De leuke fotogenieke hotspots in Delft

door | jul 14, 2019 | Nederland, Zuid Holland

Delft is een stad vol met gezellige kroegjes, onafhankelijke winkeltjes en culturele ontmoetingsplekken. Het is voor de gewone bezoeker wellicht niet altijd makkelijk om de toeristen te ontwijken en een toffe plek te vinden. Daarom hebben wij de leukste Instagram-proof hotspots in Delft op een rijtje gezet!

Koffie drinken in Delft

  • Michel: voor een broodje en een goede bak koffie in de ochtend, moet je echt naar Michel in Delft. In deze Franse bakker (boulangerie) hebben ze de lekkerste verse stokbroden, croissants en goede koffie. Door een groot gedeelte van de medewerkers wordt zelfs Frans gesproken.Koffie drinken in Delft bij het Franse michel
  • Groene Vingers: Sinds een paar jaar is Delft verrijkt met een plantenwinkel waar je u tegen zegt. Een waardige Instagram-proof hotspot in Delft als je het aan ons vraagt. Ze hebben er superleuke planten, potten en kleine hebbedingen voor je huis. Ook als je niet op zoek bent naar een plant raad ik je aan om even naar binnen te stappen en blij te worden van al het groen.
Groene Vingers doet ons denken aan onze favoriete plantenwinkel in Amsterdam; Wildernis!
Instagram hotspot in Delft: Groene Vingers
Doerak
 
Je wist het misschien niet, maar Delft zit stampvol met leuke kroegen. Als je een beetje van een goed speciaal biertje houdt, zit je goed. Voor deze lijst met hotspots in Delft, heb ik gekozen voor Biercafé Doerak. Dit is een gezellige bruine kroeg waar je buiten of binnen goed terecht kunt voor een pilsje of speciaalbier. De zijkant doet een beetje “Berlijns” aan en daar kan je tegen de muur zitten. De voorkant heeft een wat klassiekere uitstraling met een klein terras aan de gracht. Op vrijdag en zaterdag zit de kroeg vol met Delftse studenten.
Een biertje drinken bij Doerak in Delft

Kunst & Cultuur in Delft

38CC
Op het gebied van kunst is Delft nooit een populaire stad geweest. We hebben het Museum Prinsenhof waar prins Willem van Oranje is doodgeschoten (ook leuk om te bezoeken!), maar daar houdt het wel een beetje op. Een vriendin van mij is conservator en via haar leerde ik 38CC kennen. Daarvoor wist ik niet van het bestaan af, maar het bleek een expositieruimte van hedendaagse kunsten. Vrijwel uniek in Delft.
38CC was altijd een plek met hele gave exposities, maar het was erg klein en een stukje buiten de binnenstad. Sinds kort zijn ze verhuisd naar een grotere ruimte in het centrum van de stad en het is zeker een (gratis!) bezoekje waard.
38CC-delft-kunst 38CC-delft-kunst
Lakila
Nog niet heel lang geleden is er een superleuke wijnbar bij gekomen in Delft. Ze schenken heerlijke wijnen en serveren de lekkerste aperitivo’s in een mediterrane sfeer. Er is geen plek in Delft zoals Lakila en je kunt hier meer dan prima vertoeven in het zomerzonnetje!
instagram-hotspot-delft-wijnbar-lakila
Filmhuis Lumen
Als je even wilt ontsnappen aan de warmte en het vele drinken en eten, moet je bij Filmhuis Lumen zijn.  Ik ga graag naar dit kleine filmhuis met een afwisselende en sterke programmering. Het is daarnaast omringt door het Doelenplein, een pleintje met hele leuke restaurantjes, dus je kunt je bezoek prima combineren met een avond uit eten.
Ook een aanrader in Delft is Museum Prinsenhof!


cshow

filmhuis-lumen-delft
LEF
Als we dan toch op het Doelenplein in Delft zijn: ga voor een drankje of hapje eten naar LEF. Hier waan je je in de zomer echt in Frankrijk. Grind onder je voeten, lampjes tussen de bomen en een koud drankje. Wat wil je nog meer?
Instagram proof hotspot in Delft; het Doelenplein
Plexus (Het Platenmanneke)
’T Platenmanneke in Delft is een gevestigde plek. Deze zaak zit er al jaren en als je op zoek bent naar een mooie vinyl-plaat is dit de place to be. Van hip-hop tot metal, hij heeft bijna alles. Muziekliefhebbers komen van heinde en verre naar Delft om een bezoekje te brengen en ik raad je zeker aan om een kijkje te nemen.
instagram-hotspot-delft-plexus
Hills & Mills
Zin om te lunchen? Hills & Mills is een fijne lunchplek in Delft die snel wordt overgeslagen, terwijl ze heerlijk vers en gezond eten hebben en het kleine zaakje er zo schattig uitziet! Go check it out!
Lunchen bij Hills & Mills in Delft
De Gist
Dit is momenteel mijn favoriete bar in Delft. Zeker in de zomer. De drankjes en het eten zijn top, de bediening is leuk en er is geen plek in Delft waar je beter in de zon kunt zitten. Met warm weer worden de grote schuifdeuren van dit grote oude pand helemaal opengegooid en wordt er de zomer van ’s middags tot ’s avonds laat gevierd.
Hotspot in Delft; De Gist

Weekendje weg naar Delft?

Liever een weekendje weg naar Delft in plaats van een dag? We vonden een paar leuke overnachtingen voor je:

Leuke stedentrips in Nederland:

De leukste Instagram-proof hotspots van Delft

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *