enorm charmant. Just the way I like it.

DSCF5135 2 683x1024 1

Museum Marius van Dokkum in Harderwijk

Harderwijk heeft twee musea. Wij bezochten het Museum Marius Van Dokkum, museum over een stil levende kunstenaar. Sterker nog Marius van Dokkum schildert hier wekelijks aan zijn meest recente schilderij. Dit museum heeft ook een afdeling die erg leuk is voor kinderen.

LEES OOK: Tips voor 24 uur in Hanzestad Deventer

WhatsApp Image 2022 07 01 at 4.03.42 PM 682x1024 1
IMG 9702 e1552758594597

Een bezoek aan Kasteel Staverden

Het landgoed van Staverden heeft het allemaal. Een kasteel, een brasserie en prachtige tuinen. En in die 17e-eeuwse kasteeltuinen van Landgoed Staverden ligt Brasserie Staverden. Daar kan je koffie drinken met een plak huisgemaakte arretjescake, uitgebreid lunchen, dineren of zelfs van een high tea genieten. Leuk voor de kinderen is ook nog het doolhof in de tuin of een bezoek aan de witte pauwen in het bos. In het weekend kun je in de ochtend met een huifkar een uur over het prachtige landgoed en de omringende bossen heen draven. Na afloop lekker lunchen in de brasserie.

Kasteel hoppen op de Veluwe in Gelderland

DSCF4466 e1567243318327
IMG 9731 e1552765187188

Biertjes proeven bij Brouwerij Uddelaer

Vergeet ook niet ambachtelijke Bierbrouwerij Uddelaer even te bezoeken voor je weer weg rijdt. De brouwerij is sinds november 2018 open en je kan er een heerlijke proeverij doen! De bierbrouwerij zit gevestigd in het voormalige koetshuis van kasteel Staverden, wij namen er een aantal biertjes mee, heel benieuwd hoe ze smaken!

IMG 9744 e1552765280255
IMG 9743 e1552765292983

Overnachten bij Bed & Breakfast Sonnevallei in Harderwijk

Op zoek naar een mooie en unieke plek om te overnachten in Harderwijk? Bij Bed & Breakfast Sonnevallei weten ze als geen ander wat gastvrijheid betekent. Mijn volledige review lees je hier.

Meer tips voor de regio vind je natuurlijk op de site van Visit Veluwe. Een overnachting boeken bij bed and breakfast Sonnevallei doe je hier en dat kost je voor een nacht 80 euro, dat is inclusief ontbijt.

Mooie stedentrips in Nederland:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *